Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Jaws 4 mi přijde o 2 třídy lepší, než předchozí díl... Debilita tvůrců i postav z toho čiší stále. Ale naštěstí se upustilo od pseudo-efektů, které zhanobily celý přechozí díl. Žralok se vrátil do maketové verze, a i když nejde o dokonalost, rozhodně byl na úrovni. Herecky, pokud to tak mohu říct, to bylo podprůměrné, ale ne tak strašné jako u trojky. Příběh? Trapnost nad trapnost. Jestli někdo myslí vážně něco s pomstychtivým žralokem, který putuje půl světa, aby vyvraždil jednu rodinu, měl by se okamžitě zastřelit, protože to není normální! * přidávám za žraloka a dva fakt slušné útoky. Na tu kočku na banánu, to bylo maso! A pak na Jakea (M. V. Peebles) na té přídi. Dobře natočené! Pěkný návrat k původnímu soundtracku. Naopak stál za hovno příběh, herci, jednání té pitomé báby, zabití žraloka, .... Je to hovadina, ale znám mnohem více horších... ()

drackula odpad!

všechny recenze uživatele

S kultovou jednotkou a pozerateľnou dvojkou už nemá toto pokračovanie absolútne nič spoločné. S tretím dielom je tu iba podobná miera zostupu kvality. Dobrý totiž ostal iba ústredný hudobný motív, vcelku sa podarili úvodné titulky a posledným svetlým momentom bola fotka zosnulého šéfa polície Brodyho /žial aj v reále zosnulého Roya Scheidera/. Inak ide o neuveriteľný nelogický guláš, plný nezmyslov, absurdít, ktorí postráda myšlienku a o atmosfére sa v tomto prípade ani nedá hovoriť. Je pre mňa záhadou ako pre tento film ukecali inak sympatického Michaela Caina, avšak jeho vystupovanie tento film určite nezachránilo. 10 % ()

Reklama

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Až do nějakých pětadvaceti let jsem vůbec netušil, že existují Čelisti 4. Celý tehdejší dosavadní život jsem žil v bludu/domnění, že série končí trojkou z aquaparku. I televize vždy vysílala pouze první tři díly. No, někdy člověk lituje, že se o POMSTĚ dozvěděl a tento pokus o film viděl. Absolutní dno ve všech filmařských ohledech. Tady není vůbec nic. Michael Caine?! Vážně?! To je asi jako kdyby si šel Messi kopnout za Houslice... ()

ABCD Marta odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek filmu asi každému vyrazí dech! Proč? To Vám jistě neprozradím, ale co prozradit mohu, ba přímo musím, je fakt, že se jedná dost možná i o největší sračku v dějinách filmu. Nechápu a nikdy nepochopím, koho napadlo udělat ze žraloka zabijácký stroj toužící po pomstě. Vlastně by mě i zajímalo, za co se chce tato paryba pomstít. Možná za smrt pradědy (Čelisti)? Nebo snad za smrt své milované mamky (Čelisti III)? Ne, ne, a ne ! Je to jednoduše taková sračka, až měl tu chuť si v ní zahrát i Michael Caine! Ano, nejsem pod parou... ()

Jino odpad!

všechny recenze uživatele

Dá se klesnout ještě níž než s předchozím dílem??? Tady vidíme že zaručeně ano. Název Čelisti: Odplata to plně vystihuje: Jsou 4 díly, pomyslně to rozdělím na dobré a na špatné díly, před tímhle fuj filmem to bylo 2:1 pro dobré díly, ale teď se žralok mstí a vyrovnává na 2:2 . A já bych to tak i nechal a dál raději pokračování ještě dlouho netočil. Nerad bych hodnotil Čelisti jako špatnou sérii. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)
  • Při scénce na policejní stanici v Amity si můžeme všimnout na zdi portrétu Martina Brodyho (hlavního hrdiny prvních dvou dílů série, kterého si zahrál Roy Scheider). (darek kartac)
  • Murray Hamilton dostal nabídku zopakovat si svou roli starosty městečka, avšak zemřel na rakovinu ještě před začátkem natáčení. (Karlos80)

Reklama

Reklama