Reklama

Reklama

Akta X - Série 9

(série)
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (2001–2002), 14 h 51 min (Minutáž: 43–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Bill Roe

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, Robert Patrick, Annabeth Gish, Mitch Pileggi, James Pickens Jr., Cary Elwes, Bruce Harwood, Tom Braidwood, Dean Haglund, Alan Dale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Devátá strhující řada Akt X odhaluje jednu úžasnou pravdu za druhou, zatímco vypráví další napínavé příběhy plné konspirací, paranormálních jevů a mimozemských civilizací. Scullyová se potýká se zjištěním, že její syn disponuje nadpřirozenými schopnostmi, znovu se probouzí i vyšetřování vraždy syna agenta Doggetta. Existence supervojáků ukazuje na ohromné vládní spiknutí, jež Mulder odmítá krýt. Čeká ho závěrečná konfrontace s těmi, kteří zapírají pravdu. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (15)

Akta X (1993) (seriál)

  • Až ve znělce epizody Pravda, která byla na dlouhou dobu posledním dílem seriálu, se objevilo rekordních pět průkazů. Vedle hlavního dua tu vystupoval náměstek ředitele FBI Skinner (Mitch Pileggi) a noví agenti Doggett (Robert Patrick) a Reyesová (Annabeth Gish). Průkaz FBI patřící agentu Johnu Doggettovi byl poprvé zobrazen v epizodě Zevnitř. (Reiniš)

Akta X (1993) (seriál)

  • Celkem 19x se v úvodních titulcích objevil jiný slogan než "The Truth is Out There". Ve většině případů se jednalo o zlomové mytologické epizody. V epizodě Teliko je uvedeno "Deceive, Inveigle, Obfuscate" ("Klamat, balamutit, zatemňovat"). V epizodě Getsemani je to "Believe The Lie" ("Uvěř lži"). V epizodě Červení a černí je nápis změněn na "Resist or Serve" ("Vzdoruj nebo služ"). V epizodě Nepřirozený je uvedeno "In The Big Inning" ("Na začátku směny"). V epizodě Završení je nápis změněn na "Veř, abys pochopil". V epizodě Nikomu nevěř je nápis "They´re Watching" ("Sledují nás"). V epizodě Nepravděpodobně je uvedeno "Dio Ti Ama" ("Bůh tě miluje"). (Ještěřák)

Akta X (1993) (seriál)

  • Premiéra seriálu v Česku proběhla 26. 5. 1995. Do roku 2002 bylo odvysíláno pouze prvních šest sezón. 7. a 8. série byly premiérově vysílány až v roce 2008. 9. série měla premiéru až v roce 2013. (k212)

Akta X - Dnes se nic významného nestalo I (2001) (epizoda) (S09E01)

  • V prvním díle 9. řady lze zaznamenat hned několik změn. Jsou tu nové obrázky v úvodních titulcích a hlavně se tu poprvé objevují čtyři průkazy FBI. První je průkaz agentky Danny Scullyové (Gillian Anderson), druhý patří Johnu Doggettovi (Robert Patrick), třetí patří Monice Reyesové (Annabeth Gish) a čtvrtý agentu Walteru Skinnerovi (Mitch Pileggi). Dále lze vidět nový nápis "The Unseen World" ("Nevídaný svět"). (Terva)

Akta X - Dnes se nic významného nestalo II (2001) (epizoda) (S09E02)

  • Příběh je pokračováním předchozí epizody Dnes se nic významného nestalo I. Tato věta zde nahradí obvyklý slogan "Tam někde venku je pravda". Frázi "Dnes se nic významného nestalo" (v originále "Nothing important happened today") si do svého deníku napsal král Jiří III. dne 4. července 1776, tedy v den, kdy Spojené státy vyhlásily nezávislost na Britské koruně. (Terva)

Akta X - 4-D (2001) (epizoda) (S09E04)

  • V čase 7:45 je vidět monitor. Jedná se o monitor umělé plicní ventilace, přesněji řízené ventilace, což znamená, že přístroj plně nahrazuje plicní činnost. (Winster)

Akta X - 4-D (2001) (epizoda) (S09E04)

  • Díl je věnován památce Ricka Loyda Arreguina. Ricky, nevlastní syn José Arreguina, který v té době dělal rekvizitáře na seriálu, byl v šestnácti letech bezdůvodně zabit v Los Angeles před svou školou. (Terva)

Akta X - Pravda (2002) (epizoda) (S09E19)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles, Fresno, Borrego Springs a Long Beach. (Terva)

Reklama

Reklama