Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Thurin 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček musím dát už za to, že se takový film vůbec podařilo natočit. Jasně vzít superhrdinský komiks a udělat z něho nechtěně přiblblou osmdesátkovou frašku s neuvěřitelně hloupými hláškami, topornými herci a příšernými triky, není nic tak těžkého. Ale naroubovat to na existující blockbusterovou trilogii tak, že do ní přesvědčím všechny hlavní představitele včetně Christophera Reevese či Genea Hackmana, to považuji za kumšt. Mimochodem jde o jediný film z těch, které jsem na LFŠ 2015 navštívil, kde se spontánně několikrát během projekce tleskalo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jo, ten film natočila Furie. Promiň, Kal´ele. První polovina možná obsahuje několik koukatelných scén a sem tam dokonce probleskne i ta nostalgie, jenomže... zbytek je příšerný. Nuclear Man, který má ve slovníku pouhé ARRRGHHH; akční scény k pláči; americký patos bijící do očí... Třikrát ne a třetí díl je oproti tomuhle oscarový snímek. P.S. Tak jsem je viděl všechny :-P. UPDATE: Upravuji hodnocení na alespoň jednu hvězdu, čistě z úcty k pláštěnce. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, dost velká slabota. První 2 díly jsou výborné a je to už klasika. Třetí jsem neviděl, takže nemohu soudit. Ale čtvrtý je dost podivný. Někam se podělo kouzlo z prvních dvou dílů. Triky mi připadají naprosto otřesné a horší než v prvních dílech, i když doba dost pokročila a mělo by to být naopak. Děj je takový podivný a celkově je to celé nějak špatně. Jediné, co stojí za zmínku je opět skvělý Gene Hackman jako Lex Luthor. Ta role u fakt sedí a dost jsem se pobavil, když byl zrovna na scéně. Ale jinak celkem zlé. Na druhou stranu mě to nedonutilo vypnout. Za to jedna hvězda, druhá za Lexe. Howgh! ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ani jeden Superman nebyl uměleckým dílem, avšak začínal jako koukatelný a zábavný blockbuster. Superman 4 je nefalšovaným osmdesátkovým sci-fi béčkem s hloupým, primitivním a křečovitě úsměvným děním o superhrdinovi, který si vzal k srdci otřepané fráze missek o "světovém míru" a postaví se nukleárnímu zbrojení za studené války, ale také velmi směšně působícímu Nuclearmanovi a starému známému Lexi Luthorovi. Triky jsou úměrné rozpočtu a době, ve které vznikly, možná jemně horší, okoukaná již mírně na nervy lezoucí Lois Lane byla doplněna o Lacy Warfield v podání Mariel Hemingway, což nebyl zcela špatný tah, ale jinak je film velmi primitivní s extrahloupým závěrem - Superman sice použil ke zničení protivníka znalosti fyziky, scénáristé však při psaní zcela zanedbali základní poznatky o vesmíru (pokud by se Mariel Hemingway vůbec dostala do vesmíru přes spalující zemskou atmosféru v nezpopelněném stavu, nevím co by v něm dýchala) či energetice (vhození Nuclearmana do chladicí věže elektrárny by jej tak maximálně osvěžilo příjemnou vodní sprchou, která nepřichází s jaderným palivem v nehavarijním stavu vůbec do přímého styku). ()

animario 

všechny recenze uživatele

První 2 díly byli v rámci možností fajn, ale tohle už je vážně přes čáru (kokainu). Ultrainfantilní děj příběhově srovnatelnej s prapůvodníma animáčema (Lex Luthor vezme spermamanův vlas, přidá kapku aspiku ze sámošky a černýho prášku, asi uhlí proti průjmu,vyšle ho na jaderný hlavici ke slunci a obratem se vrátí Nukleární muž? Haha,animovaný verzi někdy z šedesátek bych to odpustil a bavil se,ale tady fakt ne. Do toho všeho ošklivá Lois Laneová s orgasmem při každým setkání s opláštěncem a laciný mírový poslání. Kýč non plus ultra. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • V počátcích produkce byl Christopher Reeve zvažován jako režisér celého filmu. Producenti ho však nepovažovali za natolik zkušeného, aby zvládl celý film, nechali ho však režírovat některé vedlejší scény. (kenny.h)
  • Finanční problémy producenta Cannon films vedly ke snížení původního rozpočtu z 32 na 17 milionů amerických dolarů Některé scény bylo nutno natočit ve finančně dostupnějších anglických lokacích a speciální efekty vytvářely levnější izraelské štáby. Přes negativní diváckou i odbornou kritiku vydělal film okolo 20 milionů dolarů. (kenny.h)
  • Film byl zkrácen z původních 134 na 90 minut. (Karlos80)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama