Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (473)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"My son will break your boy..." Zatímco jednička mě svým vznikem a následně i filmem urážela, tak dvojka měla skvěle zametenou cestičku. Příběh je nyní vystavěn na kvalitním základu Rockyho IV (1985). Takže když film začíná Dragovic rodinou, tak jsem velmi potěšen. Tohle je zápletka, na které se dá postavit celý a hlavně kvalitní film. Podařilo se? Ani ne, protože režisér ač má skvělou látku, tak jí háže do koše a raději natočí film, který tu byl mnohokrát předtím a který už nemůže v roce 2018 uspět. Začínat, že hlavní postava vyhraje titul a je šampión? Jasně. Naštve se, když mu minulost zaklepe na dveře? Ovšem. Vezme zápas, i když je manželka proti? Samo sebou. Dostane ultra nakládačku, aby se mohl dalších půl hodiny litovat...? No ano. A bude následovat scéna, jak trénuje tak tvrdě, že v dalším zápase z něj bude úplně jiný boxer? Hm, tohle tam je taky. Ten mustr, podle kterého pan režisér jede, je ohraný víc, že gramofonová deska Queen. Navíc příběhově film velmi ubral na sportu a přidal rodinné a manželské scény tam kde mohl. Dialogový Creed má sto třicet minut právě kvůli tomuhle. Mě těší, že vidím Slye a Lundgrena, tedy Rockyho a Ivana po skoro třiceti pěti letech naproti sobě. Hned si vybavím mladičkého Stallona jak buší do masité hory v Rusku, která odpovídá "Musím Tě zlomit!". Hudba a někdy samotný kontext, plus finální titulky mi dávají za pravdu, že se to snaží sequelovat film z roku 1985, co to jde. Snaží se zavděčit fanouškům, co to jde. Stačí mi to ke štěstí? Asi ne. Sly už je vyčerpaný a jediné, co dělá úsměv na tváři je Dragovic famílie, které jsem tentokrát opravdu přál, aby vyhrála. Další už prosím netočte. (50 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Boxerský film jdoucí proti všem tradicím. Bohatý černý boxer s nevymáchanou hubou porazí chudáka bílého kluka, který vyrůstá na ruské periferii se zapšklým otcem. :D Ale jinak, co si budeme povídat, je to předvídatelný reckylát od začátku do konce a odkazů ke čtvrtému Rockymu tu najdete hromadu i bez dvojice Dragů a oplastikované Nielsenky. Ale stejně jako první Creed i tohle dokáže hrát na tu správnou nostalgickou strunu, což je vedle solidně nasnímaných zápasů nejsilnější devíza filmu. Líbilo, ale po tomhle už by měl Stallone Rockyho poslat do nenávratného důchodu. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako kráva. Creed II sice pod moderním a naleštěným zevnějškem ukrývá tu stejnou, 34 let starou příběhovou kostru, avšak tento detail po uplynutí několika minut režisérovi Stevenovi Caple Jr. s radostí odpustíte. Ptáte se proč? Je to dáno zejména svižnou režií, která nedává téměř žádné místo hluchým místům, soundtracku, který k danému tématu dokonale sedí a především díky boxerským soubojům, u nichž se k Vám ozvěnou času dostane ona nostalgická vzpomínka na snímek "Rocky IV", který je podle mého názoru jeden z nejlepších sportovních filmů všech dob. Samostatnou kapitolou jsou pak herecké výkony, z nichž nejvíce vyčnívá Michael B. Jordan a Florian Munteanu. Oba herci své herecké party zvládají s bravurou, která snímek Creed II povznáší na ještě lepší úroveň. Co tedy dodat na závěr? Creed II je pro všechny fanoušky boxu, potažmo Rockyho série splněným snem. Veškeré emoce a nadšení, které jste cítili při sledování oněch snímků se Vám po prvních minutách stopáže téměř okamžitě vrátí s neuvěřitelnou kadencí, přičemž budete s naprostým nadšením "hltat" děj na obrazovce. Tohle se zkrátka moc povedlo. Výborná práce! PS: Pravděpodobně nejlepší scénou je setkání Rockyho a Ivana Draga v ringu. Takovou husí kůži jsem u filmu vážně dlouho neměl! „Because of you... I lose everything. My country. Respect. You ever see stray dogs in the Ukraine? They go for days without food. People spit on them, they are nothing. No home. Only will to survive... to fight.“ ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Byl to můj nejočekávanější film roku 2018 a splnil mé očekáváni na 100%, což jsem hrozně rád. Dolph Lundgren jako Ivan Drago je po letech opět na jedničku. Sly jalo vždy super. Co říci na závěr: Rocky Forever! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trošku nadhodnocujem. Je to v zásade rovnaká šablóna a až na pár zaujímavostí sa točí v kruhu. Prináša síce nové strasti boxérského života a má to zase obrovské srdce Sly Stalloneho ktoré na staré kolená ťahá aj neutiahnuteľné ale emocionálna zrelosť Michaela B. Jordana je rovnaká ako u mandarinkovej kôstky. Čo zamrzí. Motív z Viktorom a Ivanom nedotiahnutý, čo tiež zamrzí. Dala sa z toho spraviť skvelá melancholická jazda s novými motívmi. Ale má to drajv a postavy si svoje charakteri užívajú. A má to aj srdce. Pripomína mi to prečo mám boxérske filmy rád. Hoci u Caple Jr. nemôže byť ani reč o režisérskej nápaditosti Ryana Cooglera. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Ano, není to tak silné jako první díl. Ano, je to nastavovaná kaše, jenže zatraceně chutná a plnotučná nastavovaná kaše. Přiznám se ale, že tu čtvrtou hvězdu u mě vyloudilo cameo rockyho syna s navrátivším se Milo Ventimiligou. Ivan Drago v podání Lundgrena by zřejmě zasloužil trochu větší hloubku a propracovanost, ale jde přeci jen o příběh Adonise Creeda, takže je těžké někde ubírat a někde prostor přidávat. Celá rockyho série byla hlavně o dojmech a atmosféře a přestože je Creed II slabší, než první díl, pořád jde o velice důstojný a příjemně sledovatelný přírůstek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po mojom jedinom skutocne oblubenom diely serie Rocky Balboa, konecne vznikol dalsi diel, ktory mi zase sadol. Creedova linia mi pripadala napinava a zaujimava. Niekto kritizoval, ze po jeho vyvoji z minuleho dielu sa z neho nelogicky znova stal fracek, ktory robi chujoviny. Ale dôvod, ktory ho tak rozhodil je absolutne logicky a v mojich ociach neprekrocil mieru, aby ma zacal srat, ale fandil som mu, aby sa co najskôr dal dokopy. Rockyho linia ma tiez bavila ovela viac ako v prvom Creedovi. Som rad, ze sa tentoraz nezabudli na jeho vztah so synom, ktory tak trestuhodne ignorovali v prvom Creedovi a zaver je skutocne dojimavy. A najväcsim bonbonikom (doslova obrovskym) je Drago v podani uchvatneho Lundgrena. Nevedel som si predstavit jak pojmu tuto sice ikonicku ale totalne jednorozmernu postavu. Trochu som sa bal, aby z neho na stare kolena neurobili prilis velkeho dobraka. A vyriesili to dokonale. Stal sa z neho ukrivdeny prisny otec, ktory ale svojho syna nadovsetko miluje a scena ked hodi uterak do ringu je fantasticka. Svojim spôsobom timto gestom porazil Rockyho, ktory to v rozhodujucu chvilu pred rokmi nedokazal. Lundgren tu dokazuje, ze by sa nestratil ani v nejakej cistokrvnej drame. Jeho herecky rozsah nie je sice velky, ale v ulohe tvrdeho otca je rovnako uveritelny ako ked s gulometom vystriela celu armadu. Spin-of s Dragovcami by som bral hned aj ked je nepravdepodobne, ze vznikne. Kto tento film odstreli nizkym hodnotenim, tak si nezasluzi byt fanusikom obrovskeho Lundgrena. Ano teba myslim Waco, mrk. Co sa tyka boxerskych zapasov, tak nie su filmarsky tak vymazlene ako v prvom Creedovi, ale po choreografickej stranke su kvalitne a hlavne dokonale graduju v ramci deja, takze ked sa vsetky zlozky spoja, tak su intenzivnejsie ako minule. Obcas sa behom filmu najde hluche miesto. Par minut by sa dalo vystrihnut, aby mal film dynamickejsie tempo, ale celkovo som velmi spokojny. Stale dufam, ze ak vznikne Creed 3, tak Rocky tam bude mat aspon cameo. 7,5/10. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

