Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Ruut 

všechny recenze uživatele

První část příjemně překvapila i přes velké halló a s ním spojené přílišné očekávání, dobrý casting. Zatím 80% ----------- Druhý díl podstatně mín zajímavější než první, proto zatím snižuju na 60% .. .a uvidíme. -------- Po šesti dílech: seriál má hodně hluchých míst, nicméně i několik zajímavých momentů a celkov by tohle zahraniční produkci celkem s přehledem prošlo. DOkoukám až do konce - to u většiny cz seriálů napsat nemůžu ... -------Po 16 dílu: kvalita různě kolísala. Konec dobrý - tak všechno dobrý? no celkem jo. Ale na opáčko fakt nevidím. ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

Expozituru hvězdičkami bodovat nebudu, protože jsem letem světem přelétl první dva díly a rychle poznal, že by pro mě tento seriál znamenal ztrátu času. Hana Vagnerová, jak to ostatně zaznamenává řada dalších komentů, ve své roli není uvěřitelná a vzhledem k dominantní pozici, jakou v seriálu má, představuje velkou zátěž. Chtělo to jiný casting a patrně i mnohem víc zapracovat na scénáři. Takhle je to jen další z řady tuctových nováckých seriálů. V porovnání s výsledkem je zajímavé, jaké naděje vkládalo vedení Novy do tohohle dílka... ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že se Janek Kroupa jako "investigativní" reportér rozhodl, že každou kauza je třeba hledat a dobrat se jejího jádra pudla, ale mám z něj trochu dojem, že tak nějak si Janek skutečně přál, aby to tu vypadalo. Tak prosim vás, když už takhle, tak s jinejma policajtama, s těmahle ne. Hana Vágnerová je to nejhorší herecké střevo, které zkazilo nejeden záběr. Její přehrávání, rachetickej obličej a uječenost se dají vydržet asi tak cca 2 díly. Pak už marně přemýšlíte, proč to takhle zkazili jednou příšerou (ne, opravdu jí nemůže pomoci, že má celkem hezkej ksicht). Za to překvapil Zedníček, od kterého už bych asi větší výkon než ty dosavadní nečekala, stejně jako spíše herec divadelní a z Ulice Jášków. Ti tady slečně trochu zvedají hodnocení. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Novácká představa o akčním seriálu ala CSI, na Čechy povedená, ale paradoxně jí škodí známost prostředí. Když nám před mnoha lety seděl v obýváku policajt Opava a citlivě poslouchal povídání našeho obchodního partnera o tom, jak ho někdo vydírá, vypadal o dost jinak, než tatík Zedníček. Pak dostal v Berdychově kauze x let za vydírání podnikatelů a vraždy a únosy, takže ten klikař si tenkrát docela zachránil život, když na pár let zmizel v zahraničí:-). Jinak Vágnerová je skutečně strašlivá, ale zdatně jí sekundují i ostatní. Těším se, až uvidím provařenou Zedníčkovou a Pavlatu. Ten asi bude hrát nějakého Němce:-))) P.S. Nehrál, ale byl i tak dost suchej:-)) ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle musím jednoznačně říct, že jsem mile překvapen. Po stránce technické, obsahové i herecké konečně seriál od TV Nova který se dá nazvat skutečně podařený, je sice pravda, že některé detaily byly nedotažené ale celková atmosféra byla silnější než pár nepřehledných střihů a zvláštních dialogů (ne blbých nebo trapných ale prostě divných), pokud si seriál udrží stejně vysokou úroveň i v dalších dílech tak to bude jen dobře, především mě samozřejmě zajímá hlavní dějová linka a pokud se naplní očekávání, které po prvním dílu mám tak třeba ještě zvednu hodnocení ale o tom je zatím předčasné uvažovat. EDIT: Zatímco druhý díl byl o něco slabší tak třetí je naprosto skvělí, po technické stránce není co vytknout, kamera, střih a celkové vyznění je více než podařené, tato epizoda je zatím určitě nejlepší. Jediné co trochu vadí je komentování hlavní hrdinky, obsah v pořádku ale forma by mohla být méně agresivní ale to je jen jedná výtka. Pokud se seriál bude vyvíjet podobným způsobem bude to jen dobře. EDIT 2: Polovina seriálu je už pryč a kvalita jednotlivých epizod zatím stále jen stoupá a to ve všech směrech. Akce, napětí, gradace hlavní dějové linky, to všechno je čím dál tím zajímavější a já doufám, že vše směřuje do strhujícího finále. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V prvním díle, kdy Hodačová (Hana Vagnerová) poprvé přijíždí do Expozitury a baví se u svého auta s kolegou v garáži, vedle nich stojí další vozidlo, které pak v dalším záběru není. (Jirka_Globus)
  • Epizoda o takzvané „snake“ střele, která dokáže prorazit i neprůstřelné vesty, se zakládá na pravdě. V reálném světě se munice nazývala „libra snail“ a byla vyvinuta muničkou Libra Jevišovice. Několik tisíc kusů této munice skutečně uniklo na černý trh a její majitel čelil od novinářů obvinění z podpory terorismu. (Nick321)
  • V 10. díle se při poslední scéně policista Chládek (Robert Jašków) snaží zakrýt svou kolegyni v autě, aby vypadali nenápadně a tvářili se jako zamilovaný pár. Při tom si zjevně neuvědomuje, že je stále v uniformě a tímto ukazuje z okýnka záda s nápisem "Policie", na který by Řízek (Hynek Čermák) a Sergej velmi dobře viděli. Sergej se tímto směrem navíc několikrát dívá, navíc se zapnutými světly. (Lasmen)

Reklama

Reklama