Reklama

Reklama

Iron Man 3

  • USA Iron Man Three (více)
Trailer 1
USA / Čína, 2013, 130 min

Režie:

Shane Black

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks) (více)

Scénář:

Shane Black, Drew Pearce

Kamera:

John Toll

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall, Guy Pearce, James Badge Dale, Jon Favreau, Stan Lee (více)
(další profese)

Bohatý průmyslník Tony Stark kdysi změnil ve svého nepřítele talentovaného vědce Aldricha Killiana. Ten pak zasáhne do jeho života ve chvíli, kdy začne USA zotročovat sérií vražedných útoků terorista Mandarin. Spojení mezi záhadným teroristou a vědcem musí Tony odhalit během pátrání, které ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale i bezpečnost prezidenta a státu. Protivníci totiž mají k dispozici geneticky modifikované mutanty, kteří dotekem taví kovy a příležitostně vybuchují. Když Mandarin zničí Starkovo sídlo a většinu techniky, je Tony zahnán do kouta a bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude muset spolehnout jen na svou geniální mysl a instinkty. Při odvetě ho neustále trápí nezodpovězená otázka. Je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého? (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 772)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Iron man? Ano. Výborný film? Bohužel ne. Celé se to někde zaseklo a stále to zůstává jako sice dobrej, ale pořád poněkud chudší bratříček (a to nemluvím o rozpočtu, efektech a podobnejch věcech, ty jsou mi putna). Po většinu filmu všechno slušně odsejpá, graduje, hláškuje se jako o život (hlavně ve scénách s poměrně nečekaným parťákem), Tonyho stavy super (ale stejně postrádám chlast). Jenže... Ať už se závěr snaží tvářit jakkoli überkůl, tak prostě überkůl není, je jen fajn a nevyužívá potenciálu a gradace dané předchozím dějem. Za zprznění postavy s obrovským potenciálem jsem nebetyčně zhrozen, potitulkovou scénou dokonce nasrán, neb ano, je vtipnou, ale rozhodně nestojí za čekání a nijak nám neotvírá ničehož zajímavého. Mandariane, Mandariane, ty to vidíš.... Dobrý, super, ale furt pod stupněm pravých vítězů (aneb čtyří hvězdičky, ovšem s bolavou patou levé nohy). Dabing - snesitelný, s nadvládou Miroslava Táborského♪♫ " Yo listen up, here's the story about a little guy that lives in the blue world "♪♫ 79/549 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Iron man po slabšom druhom pokračovaní opäť zavelil do útoku. Filmy s neporaziteľným hrdinom najlepšie fungujú vo chvíli, keď ich zrazíte na kolená, zoberiete mu všetky(takmer) jeho hračky a ohrozíte jeho najbližších. Shane Black poriadne rozdúchal sériu, ktorá mohla v prípade neúspechu skončiť. Okrem známych postáv pribudlo množstvo nažhavených záporákov, ktorým na počudovanie neopáli vlasy ani obočie, ale ok. Hlavná dvojica Kingsley Pearce sú skvele zohratý a celá pointa okolo Kingsleyho je fakt nečakane zábavná, rovnako ako jeho výkrik pri futbalovom prenose, kde sa na sekundu objaví M. Škrtel v drese Liverpoolu. Akčné scény sú výborné a napínavé. Zničenie Starkovho sídla vystriedala pre mňa najlepšia scéna záchrany ľudí, ktorí vypadli z lietadla Air force one. Záver bol na môj vkus trochu zbytočne divoký, miestami neprehľadný a prehnane akčný. Ja som si skôr užíval tie komornejšie momenty, súboje jeden na jedného a vtipy na adresu úžasných hodiniek z limitovanej edície. Deti majú podobné, asi ich začnem nosiť... A skvelé záverečné titulky! 80%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Vieš, čo mi stále vŕta v hlave? Kde mám sendvič." Mám Iron Mana rád a hoci jeho filmy nesedia každému, jedno mu treba uznať: táto postava sa vyvíja a v každej časti je iná. Na trojke sa mi páčilo paradoxne to, že sa príliš nezaťažuje univerzom (Hulk má len cameo, megarafinovaný odkaz na Ant-Mana na hranici postrehnuteľnosti, občas padne hláška o "bohoch s kladivami"). Jasné, nie je príliš logické, že Tonymu v jeho prúseroch nepomôže žiadny Avenger, ale tak zas dá sa to prežiť. Veľmi zábavný je twist ohľadom Mandarina. Troška sklame maličký priestor pre