Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Soutěž která nepodléhá zubu času neb dějiny, o nichž předně pojednává, ty jsou dávno známé. To hodnocení tady mě mrzí, dějepis asi nepatří mezi oblíbené předměty na školách, navíc blbnout nebo kravit v prostředí zámků a hradů se nehodí a nemám to rád, dnešní móda pořádat v takových prostorách kdejaká ejchuchu aby parchanti měli na co vzpomínat je v tomto šílená a v dětech to nevytváří žádný vztah ke kulturní památce. Hrané scénky nebyly vždy nejzábavnější, ale víc se pro zpestření pořadu asi udělat nedalo. ()

WScully 

všechny recenze uživatele

Velmi kultivovaný pořad, který se dá hodnotit nejen pro znalosti a neznalosti soutěžících a přístup moderátora, nýbrž také jak z hlediska hereckých výkonů, tak i historicky sehraných událostí, které působí velmi věrohodně! Vždyť zde účinkovala celá domácí herecká elita. Často jsem záviděl soutěžícím, že si projdou dějinami hradu a zámku v několika hodinách a musí si připadat jako při cestování časem. Kdyby takových soutěžních pořadů nabízela televize víc, asi bych na televizi koukal častěji, protože by tím pádem televize nebyla žroutem času, nýbrž pramenem moudrosti a opravdové kultury. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Marek Eben, mladičká Klára Doležalové a mistr prekéř, kteří nás spolu s hereckými hosty v dobových kostýmech provázeli českými památkami. Soutěž byla velice náročná a mnozí její účastníci mě překvapovali hlubokými znalostmi, stejně tak jako Marek Eben, který se musel naučit hodně historických fakt. Jako průvodce po památkách rozhodně hezčí, než trochu utahaná soutěž, ale rozhodně zábavný i poučný pořad. Škoda, že obdobný dnes již na obrazovkách nenajdeme. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Miloval jsem jako dítě hrady a zámky. A měl jsem rád (a dodnes mám) Marka Ebena, který se tyčí nad dnešními moderátory jako mohykán - asi proto ho do telky moc nedávají. Tenhle pořad jsem měl fakt moc rád. Samotná soutěž byla o ničem. Ale vše kolem jsem hltal. Jak moderátory, tak i prostředí, ve kterém se soutěž odehrávala. Dnes po letech musím hodnocení ubrat. Protože to, co by se tu mělo hodnotit, je soutěž samotná. A ty byla fakt dost trapná. ()

bangee 

všechny recenze uživatele

Eben je takovej, že mi trvalo hodně dlouho, než mi řpestal vadit a pak ještě dýl, než-li jsem si ho oblíbil. Tento pořad má na tom velkou váhu. Soutěžení samo o sobě bylo nic moc, na druhou stranu po historické stránce je nadprůměrný a navíc vcelku zabavně provedený pořad. Takže mezi českými výtvory tenhle patří k těm lepším. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama