Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Legas 

všechny recenze uživatele

Starý známý kostým se nám vrací s novým Brucem Waynem uvnitř, který ovšem jako maskovaný mstitel okopíroval veškeré manýry svého předchůdce, Michaela Keatona. Je to dobře, nebo špatně? Někde na pomezí, ostatně jako tento film. Prvních 50 minut je báječná jízda na *****, zbylá hodina je čistý odpad! V čem je chyba a kde nastává přelom? V první půli ještě příliš nevidíme z neonového Gothamu, jeho záběry za deního světla mi připommněly film Brazil. Batman ve starém kostými bojuje proti novému padouchovi, který podle děje už je nějakou tu dobu na scéně, čili nesledujeme jeho zrod. Pohled do minulosti Two-Face přijde zřejmě později. Dále je to báječně rotržitý Jim Carey, rodí se nám tedy další záporák a dialogy mezi Chase a Batmanem mě díky svým bonmotům málem dostaly pod sedačku (v dobrém slova smyslu). Navíc slušná komisková akce, hlášky... Pak se ovšem Jim Carrey stane Riddlerem, jehož stvárnění připomíná toho nejvýstřednějšího týpka z Gayparrade (nebo jak se ten sraz jmenuje) a Tommy Lee Jones je excentrikou variací na Jokera už od začátku. Když byli tihle dva na scéně asi 5 minut, málem jsem si ukousal nechty - nudou a šílenstvím, že to asi nevydržím sledovat. Okolí zneonový, čím víc se film blíží závěru, tím více se odehrává jakoby na jakési diskotéce, film připomíná jednu obrovskou na disko-kouly a léta osmdesátá, s auty z let šedesátých, sedmdesátých a možná i padesátých. Nový Batmobil je naprosto příšerný a Batloď je trapně převlečeným člunem. Batman oblíká svůj stříbrný diko-kostým a přibírá k sobě trapného Robina. Uff, uff! Schumacher si svoji prohru zřejmě uvědomil a tak závěr filmu natočil jako odkaz na Burtonovi první dva filmy - jak vizuálně, tak i s přímou jmenovitou narážkou. Takže když to zprůměruji, vyjde mi čistý průměr ;-) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Carrey a jeho Hádankář - božsky zahraný padouch, který se směle může rovnat s Nicholsonovým Jokerem a bezesporu největší klad tohoto filmu. Nejhorší je pochopitelně šíleně barevná stylizace, zbytku (ostatní herci, režie atd.) nemám celkem co vytknout, ale na druhé straně taky co vyzdvihnout... 60 - 70 % ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je docela překvapující, že tvůrce strhující Telefonní budky byl kdysi schopen stvořit toto dílo. Film místy až křečovitě bláznivý. Nejspíš se na mém úsudku ve velké míře podílel také dabing Jima Carreyho. Nijak extra povedené pokračování, upadající kvalita je zde již zřejmá, pořád však slušný a hlavně ještě snesitelný díl ságy Netopýřího muže. Zčásti také díky překrásné Nicole Kidman. Ani Val Kilmer nebyl tak děsivý, jak jsem očekávala. Doufala jsem, že bude, po co nejvyšší možnou dobu pod maskou, protože můj vztah k jeho herecké osobnosti, projevu a výrazovým dispozicím je na bodu mrazu. Ale nakonec jsem se na jeho výkon, byť, pravda, trochu prkenný, byla schopna dívat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Batman navždy, ale iba v podaní Nolana. Batman v podaní Shumachera už nikdy. Tu to bolo este fajn, aj kvôli obsadeniu, ale čo nasledovalo, všetci dobre vieme... Aspoň soundtrack bol vydarený. Schumacher sa snažil čerpať z Burtonovskej poetiky, ale zobrazil ju v sýtych farbách. Asi to nebol úplne najšťastnejší nápad. VIDENÉ ZNOVA 2/24: Opätovné pozretie naplnilo moje obavy, že BF je v skutočnosti veľký prúser a hodnotenie spojené s nostalgiou po starých dobrých deväťdesiatkách sa rozplynie ako para nad hrncom. BF je kolosálny omyl, kde nič nefunguje, avšak jednu hviezdu namiesto nesympatických objektívnych dvoch dávam vďaka tomu, že ide o plnohodnotnú previnilú zábavu vhodnú na alkoholové večierky typu Rebel Moon a nie o klasickú nudu, ktorú si spájam práve so štyridsiatimi percentami. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +akční úvod, Val Kilmer je simpaťák, dabing, hudba, Tommy Lee Jones, a vlastně o5 nové postavy, dále několik scének a občas i vtip -barevná přeslazenost, Jim Carrey je kripl, rozbředlost děje, tedy trošičku nudí./// Hele netvrdím, že Carrey to nezahrál dobře, ale myslím že už bylo dost vyšinutých bláznů. Za to T.L Jones mě byl simpatickej, trošku mi připoměl Jockera z jedničky. A vůbec, co dnes stojí za vyzdvihnutí je obsazení, i taková Drew potěší, i když nemá přiliš prostoru. Kilmer byl oproti Keatonovi velmi příjemným překvapením. Docela simpaták jak v civilu, tak i v kostýmu. Proti Robinovi nic nenamítám, navíc je to dobrá vložka do příběhu a do již tak velké sqadry herců. Hudba je hodně dobrá, akční scény jsou fain, snad už mi jen chybý pořádná dramatická scéna. Za to pochválit nemůžu barevnou škálu celého filmu, oproti Burtonovi je to rozdíl a po chvilce mě z toho pálili oči, rovněž je film dost natažený na 2 hoďky, ale i přesto se nejedná vůbec o špatný film, uvidím co nabýdne Batman a Robin./// Celkem 78%/// ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Val Kilmer (Bruce Wayne) přijal roli, aniž by si přečetl scénář. (Němi)

Reklama

Reklama