jo, je to předvídatelná recyklace už x-krát viděného a cca půlhodina po prvním zápase má navíc trestuhodně roztahané tempo, podobně jako celá příběhová linka točící se okolo rodiny.. i přesto se filmu, zejména díky brilantně natočeným scénám v ringu, ale podařilo mě několikrát nekompromisně vcucnout, takže prostě nemůžu jít s hodnocením níž.. slabé 4* ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Většina zde píše něco o tom, že pár minut z filmu by se mělo vystřihnout, že některé momenty jsou pomalejší. Upřímně, nesouhlasím. Jsou to právě vystřihnuté scény, které dodávají opravdu velkou nadstavbu pro příběh Creeda II. Vlastně se přiznám, že to opět na můj vkus bylo trošku osekané a zejména dějovou linku s Ruskou protistranou, bych si přál vidět detailnější. Jede to sice ve značném stereotypu, ale naštěstí to i zahazuje hafo žánrových klišé, takže je zde příjemný kompromis mezi zajetými kolejemi a svěžím dojmem. Je i znát, že Rockyho příběh se kompletně uzavřel a už to není kam posunout. (i když by mě zajímalo co se stalo s Marií z Rocky Balboa filmu) - musím i pochválit tvrdé, fyzické souboje co nešetří potem a dynamikou a opět kvalitní režii. Upřímně... Rocky je jedna z mých nejoblíbenějších postav. BUDE chybět ve třetím pokračování Creeda. VŠICHNI jsou už pryč, teď už aj Rocky. Asi přeci jen zůstanu u druhého pokračování, ale už nyní cítím, že se uzavřela jedna velká kapitola a byla to fakt zatraceně strhující jízda. Rockyho jsem sledoval a fandil mu celým svým srdcem a bude mi chybět se všemi jeho blízkými. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zase více návrat k dramatu na úkor sportu a tentokrát se mě to dotklo o trochu víc, jak jednička. Rocky je pořád super postava, Creed je tady rozervanější a tudíž zajímavější, ale hlavně se mi líbilo, že film tu ze soupeře nedělá jednoznačného záporáka a skončilo to přesně tak, jak to skončit mělo. Nepřekvapivě, ale naprosto uspokojivě pro všechny zúčastněné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľmi som tomuto filmu veril. Snáď až príliš. Návrat Ivana Draga do boxerského ringu v podobe jeho syna, pričom jeho odveta Rockymu bude skôr zákulisného charakteru a bude o emóciách. A tí dvaja mladíci, tí nech sa vybláznia medzi lanami. To všetko tu je, ale spadá to skôr do tej akčnejšej polohy, ako tej dramatickej a tak som sa nedočkal očakávaných ( až tak ) emotívne vypätých scén, v ktoré som tak dúfal. Možno je to dosť kritický pohľad, ale je to naozaj len vzhľadom k mojím očakávaniam. Ako prírastok do série, je viac ako dôstojným nasledovníkom. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Cinema City Chodov (ČSFD projekce) - Nebýt trapného Kazmy, dal bych 100%. Co to proboha mělo být?? Ne, to sem přece nepatří... Nový Creed nezklamal, byť jednička se mi líbila o chlup více. Zejména měla naprosto perfektní akční scény z ringu. Dvojka se mi jevila spíše jako drama, než sportovní. Sází se zde na důkladnější vykreslení postav, samozřejmě hlavně Adonise a jeho rodiny. Nicméně i Ivan Drago a jeho syn dostali celkem dost prostoru. Někdo už tu psal, že mu bylo líto mladého Draga, s čím souhlasím. Jeho osud a osud Ivana byl krutý. Všichni herci hráli velmi dobře, až teda na Brigitte Nielsen, která vypadala strašně, skoro jako chlap. Závěrem musím říct, že jsem rád za tuto projekci, díky tedy čsfd a pokud bude za další roky další pokračování, jisto jistě budu opět divákem v kině. 75% ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Boxerské rukavice s nápisem Creed již podruhé byly sňaty z hřebíku a Michael B. Jordan za asistence Rockyho si opět nechává v ringu učísnout minimalistické afro. Film se pohupuje v melodramatických provazech, občas nás nechává brodit po ramena patosem a klišé je vtepáno do náhrobního kamene snad každého záběru, který díky režisérovi máme možnost zaznamenat. Dolpha či Slye raději uvítám v dalším pokračování Expendables, neb tady mi přijde, že kolotoč událostí se točí stále na jednu stranu a nijakých překvapení se nedočkáme. Zmrtvýchvstalá Rudá Sonja stářím ztratila na atraktivitě a chvílemi jsem v hlavě propleskával myšlenku zda omylně nekoukám na Walking Dead. Nu nic, nechme Creeda zas na chvíli odložit obaly z propocených pěstí a raději nedoufejme v návrat Marka Vašuta ve filmu Pěsti na světle 2. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Davam 3,5 tak trosku z nostalgie. Rozhodne to melo vetsi potencial, mebo jsem mel jen vysoka ocekavani. Hlavni problem z meho pohledu? Na Rockyho se vzdycky rad podivam, na Creed2 uz asi nikdy, protoze neni duvod. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Za mě opět maximální spokojenost. Film sem si užil. Je plný emotivních scén a má pěkný příběh. Role opět přesvědčivé a uvěřitelné. Ságu o Rockym mám hodně rád a tento díl nezklamal. Za mě 100% :) ()

Peterssen 

všechny recenze uživatele

Posbírali ručníky z Rockyho 2-4 a vyždímali z nich tenhle předvídatelnej na city hrající kus, kde jeden syn trénující pod jiným synem CGI-boxuje se synem, kterého trénuje táta, který tomu prvnímu synovi zabil tátu... ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velká Škoda. Ambice tohoto snímku, jež byly nezpochybnitelné, zdaleka nebyly naplněny. Film zklame už v tom základním a to v osobní motivaci. Vše je zde napůl. Spousta nelogických motivací, téma již několikrát ohrané. Snímek ničím nepřekvapí a nic zajímavého nám nesdělí . I postava Rockyho zklamala. Jediné na čem to dokáže držet emoce, je poslední akt filmu-zápas, jenž film vcelku zachránil. Hudba aspoň vcelku zajímavá, herecky to také není špatnéi. Jen Škoda, že to jedničce nesahá ani po kolena a je to celé dost odosobněné a nudné....55%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pár hezkých, komorních momentů tam je, ale jinak je to kýčovitá, klišoidní, šablonovitá slabota bez jakékoliv invence, odvahy či postoje. Fakt je až zarážející jak nevyužitý je dramatický potenciál Drago klanu. Mohl z toho být silný příběh o dávné křivdě, Dragově sebereflexi po pádu SSSR, souboji kde jde více o smíření než pomstu či pokoření protivníka a tím jaksi posunout dál poselství nastolené Rockym IV.. Ale né, zase tam musí být na první dobrou zlý rusák z ukrajiny, který se za 30let nezměnil a ještě stihnul vypěstovat ze synka bestii s maminkovským komplexem.. Tohle je snad první Rockyovský film kdy jsem nebyl ani na okamžik napnutý a po dokoukání jsem neměl potřebu jít si zaběhat, nebo si dát aspoň 30kliků na rozpumpování.. a to je hodně výrazný ukazatel poklesu kvality.... Navíc mě hrozně irituje jak má Jordan větší ret než bradu a jaké sračky tam zpívala ta jeho buchta (ale to je jen můj problém, který se do hodnocení nepromítá).. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Dá se v boxerské tématice vymyslet ještě něco nového? Naposled to se povedlo ve filmu Warrior (taky je ten film o 15% lépe hodnocen), ale tam se spíš povedla zvláštní chemie mezi Hardym a Edgertonem a taky celkové vyznění, spíš než že by šlo o principielní inovaci. Tím spíš bude tenhle sedmý (nebo kolikátý) Rocky v pořadí stále o tom stejném a ta šablona chtě nechtě ctí díly předešlé až příliš okatě. Akce mohlo být určitě víc, ale když na ni dojde, máte pocit, že takhle tvrdý rány, jako rozdává mladej Drago, se jen tak nevidí a celou dobu si pak lámete hlavu, jak se takovej film asi točí, aby vypadal uvěřitelně, ale zároveň aby mladej Creed nehledal zuby po zemi, protože ten vzrůstovej nepoměr je opravdu hanebnej :D. Z toho důvodu je pak závěrečná řež už spíše očekávatelné klišé aneb jak je možné složit golema, i když jste o půl tuny a o hlavu menší? Za podívání to určitě stojí, prostředí ringu je mimořádně atraktivně nasnímáno, ale že to žádný milník boxerské kinematografie nebude, to snad muselo být předem jasné... ()

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama