Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až snad na psycho závěr se jednalo o solidní díl. Dle mého odborného hororového úsudku snad i o jeden z nejlepších v téhle stařičké sérii. Koukám, že hromada zdejších fajnšmekrů nemůže přenést přes srdce, že se tento díl pokusil dostat ze zaběhlého halloweenského stereotypu a vydat se trošku svojí cestou. Moc toho zkazit nešlo a moc toho ani zkaženo nebylo. Nezničitelný doktůrek se tentokrát zúčastnil pouze symbolicky, což byla trošku škoda. Vraždiček bylo dost. Postavičky také přibyli a byly poměrně sympatické, dokud neskonaly. Vidím to na 2 hvězdy a pokusím se kouknout i na zbylé dva díly! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech je psáno, že scénář prošel jedenácti (!) verzemi. To mi teda řekněte, jak ty verze vypadaly, protože jestli tohle je ta, kterou vybrali jako nejlepší, tak to mě po…drž. Halloween: The Curse of Michael Myers je oficiálně nejhorší přímé pokračování (třetí díl beru jako nesouvisející film) této série. Jediná věc, která mi zůstane v paměti, je Paul Rudd a fakt, že tohle je poslední snímek Donalda Pleasence. Kdyby na světě existovala spravedlnost, tak by se tento herec s námi rozloučil o pár let později, aby měl šanci se (na plátně) rozloučit důstojně. Ano, mluvím o následujícím dílu. Takže tyhle dva faktory mě, či mé hodnocení, berte to, jak chcete, drží nad odpadem. Jinak tenhle díl zahodit a zapomenout. 20 %. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že už konečně nechají Michaela Myerse odpočívat v pokoji, ale to by jeho jméno nesmělo být tak uznávanou a prodejnou značkou. A tak byla jen otázka času, kdy se zase najde někdo, kdo natočí další pokračování této pomalu skomírající série. Když John Carpenter natočil původní Halloween, spustil hotovou lavinu šílenství a slasher coby hororový subžánr zažíval opravdu zlaté časy. Je tedy až s podivem, že dovolil svým následovníkům zajít až tak daleko, aby doslova každým dalším dílem prznili jeho skvostný výtvor. I zde jsme se dočkali nového režiséra a bohužel se ukázalo, že Joe Chappelle nebyl vůbec dobrou volbou. On za to ale mohl hlavně samotný scénář, který je největší slabinou tohoto filmu. Přitom samotná myšlenka nebyla vůbec špatná. Už od prvního dílu většina diváků přemýšlela, co bylo tím hnacím motorem Michaela Myerse v jeho vražedném šílenství a jak to že tolikrát přežil vlastní smrt. Onen mysteriózní nádech okolo tohoto tajemství byl tou správnou ingrediencí v nejrůznějších teoriích a samozřejmě nejčastěji se v této souvislosti mluvilo o staré keltské mytologii a rituálech (snad v každém díle této série přišlo na nějaké ty narážky). No a tak se chlapci (tvůrci) rozhodli vše vzít do svých rukou a divákům to pěkně „nasolit“. Bohužel to udělali opravdu nešetrným způsobem, kterým spíše většinu lidí dost znechutili. Nemluvě o tom, že si opět nelámali hlavu s předchozími díly a spoustu věcí si překroutili, jak se jim to hodilo, neseděli datumy, rodina Strodeových vypadala jako by o Michaelu Myersovi slyšeli poprvé – přestože adoptovali hrdinku prvního dílu a podobně se chovala i většina obyvatel nechvalně známého městečka, které si dle historie prošlo několika masakry. Ono těch nelogických věcí tam byla celá řada a nerad bych více spoileroval. Za velkou škodu považuji absenci Danielle Harris, kterou neobsadili do role Jamie kvůli požadavkům na honorář (5000 dolarů se jim zdálo moc, když už tam tato postava hrála jen několik minut). Za to Donald Pleasence tam vydržel až do samotného konce a je obrovská škoda, že tento vynikající herec bohužel krátce poté zemřel. Osobně bych šestému dílu dal jen něco mezi 30-40%, protože mě to moc nebavilo, slušných mordů tu bylo jen pár, kupilo se jedno klišé za druhým, atmosféra taky nic moc, ale jen kvůli tomuto panu herci a stálici této série dám o těch 10% navíc. Což znamená klasický průměr, i když si to šestka nezaslouží…50% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Asi první opravdu zbytečnej díl (když pominu H3, ale tak to není Halloween jako takovej). Kdybych chtěl být sprostej, napíšu, že ten nápad s jakýmsi okultním spolkem byl pěkně na hovno, ale jelikož být sprostej nechci, tak jen napíšu, že mi to přišlo jako jedna velká haluz a tak trochu plivanec na legendární jedničku. Tohle už je zkrátka nuda, splácanina, který chybí úplně všechno, co ty předchozí díly měly- samozřejmě s atmosférou v čele. Ale alespoň tu byl ještě Dr.Loomis. A samozřejmě Michael, kterej od posledně sežral asi hodně krvavých bifeků, páč nám nějak narostl. Děj je jinak natolik popletenej, že se ani moc nedivím, že příští díl, H20, se rozhodl pro kompletní restart. A dobře udělal... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po slabučkej pätke, prichádza na scénu ešte jeden diel, pred tým ako sa zreštartuje táto sága v (perfektnom) H:20. Prekliatie Michaela Myersa mi prišlo celkom zaujímavé svojím príbehom, keďže ponúkol niečo nové. No bohužiaľ je v tom taký guláš, že sa radšej poriadnemu príbehu ani nevenovali, takže nejaké logické vysvetlenie príbehu môžete hľadať len ťažko. Záver ostal samozrejme zas otvorený, ale tak, že ďalej už cesta bohužiaľ nevedie, pretože nasledujúce diely sériu tak hlboko pochovali, že už na tento príbeh radšej nikto nenadväzoval a radšej sa vydali tvorcovia novým smerom, keď spravili jeden s najlepších Halloweenov, ktorý ignoruje čajovú pätku a šestku. Vďaka za to. Týmto dielom končí aj Dr.Loomis v sérii. Česť jeho pamiatke, aspoň on nejaké plusové body nahrabal posledným slabým pokračovaniam. 50% - 2* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • První film série produkovaný společností Dimension. (HellFire)

Reklama

Reklama