Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (351)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dost podivný počin, u kterého nechápu, pro koho je vlastně určen. Líbila se mi pocta starým sitcomům, u které s každým dílem poskočíme o dekádu dopředu a tomu odpovídá i vizuální styl. Tyto díly jsou pro věkovou skupinu 30+. Po prolomení čtvrté stěny jsem byl stále natěšený, protože jsem doufal v něco ve stylu Kingova Pod kupolí (a na kratičký okamžik jsem plánoval doplnit si těch 20 marvelovských filmů, co jsem nikdy neviděl). Bohužel se z toho ale rychle stala typická marvelovská blbina pro věkovou skupinu 15-, ve které postavy poletují vzduchem a metají po sobě z rukou blesky. Poslední díl byl už skoro nekoukatelný. A neumím si představit, že někdo dokáže docenit všechny části seriálu najednou. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, žeru to! Nejen, že je mi sympatická odvaha vykročit stranou osvědčené (a už dosti ohrané) marvelovské šablony, ale baví mě celý ten formát: Každý díl ve stylizaci sitcomů jedné dekády a někde pod tím schovaná backstory, která si s každým dalším dílem ukrajuje víc a víc prostoru. A přiznávám, komiksového geeka ve mně těší i to množství odkazů ke komiksům Roye Thomase, Johna Byrna a B. Michaela Bendise. Je to hodně originální take na celou tu dějovou linii od narození Wandiných dětí, přes "vymazaného" bílého Visiona až po House of M. A jako dodatek tam přihodili i "X-Menovskou" podobu Quicksilvera (po návratu x-menovských práv Marvelu). ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

A tím začala lavina Marvel seriálů pro Mickey Mouse. WV má rozhodně co nabídnout a zvolená forma, tj. motivace sitcomy z různých časových období, například inspirace Krokem za krokem, Moderní rodinkou nebo Kanclem je poznat, v kombinaci s Marvel světem, který známe například z Agents of SHIELD funguje a je vtipná. 9 epizod je ideální délka, furt se tu tak něco děje a divák se nenudí. I když jsem se místy bavil, tak WV oproti filmům nebude něco, co bych sjížděl opakovaně. Elizabeth Olsen, jakožto jedna z vůbec nejmocnějších bytostí světa a zároveň mamka od rodiny, je naprosto skvělá a doufám, že ji krom dvojky Doktora uvidím i v dalších filmech. Bettany je klasicky bez chyby, potěší i návrat dvou známých tváří - Dennings a Park. Je škoda, byť se to na první pohled nezdá, že je příběh překvapivě jednoduchý, protože zrovna WandaVision si zasloužilo pořádnej mindfuck a ne téměř pohádkové rozuzlení. Hlavně polovina sezóny k pořádnému zamotání hlav směřovala, jenže závěr byl nakonec celkem neuspokojivý. ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková vcelku průměrná Marvel sranda, která měla vetší potenciál. Po zajímavých úvodních epizodách přišly až moc obyčejné a často předvídatelné díly, které jeli podle tradičních šablon a nic světoborného se tu neudálo.   Plusy: vývoj Wandy, celá postava Visiona Mínusy: většina bojů na jedno brdo, nudní "záporáci", naprosto směšný S.W.O.R.D. a spousta nevyužitých postav, "finále" Celkově hodnotím tak 60-70%, protože začátek mě hodně bavil a doufala jsem nějaký netradiční a originální zvrat... Normálně bych od toho nic nečekala a nebyla zklamaná, ale první epizody mi prostě daly naději, kterou v těch posledních tvůrci rozcupovali... Prostě průměr, možná trošku lepší průměr, ale od Marvelu bych ráda dostala promyšlenější seriál ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivá podívaná, v níž je rodina vždy na prvním místě. WandaVision nám servíruje netradiční látku v netradičním hávu, který ne každého diváka ohromí. Seriál se zde právě díky tomu pouští na velmi tenký led, na němž je hranice mezi vkusnou poctou sitcomům z let padesátých a křečovitou podívanou bez vlastní identity tenká jako vlas. Naštěstí se to zde tvůrcům (většinou) daří úspěšně vybalancovat, takže se před Vámi rozprostře skvělá seriálová podívaná, jejíž příběh Vás chytne a už nepustí. Tomuto rovněž napomáhají i skvělé herecké výkony ústřední dvojice, skrze které můžeme prožívat jejich vyfabulované štěstí i osobní tragédie. Celý tento výjev poté zastřešuje i rozumná stopáž jednotlivých epizod, díky čemuž je zde minimum hluchých míst a zbytečných scén. Jako líbivá vlaštovka pro fanoušky MCU tedy WandaVision funguje s noblesou sobě vlastní. Skvělá práce! (Disney+) „We are an unusual couple, you know.” ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Víno, které je servírované během večeře, je Maison du Mépris, což v překladu znamená „dům opovržení“. (Kubaaa97)
  • V celé minisérii je víc trikových záběrů než Avengers: Endgame (2019). (ČSFD)
  • Ačkoliv se tato epizoda odehrává v 50. letech, tak si v obývacím pokoji můžeme všimnout malmového krbu. Ten byl ale vytvořen až v 60. letech. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama