Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý spinoff(nebo jak se to píše) jednoho z hrdinů Mumie 2, který se ve filmu objevil déle počítačově vymodelovaný než živý. Opravdu důležitá osoba, ale budiž. Hrdinou se tu stává Wrestlingová superstar Rock, který dokazuje, že nepotřebuje hereckou školu, ale jen svaly. Bohužel tomu je v celém filmu a nic krom svalů tu není důležitý. Jestli tu někdo čekal navázání na Conana, omlouvám se, ale druhý Arnie nikdy nebude(a pokud ano Rock jím nebude). ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Film inšpirovaný oboma Múmiami rozhodne žiadnym pokračovaním Múmie nie je. Je to príbeh kráľa škorpióna za čias, kedy ešte nezapredal svoju dušu diablovi. Jedná sa o čisto priemerný historický film zďaleka nedosahujúci kvalít oboch Múmii. Na druhú stranu je vtipný, dobrodružný, hrdinský ale i naivný. Film rozhodne nemal skončiť happyiendom vzhľadom k tomu, aký osud škorpióna postihne. Ozaj viete prečo hrdina dostal prezývku škorpión? Odpoveď nájdete práve v tomto filme. Ak ste si mysleli že Rock nevie byť vtipný, istotne vás presvedčí o opaku. Priemerný film, zabudnuteľný. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bylo to nudné, bylo to levné, bylo to stupidní, až jsem kroutil očima. Naštěstí to ale zachraňuje alespoň trochu The Rock, který je asi tak stejně dobrý herec jako Arnold Schwarzenegger, ale i tak mu to člověk věří víc, než většině ostatních. O ději se moc hovořit nedá,, takže nakonec celkem podprůměr. 35% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve směs volné pokračování Mumie, která s původním příběhem má společnou akorát tak postavu Krále Škorpiona v podání "The Rocka", který se s ničím a s nikým nemazlí a zde to předvádí v té největší kráse jak jen předávádět může. Jemu totiž vychází všechno na výbornou, nikdy se nezmílí a vše je tak nereálné až je to chvílemi směšné. Ale to ani tak nevadí. Král Škorpion je o dost více fantasy než by se dalo čekat, o dost více akčnější, ale také s chvílemi dost nepovedenými dialogy a vytříbeným vkusem pro akci, které je docela dost, ale celé to vyzní spíše takovou vychcanou formou. Asi takovou jako je celý tento film, vychcaně akční slátaninou, která dokáže zabavit, protože v ní hraje The Rock a neskutečně v tom příběhu pasuje do toho dobře vypadajícího okolí. --- Zabiju prvního, ty druhého. Tak jo...zabiju je sám. - A co kdybychom je obešli a nikoho nezabíjeli? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda nic moc,je pravda že film je průměrný ale po hitovce Mumie jsem čekal něco lepšího. Akční sekvence jsou super, úvodní bitka bombová, ale jinak? Příběh slabota(ale co čekat, že?), hlášky moc vtipné nejsou, a herci hrůza. Ale Rock je prostě frajer, a umí nakopat prdel každému. Ale na pokračování(i když od odblíbenýho režiséra) se nechystám. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Pôvodne sa pri písaní scénara uvažovalo o Chow Yun-Fatovi ako o ústredným záporákovi. Jeho manažér Terence Chang túto úlohu odmietol kvôli tomu, že Chow ešte nikdy žiadnu zápornú úlohu nehral. Ak by to vraj spravil, sklamal by svojich fanúšikov. (beso74)
  • Keď alchymista hovorí o svojom výbušnom prachu, hovorí, že recept našiel v Číne. Film sa odohráva približne pred 5 000 rokmi, keď boli kráľovstvá, ktoré sa zjednotili a vytvorili Čínu, ešte nezávislé (cisár, po ktorom sa Čína vlastne volá, sa ešte ani nenarodil), a zároveň je to cca 3 000 rokov predtým, ako Číňania v roku 200 pred Kristom pušný prach vôbec vynašli. (Arsenal83)
  • Dwayne "The Rock" Johnson (Mathayus) se inkasováním 5,5 milionů amerických dolarů stal ve své době nejlépe placeným debutujícím hercem v hlavní roli. Díky tomu se zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů. (Merengues9)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama