Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po šiestej, vydarenej a nesmierne zábavnej časti, sa nám séria vrátila do stereotypnej a rutinnej sračkovosti. Kvázi kreatívna vsuvka ohľadom telekineticky obdarenej dievčiny je skôr na príťaž a celému dielu vôbec nepomáha. Na Jasona sa síce dobre pozerá, ale postupom času sa vkráda nuda a pocit, že toto tu už predsa bolo.. a postavy sú tentokrát naozaj nesympatické, všetci do jedného... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Já si nemůžu pomoci, ale mě tento PÁTEK TŘINÁCTÉHO 7 neskutečně sedl. Doposud nejlepší díl ze série. Hned za ním trojka a pak šestka. Zbytek slabé průměry až podprůměry. Spoustu diváků si tu stěžuje na menší žánrové převedení do sci-fi ohledně tématu telekinetických schopností hlavní ženské hrdinky. Jenže mě to naopak přišlo jako příjemná změna, příjemné osvěžení do téhle hororové ságy. Mladá holka mi zde přijde sympatická, její psychickou narušenost z tragédie, která se odehrála v jejím dětství je pěkně zahraná. Samotný Jason zde má hodně prostoru, vizuálně vypadá už jako slizký zombík, který byl nějakou dobu uvězněný v jezeře. Vražd je teda docela dost a jsou někdy i vcelku brutální a nápadité. Třeba jedna velice úderná byla, kdy Jason popadne jednu dívku ze stanu, která je omotaná ve spacáku a mrští s ní o strom – to jsem čuměl s otevřenou pusou. Scény s telekinetikou mi nepřišly tak trapné jak tu někteří na CSFD píší. Nijak mě to nepohoršovalo. Atmosféra už je trochu jiná než v prvních dílech, ale furt je o co stát. Hudba je opět dobrá jako vždy – i jsem párkrát zaznamenal téměř totožné hudební motivy jako v sérii Halloween, což se cení. Tady si opravdu nemůžu moc stěžovat. Je to už samozřejmě dost ohrané, spoustu postav tu bylo jen tak jako nutný filmový doplněk, ale i tak jsem po herecké sestavě spokojen. Krom hlavní hrdinky mě třeba zaujal i zákeřný doktor. Takže dost řečí, za mě výborná část s Jasonem. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Bylo mi dvanáct nebo třináct, otec před nedávnem dotáhl z hospody video, co údajně "spadlo z náklaďáku" a já od kámošů vybral několik pirátských VHS s příšernou kvalitou obrazu a ještě horším rychlo dabingem. Pamatuju, že tam byly první dva díly CRITTERS, čtvrtý a pátý díl NOES, ale hlavně byla na jedné i sedmá a osmá mise Jasona a já blbec se na to podíval v noci a ještě k tomu sám. Do prdele, ještě týdny jsem měl noční můry. Toho sympatického sekáče jsem si okamžitě zamiloval a intenzívně pátral po jeho ostatních dobrodružstvích, stručně shrnutých na začátku sedmičky. Dvojku dala záhy PRIMA, trojku jsem (v půlce devadesátek) odchytil z "vídně", kde běžela se lakonickým podtitulem "UND WIEDER IST DER FREITAG DREIZEHN" a NOVA pak dala několik dalších dílů včetně prvního a to šibalsky o pátcích třináctého. O mnoho let později jsem si jako jediný díl vypůjčený z videopůjčovny, strčil do videa desítku alias JASONA X, na DVD mi kdosi půjčil FREDDYHO VS. JASONA a z netu jsem si stáhnul JASON GOES TO HELL: LAST FRIDAY. A dodatečně si koupil DVD se sedmičkou, kterou to pro mě celé začalo. Díky ti, sedmičko, vždycky budeš nejlepší.... OK, a teď už proboha něco k filmu samotnému. Šestka sérii znovu nakopla po slabé pětce a sedmičkou startují tzv. haluzové díly, kdy je klasická formule obohacena o nějaký výrazný nový prvek/posun. V sedmičce je to hrdinka ovládající telekinezi, což se postará o zajímavou úvodní scénu a vezme na nový level závěrečný souboj s Jasonem. Jinak je to standart s vesměs nudnými vraždami (s výjimkou spacáku a křovinořezu) i postavami. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ryby ho dokonale ohdlodaly až na kost a Jason s brankářskou maskou porostlou vodním kamenem, se teď po několika letech strávených na dně v jezeře vrací, aby se opět pomstil (po kolikáté už? Já zapomněl, je to v názvu). Mačety sviští, křovinořez vrčí, krev teče a teenageři umírají. Zkrátka nic nového pod Jasonovým sluncem. Byl by to jen další nudný a nezáživný den na březích Kryšťálového jezera, kdyby bábovka Tina se svými telekinetickými schopnostmi nebyla důstojně schopná Jasonovi vzdorovat. To bylo docela zajímavé oživení. Konečně někdo, kdo proti Jasonovi není tak úplně bezbranný. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nová krev měla být původně corssoverem mezi Jasonem a Freddym, bohužel kvůli neschopnosti Paramountu a New Line k němu nedošlo. Místo kotelníka tak narychlo nastoupila dívka se schopnostmi ne nepodobnými Carrie, aby se okamžitě stala největší slabinou filmu. Samotný Jason funguje na výbornou, ale létající nábytek mi k němu příliš nesedí. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Postava Tiny (Lar Park-Lincoln) byla inspirována postavou Carrie (Sissy Spacek) ze stejnojmenného filmu Carrie (1976) podle knihy Stephena Kinga kvůli telekinetickým schopnostem. Herečka Lar Park-Lincoln nicméně o své roli prohlásila: "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." (LION-MR.T)
  • Lar Park-Lincoln (Tina) málem ve filmu vůbec nehrála. Na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli jejím působením v hororu moc nadšeni, ale herečka o roli Tiny opravdu usilovala. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama