Reklama

Reklama

Thor

Trailer 1

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 947)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Extrémní klady: Film který má srdce na pravém místě a velmi dobře to o sobě ví. Hlavní herečtí představitelé, fenomenální vizuální efekty a neskutečná pompéznost "snové části". Extrémní zápory: Příliš divoké, neucelené, film neví co vlastně chce být, jednoduché a lehce vypočítavé (tvůrci moc dobře znají svůj potenciál a nejdou za hranu ani za živého boha - sázka na jistotu), poměrně klišoidní. Rozhodně dost nevyrovnaný kousek a těžkotonážní mix různých stylů a žánrů. Je to zajímavé, leč nekonzistentní a možná i přeplacané. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde moc nechapu ty kydy o komiksu podle Shakespeara a podobne, jasne, reziroval to Branagh a co jako. Me to prislo jako normalni, kvalitni komiksovej film. Postavy proste nejsou nejak extremne propracovany, ale ani to nevadi, aspon film nikde moc nedrhne. I kdyz, prostredni cast je precejen zbytecne moc ukecana na ukor akce, obzvlast po vyzivnym zacatku to trochu zamrzi. Jasne, jsou tu kvalitni herci, ktery to utahnou a film tak ani minutu nenudi, ale vic akce tu rozhodne bejt mohlo. Prekvapil me Hermsworth, kterej vypada, ze by se hodil leda tak do Pobrezni hlidky a ve vysledku to je namakanej borec a zaroven velkej sympatak, kterej solidne hraje a akci zvlada bez problemu. Navic obstoji i v nejaky ty odlehcenejsi scene, kterejch tu je prekvapive dost. Jinak akce, s tou Branagh prekvapil, ta je fakt povedena, obzvlast ve spojeni s paradnima trikama a dokonalou vizualni strankou, obzvlast, co se tyce Asgardu. Celkove proste po vsech strankach povedenej komiksovej film, ale na druhou stranu, ne nic super vyjimecnyho, proto jen lepsi 4*. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu ani po všeobecně spokojených ohlasech, ale ono je to kupodivu vážně docela dost dobré. Děj se odehrává polovinou na Zemi, polovinou na Asgardu. Vizuálně je Thorova domácí planeta poměrně pěkná, i když podfinancovanost je trochu znát. O trochu víc mě bavily scény ze Země, které jsou - hlavně zpočátku - zaplněny příjemným jemným humorem. Ke konci se bohužel smrtelně zvážní, po vtipu není v druhé polovině ani vidu, ani slechu. Ale i tak je to pořád hodně příjemné a nenudící pokoukání. A největší překvapení pro mě bylo, že blonďatý hromotluk Hemsworth je docela dobrej herec ... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro lidi s fantazií a schopností interpretovat svou fantazii do obrazové podoby mám velkou slabost. Tenhle film by měl být kámoš s každým, s klukama, s holkama, ale i s dětma, protože je tam všechno, dobrodružství, napětí, souboje, humor, láska, pohádkovost. Ne vážně v kolika filmech máte takovýhle mix ? Počet vzpomínaných filmů klesá, co ? A to není všechno v kolika filmech máte takovýhle mix vydařený ? Hmm, aha a najednou se zjišťuje, že z těch hald filmů co existujou tohle všechno splňuje jen zoufale málo snímků. Herci to je další hitparáda, Natálka, Anthony, Stellan a jasně že Chris i když mě teda ta jeho vymakaná postava dost šokla, ten je snad ještě dokonalejší než já. Všichni herci mě přišli neskutečně přirozený, jako kdyby v tom filmu od narození žili. Film má v sobě pohodu, pozitivní energií a úžasnou lehkost bytí. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pravá a nefalšovaná MARVEL tragedy, v tom nejlepším slova smyslu!!! Nejpohádkovější komiksová adaptace široko daleko. Neokoukaná variace na Shakespearovské tragédie se srdcem na pravém místě. Tam kde už jedničky a nuly nestačí přichází ke slovu charaktery z masa a kostí a to z Thora dělá možná sympatičtější postavu než je Tony Stark. Byť v ne zrovna atraktivně oslnivých kulisách. Zpoza rohu sice vykukuje Superman nebo Den, kdy se zastavila země, ale ve výsledku na tom nesejde, protože Thor vládne jak Mjolnir-em, tak hodně osobitým kouzlem. Za Asgard! Za Chrise Hemswortha! Za J. Michaela Straczynskiho! Kenneth Branagh is my MASTER now. Překvapivě chutná komiksová krmě. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Odin (Anthony Hopkins) ve filmu odebere Laufeyovi (Colm Feore) Rakev prastaré zimy. V komiksech ji ale měli temní elfové ze Svartálfheimu, v jejichž čele byl Malekit. (Kubaaa97)
  • Hlavní záporák filmu Loki (Tom Hiddleston) se poprvé objevil v komiksu „Venus číslo 6“ v srpnu 1949, ovšem nebyl tam zobrazován jako je dnes. Loki, jak ho známe, se poprvé objevil v komiksu „Journey into Mystery číslo 85“ v říjnu 1962. (JG9)
  • Model rukavice nekonečna byl vyroben z bronzu a mědi a vážil okolo 30 kilogramů. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama