Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele topi k tomuto seriálu (4)

Krásné světlo (2020) (E01) 

Oproti debaklu z Českých Budějovic je obsazení ostravského policejního oddělení rozhodně semknutější a sympatičtější, jejich jednání jim věřím. První díl o pátrání po zmizelé nezletilé dívčině vůbec nebyl špatnej do té doby, než zas začal haprovat scénář a uvěřitelnost šla do kytek. Ach jo, snad to nebude tak v každém dílu, obávám se však toho horšího. Každopádně jsem zvědav na další díly a herce ve vedlejších rolích, zde vyloženě perlil Marek Taclík, coby obdivovatel dětského porna :) ()

Ohrožení (2020) (E08) odpad!

Tak tohle je absolutní dno scenáristiky. To snad není normální, jak se může dostat na televizní obrazovku něco tak dementního? Já už nic nechápu. Herci, zejména ve vedlejších rolích by měli zkusit nějakou jinačí práci, třeba kopat brambory. Hřebejk naprosto a nadobro ztratil soudnost, asi by se taky měl přidat k okopávání erteplí. To samé platí o Vaicovi. A to jsem myslel, že Budějovice jen tak něco nepřekoná. Omyl! Velký omyl! ()

Kubelíkův případ (2020) (E09) 

Žesťová hudba v kombinaci se swingovým orchestrem mě vyrazila dech, krásná práce! To je však jediné, co v této epizodě stojí za pozornost. Závěrečné rozuzlení je hodno inteligence šimpanze. Ale to přeháním a urážím opičáka. ()

Konec tiskaře (2020) (E12) 

Zatím asi nejzajímavější díl seriálu, i když logika opět dostává pěkně na prdel. ()

Reklama

Reklama