Happyho, ktorý povýšil na šéfa sekuriťákov (lebo ho Tony nevedel vystáť ako svojho osobného bodyguarda). Bohužiaľ si tentokrát, na rozdiel od dvojky, príliš nezaboxuje. Naopak, poteší, že do istej miery ide o Shaneovo milované buddy movie (najskôr s chlapcom a potom s War Machineom). Ale ako celok ma to (až na "vianočnú reťaz" a running gag v podobe ustavične kazových prototypov) nechytilo za srdce a občas som sa nudil (je to dosť dlhé a zlosyn nie je najhorší, ale ani najlepší). Taký sitkom za 200 miliónov, ale s tým, že vtipy nie sú príliš prepracované. Akcia ma zaujala až na konci - tá v dokoch je dosť dobre nakrútená, to sa musí nechať. "Práve som si spomenul na svoju prvú životnú traumu. Mal som 14 a stále opatrovateľku. To bolo čudné." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Drew Pearce, Shane Black / Predloha: Iron Man od Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck, Jack Kirby a Extremis od Warren Ellis, Adi Granov | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Kevin Feige | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios, DMG Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,215,439,994 $ || Konečne komixák, ktorý je multižánrový: nie len štýlový a cool, ale aj vtipný a epicky-temný zároveň. U druhej časti Iron Mana sa už prejavovala bezduchosť, ktorá bola spôsobovaná prehustenou akčnosťou. Tu sa ale prístup úplne zmenil - hlavným dôvodom je bezpochybne predchádzajúci kus Marvelu - Avangers, ktorý nastolil tento nový trend - bez rozmanitosti sa už dnešný náročný divák neuspokojí, hlavne keď musí čeliť šialenej konkurencií zvanej DC Comics, ktorí svoj komixový svet buduje do filmovej podoby síce pomalšie, ale o to precíznejšie. Hlavné je, že Iron Man 3 pohladil na duši viacrozmerovo (3D vôbec neberiem do úvahy, tá je jednou zo slabších stránok filmu), a ajkeď gradačne bol film skôr prevrátený (začiatok pôsobivejší, než koniec), jeho posolstvo sa uzdravilo, a kvalitatívne sa posunulo minimálne na úroveň prvého dielu, možno i ďalej. Logických prešlapov je tam ale rekordne veľa, dúfam, že mi ich opätovné projekcie pokúsia vysvetliť :D | Videno v CinemaCity Praha, 2.5.2013, sál 2 | Ps: Poprvý krát sa mi stalo, že to bolo nahlas aj v Slovanskom dome. Škoda, pretože to bolo jedno z mála miest vôbec, kde boli decibeli krotené k bezbolestnému počúvaniu... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejspíš se s ostatními neshodnu, že je Iron Man 3 nejlepší díl série, protože dvojka se mi líbí o něco víc, ovšem že bych byl nespokojený, to ne. Naopak jásám, neboť na tuhle satisfakci za nemastné neslané Avengers jsem čekal. Obzvlášť díky všemu, co se odehrává po zničení Starkova sídla, patří třetí Iron Man k nejvtipnějším adaptacím marvelovských komiksů (Thorova pozice vážně ohrožena), zároveň jde o film velmi akční a potěšující je, že do akce se často dostane i Tony Stark bez obleku - například během útěku věznitelům, což je dost možná nejlepší scéna vůbec. Scénáři nechybí emoce ani nadhled a jsem rád, že se po Temném rytíři neopičí tak moc, jak jsem se obával (to s novým Supermanem to bude horší). Díky Brianu Tylerovi má Iron Man navíc konečně pořádný hudební motiv (nic proti Debneymu). Body bych strhl za nevýraznou postavu Guye Pearce, která nebyla příliš promyšlená. Oproti tomu Mandarin jedinečného Bena Kingsleyho neměl chybičku.__P.S. Co zase ty české titulky? Nejsem nijak velký odborník na angličtinu, ale i tak - přeložit "You'll never see me coming" jako "Nikdy mě nezastavíte." a "I got you." jako "Jsi v pohodě.", to je vážně hnus. A bylo toho (opět) více... ()

Galerie (121)

Zajímavosti (111)

  • Kdž během finální bitvy přileží Tonymu (Robert Downey Jr.) na pomoc všechny jeho obleky, je možné najít mezi nimi všechny hlavní komiksové designy těchto obleků. (PRobin)
  • Když je Tony (Robert Downey Jr.) v garáži a píchá si injekci do ruky, jeho generátor na hrudi mu prosvěcuje tričko. Hned v dalším záběru, kdy si otírá ruku alkoholem, je generátor vypnutý. (Mysteri699)

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama