Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Diskuze

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

inac pridajte mačetu a kozy a mohol to byt piatok 13teho..... najgenerickejsi horor to bol snad za poslednych 20 rokov..... to aj pajcovacky vreskotu mali vecsiu kvalitu

Readyxx

Readyxx (hodnocení, recenze)

2003 a  2006 byli docela dobre kousky ale tohle byla fakt slatanina  jako prdel ...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Spoiler: Leatherface je ryba? Jak přežil? Měl by to být řezník a ne nesmrtelný.. 

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Ja som docela nenáročný divák ale toto ma moc nebavilo..tešil som sa na poriadne Gore ale nič moc teda film neukázal .čo ma ale veľmi potešilo bol ten ne-happyend to bolo fajn 😁

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

PKD

evidentne asi ano, ked sa viac veci zprzni nez podari..... ja to tvrdim uz roky, mal by sa zaviest kvalitativny dohlad, proste clovek, co by musel odobrit aby sa scena vobec zacala natacat

na příspěvěk reagoval PKD

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

PKD

ja mam rad 90tky a bol by som velmi poteseny, ak by sa tv scream preniesol do tejto doby, ale texas moze fungovat v dnesnej dobe rovnako ako halloween.... chce to len osuntelu farmu pri nejakom zapadakove s nahovno mobilnym signalom, kde parta mladych ludi bude potrebovat zavolat odtahovku, lebo sa vyburali pri vyhybani sa pasovcovi.... no a tak natrafia na rodinu sawyerovych...... je to tak tazke?

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

martinbucek

To jsem si myslel taky, ze jssm kacir, ale jak se ukazuje, 2003 a 2006 jsou u me stale the best. Novy dil me dostal, ale na atmospheru totalniho zmaru a deprese to nema. Jestli to neni treba tim, ze oba filmy jsou sice natocene v 21.st.,ale jsou to regulerni retra a proto to funguje. Ma domnenka. I pres ty klady me napada, jestli by pro zn. nebylo lepsi, se vratiti do minulosti, napr. 80.let. Halloween to ma v poho, Hellraiser a Patek 13. tez, ale nejsem si jist, jestli Leatherface muze smysluplne fungovati v te dnesni hyperzvracene naruby dobe. Jestli chapes. 

na příspěvěk reagoval martinbucek

Uživatel gein smazal svůj příspěvek.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

gein

suhlasim len s tym ze je to komedia, ale vsetky diely 2,3,4..... jednotka mala aspon atmosferu, ostatne boli uz len cierne komedie..... mozno budem heretic, ale najlepsi diel podla mna je 2003 diel s jessicou..... plus tu zabudli pouzit ten zvuk pri zatvarani dveri, co bol v kazdom diely

na příspěvěk reagoval gein, PKD

gein

gein (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

Tak zrovna dvojka od Hoopera je pěkná tragédie ve srovnání s tímhle :) ale mám ji taky poměrně rád :) a trojka s Viggem je pro mě úplně nejlepší a Masakr v Texasu 1990 má skvělou atmosféru a je to super komedie :D 

na příspěvěk reagoval martinbucek

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Ale aby byl člověk trochu fér, tak tenhle film vlastně jen drží laťku, kterou si nastavila původní série už v roce 1994. Masakr v Texasu je vlastně úplně stejné peklo, kde je Leatherface za pištícího trasvestitu a Texaský masakr 3D má jenom ty hezký holky a je to takový lejno, že si vůbec nepamatuju co tam Leatherface vlastně dělal. Dvojka má alespoň postavu Chop Topa a některý ty scény jsou vlastně docela vtipný a trojku mám osobně rád, je tam skvělej Viggo Mortensen a Leatherface dostane super motorovku ("Saw is Family"). Remaky svojí kvalitou přejedou tak polovinu dílů, působí takovým hodně špinavě-nechutným dojmem a hlavně přivedli na scénu šerifa Hoyta vedle kterého působí Leatherface jako neškodný chlapec. Z prequelu si jenom pamatuju, že tam hrál Stephen Dorff a že tam byla pěkná sestřička (a to jsem to viděl před týdnem).

na příspěvěk reagoval gein

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

martinbucek

Tak všechno co píšeš by se dalo shnout do jediného - zatímco tady tvůrci rejžují vyvařenou sérii a nemají k ní žádný vztah, tak naopak Green a McBride Halloween milují a na výsledku je to vidět. Tady vlastně opravdu použili to jediné co původní Masakr pojí s původním Halloweenem (final girl) a tím to hasne. Problém je, že tady je to hrozně směšný, nebudu na jejich střet atmosféru a tady stará babka naběhne a za dvě minuty jí už dostane. Navíc jak píše PKD dole, tak vztah Michaela a Laurie je ikonický a vlastně definuje podstatnou část série, takže půda je připravená. Ale kolik lidí zná Sally? V další dílech se neobjevila (jen jednou je zmínka, že skončila v katatonickém stavu a jindy že zemřela). Jméno Sawyerovi padlo až ve dvojce a tu ignoruju, takže asi to ignorují i to. Jako taky mi chyběla psycho večeře atd.

V Halloweenu naopak člověk může najít hromadu pojítek k celé sérii. To trauma a vyrovnání se sním v trochu jiné podobě už udělal H20 (holt za Jamie Lee Curtis přijít se scénářem takhle "kvalitním", jako je poslední Masakr, tak je vyhodí ze dveří), pak že Laurie je celý Halloween Kill v nemocnici, masky z trojky, zdivočelý dav jako ve čtyřce, Michael který ještě v H2018 působí relativně jako člověk, ale o díl později už z něj je zase více méně nezničitelný zabiják (stejně jako postupně v sérii).

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

gein , S.W.A.T

to bola mamicka

 

ani len nezmienili, ze by to mali byt sawyerovci..... proste tomu filmu chybaju tie trademarky co maju vsetky ostatne..... plus dedek s kladivom..... a to ze to kopiruje h2018 som myslel, ze to hodi finall girl po rokoch..... kde som to scream quen laurie veril..... tu mi sally neprisla ako niekto kto 1. cely zivot hlada maniaka v maske aby sa mu pomstila

2. ako niekto kto prezil traumu a znicilo ho to..... co by malo

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

martinbucek , martinbucek

Tak ono házet to na Halloween, že ho Masakr okopíroval není moc fér, když to Masakr dělá s každým novým dílem. Když už trojka na začátku v titulcích tvrdí, že Drayton (pumpař z jedničky) umřel v plynové komoře v roce 1981, což popírá dvojku, kde celá rodina utekla a film se odehrává 12 let po jedničce (rok 1985). Čtyřka sama o sobě má navazovat taky přímo na jedničku (ikdyž úvodní titulky zmiňují další dvě nedůležité události, které se v Texasu staly) a z rodiny Sawyerů je najednou rodina Slaughterů a místo kanibalů za všechno můžou Ilumináti. Texaský masakr 3D ignoruje všechno a samozřejmě taky napojuje na jedničku (a navíc to psal totální debil, protože se to odehrává 40 let po jedničce a tím pádem holka co jí hraje Daddario má být 40 let stará) a tenhle film taky přímo navazuje na jedničku. Jenomže tady to nedává žádný smysl, protože tam nikdo nevysvětlí jak se dostal Leatherface do sirotčince 2 roky po jedničce nebo proč ten film dělá, že stopař a pumpař vůbec neexistovali a Sally s kamarádama v roce 1974 narazila jenom na Bubbu.

Jinak souhlasím, že by to chtělo, aby měl kolem sebe svojí rodinu (ostatně to pravé mostrum je ten kdo tu rodinu vždycky vede), ale zase na druhou stranu to nebrání tomu, aby sám o sobě budil respekt nebo strach.

na příspěvěk reagoval PKD, martinbucek

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

gein

To sice ano, ale kolega má v podstatě pravdu. I když v mém př. funguje Leatherface jak sám, tak s rodinným zázemím (hehe, to zní jako z tv zpráv). Což by naopak u Myerse bylo totálně debilní a nefunkční. Jason, Freddy a on jsou prostě klasičtí solitéři (včetně Ashe Williamse, i když mu dali v tv s. pomalu celou rodinu:) byť v př. amatérského hokejového brankáře, zde určitou roli hraje přec jen i jeho matka.;-) Zvláštní, že i za takovou dobu a takový počet filmů, nikomu nestálo za to, aspoň říci, co se stalo s otcem. To ho jako Pamela V. počala jako Shmi Anakina, bo co?;-))))) Nebo do ní vstoupil duch nesvatý, checht. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

martinbucek

Njn. Dobrá připomínka. Sám bych na to zapoměl. Což je divné, když mám doma jen 2003 a 2006 film a tam je rozhodně rodina na 1.místě.;-) I když jsem viděl i další.

na příspěvěk reagoval gein

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

ach jaj, ked uz chceli okopcit haloween s tym ze spravia requell, mali trosku porozmyslat..... jaciaca sally, ze si ju junior nepameta?, nepameta si ju pomaly nikto, kto si to na netflixe pustil..... ziadny stopar, alebo psychopat na zaciatku filmu.... moc kratky chainsaw dance....ziadne sexi devy.....jednu hviezdicku za comming home, jednu za koniec, ale inac nic viac.... jop a kurva 70 rocny leatherface je cipernejsi nez bolt, asi to konopne mazanie zabera

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Když tady čtu diskuzi, tak mi příjde, že už by mi mělo stačit, že je to barevný a hejbe se to. Tenhle film je extrémní sračka, kde jsou i na žánr extrémě nesympatický postavy, napojení na jedničku je absolutně debilní a Leatherface působí jako nějaký druhořadý vidlák. Už Texaský masakr 3D byl stejná mrdka, Leatherface byl takový polohovno. Mám rád slashery, ale nebudu chválit každou sračku, která se narodí, jen protože je tam gore.

 

Někdo mi v jiné diskuzi tvrdil, že Leatherface je na stejné úrovni jako svatá trojice (Michael, Freddy, Jason) a tenhle film (vlastně i ty dva předchozí) dokazují proč tomu tak není. Ta postava nebudí respekt. A příjde mi jako urážka pana Myerse je dávat vůbec do jedné věty - ten když nastoupil v Halloween zabíjí, tak člověk cejtil, že je zle a že před ním stojí ikona.

na příspěvěk reagoval Vabr, PKD, martinbucek

gein

gein (hodnocení, recenze)

rollman1

Jooo 😀 Nezvratny osud přesně tak, to se těším taky a ještě Jeepers Creepers: Reborn, Evil Dead Rise, The Munsters od Zombieho, Hellraiser, X od Westa, Wolf Creek 3, škoda toho Collectora 3 ( Collected) a samozřejmě škoda Laid to Rest : Exhumed...

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

kolda1990

P.s. a dokud to bude vydělávati, tak nezestárne nikdy. Jak se říká v jiné frančíze, U can´t kill the boogeyman. ;-)

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

kolda1990

No, to máš jako s Michalem Audrey Myersem.;-) Ale na rychlehojícího se (Wolverine hadr) a s geneticky zabudovaným teleportem Jasona (bez Argonautů) nemá.;-)))

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Prostě nejslabší texaský masakr. Zde to bylo pojato strašně na sílu a na nějaký krvavý wau efekt, který nepřišel a ani mi to nepřipadalo brutální. Do té doby než ten Leatherface vzal do ruky motorovku a zabíjel nožem a sekerou nebo čím, tak to ještě působilo tak nějak trochu normálně, ale v nějaké cca 50 minutě, kdy se rozhodl zmasakrovat lidi v buse, to už působilo jako parodie... bohužel.. 

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

gein

Same by me. Já úplně šílel, když konečně asi měsíc zpět oznámili, že se konečně začíná pohybovat dopředu nový Nezvratný Osud :))) Te´d už jen čekat na první infa, fotky, trailery atd. U Vřískotu jsem to měl stejně. BtW. Vřískot byl hodně fajn.

na příspěvěk reagoval gein, Sabrewulf

gein

gein (hodnocení, recenze)

rollman1

Mě stačí když to ohlásí a pak první plakát, ať na Vřískot nebo Masakr a seru magi v kostkach, už jen abych to viděl, nemůžu si stěžovat, Leatherface přišel, viděl, pozabijel a padla :D

na příspěvěk reagoval PKD, rollman1

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

rollman1

Samoz.,ze je to debilita. O tom vyvrazdovacky prece jsou. ;-) Ja bych si uchylne dal taky pokr.3D,ale mam holt smuku. Heh. 

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

PKD

Ono tady nejde ani čekat nic jiného. To samé u Vřískotu :D Čekat, že slasher bude jiný, nebo nabídne něco mimo žánr je blbost. Já neviděl vlastně ani trailer, takže jsem se těšil jen z nějakých doslechů. El spoko loco :D Klidně bych si dal dvojku, zdvojnásobit bodycount a zabít třeba 40 lidí a půjdu i do kina :D

na příspěvěk reagoval PKD, gein

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

rollman1

Precetl jsem si nyni tvuj koment a i kdyz jsem to jeste nevidel, tak 100%souhlas. Coz se mi nestava casto. Skoro vubec. Verim totiz, ze to budu videti stejnym ci velmi podobnym pohledem jako ty. ;-) 

gein

gein (hodnocení, recenze)

PKD

Tak to budeš spokojený, možná budeš i nadšený, pač tady si dává záležet pán Leatherface, aby to lahodilo tvému oku u vícero vražd :) já bych řekl že každá vražda je pečlivá a někdy i překvapující ;)

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

gein

Ja vim. Ale cizi chvala jak znamo, vzdy potesi. Nuze, vzhuru do maleho mestecka a at si je James Hewitt sam prebere. ;-) Zab je vsechny! Cerne, bile, nebinarni, teple, atd. At je to jak v H kills. To budu spokojen. 👌

na příspěvěk reagoval gein

rollman1

rollman1 (hodnocení, recenze)

Tak za mě solidní 4*. Nejkrvavější díl, vysoký bodycount, Kožená tvář opět nekompromisní haizlík. Mě to stačilo a dostal jsem přesně, co jsem čekal. Nic víc, nic méně. Více v komentáři.

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

gein

Co na to rici, co jiz nebylo massakralne receno? ;-) No, u tebe jak znamo, vali ocelove knihy, kterezto ovsem nemaji nic spolecneho s beletrii, chicht. A pajdulacky, to snad zkusene matadory, co te maji v oblibenych, neprequpapi. 👌👀😂 P.s.musim se ted mrknot, zda jse tu vec z 2017 videl. 

na příspěvěk reagoval gein

gein

gein (hodnocení, recenze)

PKD

Tak to je dobře ;) tak já s 3D taky neměl problém :) ale tohle se mi líbilo více, pro mě je skvělý i Leatherface (2017), který taky mraky lidí nemusí, ale nikomu to nezazlivam, každého věc ;) 100 lidí, 100 chutí, hlavní je že se líbí mě, pak samozřejmě nějaká ta figurka, třeba DVD ... BluRay.... Co? 😀😀😀😀

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

gein

Uprimne? Trefils to. Ocekavam max 3. Kdyz to pujde dobre, tak snad i 4.;-) Souvisi to i s tim, co jsem napsal drive. Od serie TCHSM nikdy necekam nic svetoborneho. Ale! Kdyz me nejaky prispevek dostane(jako Nispeluv remake+prequel), tak jako v pr. zde ponekud zbytecne nenavideneho 3D,neni problemo. ;-) 

na příspěvěk reagoval gein

gein

gein (hodnocení, recenze)

PKD

Tak doufám, že si užiješ Leatherface a krev jako já, a pochvališ kožeňáka aspoň 3* :-D:-D

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

gein

To mas dobry. Ja to ma jinak. I kdyz, jak vis, nekdy jsem v tomto vstricny. ;-) 

na příspěvěk reagoval gein

gein

gein (hodnocení, recenze)

PKD

Tak já jsem rád že ty filmy točí a mám je rád všechny stejně, mě vždycky láká natešenost vzhledu Killera a pak vraždčky :) ať je to Halloween nebo Texasky masakr, nejlepší je vypnout, kouknout jak umřou a čekat na další díly, logika a děj mi tak nějak nevadí, prostě to v těch filmech nehledám, koneckonců to nejsou filmy jako Gump nebo Zelená milé atd. Proto taky nikdy nejsem zklamaný a proto těch pět *, když by se mi to nelíbilo tak nehodnotím...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

gein

To samoz. chapu. Ale H zanr jest jako ostatni, ruznorode quallity. V pr. vyvrazdovacek, je vec jasna a jde v kostce o to, co jsi napsal. U me osobne ma pouze 1 franciza takovou reputaci, ze od Hallowen cekam vetsinou vice, nez kreativni zabijeni. ;-) 

na příspěvěk reagoval gein

gein

gein (hodnocení, recenze)

PKD

Stačí nebýt náročný ;) 

Mě stačí málo, hodně málo, aby se mi to líbilo.. 

Nehledám v tom logiku a bůh ví co ještě..

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

gein

Ja tez ne. Jen me ponekud znepokojuje fakt, ze davas veskerym hororum plny pocet, a to at jsou velmi ruznorode quallity. Nic proti. Jen osobni pozn. Ja jsem totiz, jak by jsi si jiste vsiml, ponekud narocnejsi. Coz nezn., ze nedokazi oceniti ok krvavy thriller. 

na příspěvěk reagoval gein

gein

gein (hodnocení, recenze)

PKD

Mám rád, když tě mohu osvěžit :)

Za mě jinak pecka 

Leatherface super a Gore totéž, nic víc nechci :)

na příspěvěk reagoval PKD

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama