Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 690)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Norský nováček se velké produkce skutečně nebojí. Nabrnkne dobře vypadající herce, do toho udělá pár gore záběrů a kamerových fines jako z 3x tak drahého a mnohem více nabubřelého Van Helsinga a jedeme. 90 minut nonstop srandy a zábavy, aneb Jeníček a Mařenka pro dospělé a milovníky alternative přistupu ke klasice. Jasně, je to hovadina jako blázen, ale rukopis a odhodlání tvůrců je velmi symaptické. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

To, že to bude přihlouplé jsem samozřejmě čekal, méně už to, že se budu vrtět v křesle, dívat na hodinky a přemýšlet, co si po filmu udělám na večeři. Akční scény jsou solidně průměrné, hlavní postavy jakž takž zahrané, ale celkově se to prostě nezvedá z šedi hollywoodských béček. Gemminy kožené kalhoty dělaly co mohly, ale výsledek se jim žel zachránit nepodařilo. 40% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film je o trosku kratsi, krvavejsi a strasidelnejsi, nez VAN HELSING (2004) s Hugh Jackmanom a s Kate Beckinsale a ak mate radi podobne filmy, ako trebars ABRAHAM LINCOLN: LOVEC UPIROV (2012) od Timura Bekmambetova, tak by ste mali byt spokojni aj s tymto filmom. Ja som od tohto filmu nic moc neocakaval a 3D v kine splnilo svoj ucel, takze moja spokojnost bola na mieste. __________ Jeremy Renner - (Hansel - Jeníček) +++ Gemma Arterton - (Gretel - Mařenka) +++ Famke Janssen - (Muriel) +++ Pihla Viitala - (Mina) +++ Derek Mears - (Edward) +++ Robin Atkin Downes - (Edward, hlas) +++ Peter Stormare - (Šerif Berringer) +++ Thomas Mann - (Ben) +++ Hudba: Atli Örvarsson +++ Produkcia: Will Ferrell, Adam McKay +++ (Videl v nemeckom 3D kine 25.03.13) +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Po sérii německých zpracování pohádek bratří Grimmů jsem si potřebovala něčím spravit chuť. Krvavý koktejl stříkající ze zlých čarodějek byl naprosto skvělou volbou. Plácám se po rameni a nevím ani po kolikáté v životě děkuji své kouzelnické intuici. Co si z toho člověk odnese za poučení, když už tak jsme v pohádce. Většina zlých čarodějnic žije v Augšpurku a okolí. Pokud tam nebydlí, aspoň tam jezdí na sabaty. Podtrženo, sečteno, Německo z toho vychází jako říše zla. Marcipán na podlaze Perníkové chaloupky vypadá úplně jako staré vyschlé dřevo, z čehož plyne, že se má sníst, než stihne z mandlové hmoty metamorfovat zpátky ke stromu.Třetí poučka je, že je jedno, jak mocná bílá či temná čarodějka jste, rána stromem do hlavy vás sice nemusí úplně spolehlivě zabít, ale rozhodně vám rozhodí čakry. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si tak neužil film, ve které někomu co chvíli udělali z hlavy krvavou kaši. Nikdy by mě nenapadlo, že by někdo mohl udělat z Jeníčka a Mařenky vrahy čarodějnic s takovým elánem, ale musím uznat, že motiv k tomu fakt měli. Tommy odvedl skvělou práci, ale nejvíce mě překvapil Atli Örvarsson. Od něj jsem popravdě nic nečekal, avšak jsem rád, že jsem se zmýlil v úsudku. Hudba byla totiž naprosto famózní. Další plus bych viděl ve výběru herců, a tak jen mohu doufat, že nám Gemma s Jeremym vydrží, a budou dál kosit čarodějnice hlava nehlava. Po dalších zhlédnutích to má i své neduhy, ale pořád se jedná o solidní nadprůměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nacpáním čarodějnice do pece to vlastně celé začíná. Jeníček a Mařenka si udělají slušné jméno a my jsme poctění příběhem, kdy si je coby lovce čarodějnic pozve (asi voláním z radnice – to je jen drobné rýpnutí, nesrovnalostí je tu nespočet) starosta jednoho středověkého městečka. Následně už tahle story složitější zkoušky z logiky nezvládá. Ale je to fuk. Pro mě nikterak výjimečný Tommy Wirkola, který se mimo jiné předtím (ještě v Evropě) snažil, aby to seklo zombiekům v esesáckých uniformách, se soustředí na akci, kožené ohozy, krvavé flákance, drsné hlášky, velké středověké bouchačky, epileptický střih, výstřih Gemmy Arterton a počítačové triky, ignoruje naopak fyzikální zákony a logiku. Možná je vtipné, že Jeníček trpí cukrovkou, ale jeho dílo se jinak skládá z náhod a absurdních momentů, kterým dát palec nahoru prostě odmítám. Nadšení holt ještě film nedělá, to se u mě drželo tak hlavně díky zmiňované Gemmě Arterton. A to je, přiznejme si, docela málo.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v 3D kině. Cool verze Jeníčka a Mařenky se nebere už od počátku nijak vážně a v tom je největší výhoda tohoto filmu. Dovoluje totiž tvůrcům popustit uzdu jejich fantazii a vše je možné. Doslova vše, například gramofon či defibrilátor. ;-) Naštěstí pro film je zde ale režisér, který krom těchto vylomenin dokázal dát ději nějaký lad a slad a nějakou tu mytologii, takže to není vyloženě jen o cool scénách. Ne, není tam nic, co byste bezpečně neodhadli, ale myslím, že vyložený průser, co se příběhu týče, to fakt není. Navíc 3D v pár momentech potěší a co je hlavní, ve 2D to nevypadá divně a film nemá scény, které by vůbec naznačovaly, že tam jsou nějaké 3D efekty (podle toho, co mi spolubydlící, která nejdřív byla na 2D a pak se mnou na 3D verzi, řekla). Jeremy a Gemma jsou parádní sourozenci a tu zrzku chci domů. ;-) V momentě, kdy (diabetik) Jeníček pronesl: Whatever you do, don't eat the fucking candy! jsem věděl, že to je ultimátní guilty pleasure, které zkrátka a dobře nemůžu ohodnotit jinak, než plným počtem. A neříkám, že k tomu nepřispěla i luxusní čarodějnice Famke Janssen. Pokud budete hledat akční výplach, neváhejte a sáhněte po tomto filmu. 100 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Janko a Marienka sú vlastným otcom odvedený a ponechaný v hlbokom lese napospas osudu. Obaja padnú do rúk zlej čarodejnici. Nakoľko sú však chytrejší, podarí sa im babu jagu strčiť do pece a za živa upáliť. Toto, ale nie je koniec príbehu. Práve naopak! Súrodenci sa rozhodnú postaviť temnote tvárou tvár a bojovať s ňou, až kým ... Milé prekvapenie. Úprimne povedané, nečakal som, že sa mi to bude páčiť. Nápadito, originálno, zábavná "rozprávka" okorenená o prvky hororu na najvyššej úrovni. Lakačky či výrazné dejové napätie nečakajte, ale "gore" Vás nejeden krát prekvapí natoľko, až sa budete zamýšľať sami nad sebou, či bolo najrozumnejšie zobrať do kina aj Vašu malú sestru - 75%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spíš dvě a půl. Na jednu stranu se bude nadávat na Van Helsinga a Kletbu bratří Grimmů, a na stranu druhou zase žasnout nad tímhle skvostem, který je podstatně méně nápaditý i vtipný, o hercích ani nemluvě? Že by k té skvělé zábavnosti, o níž tady čtu, pomohly ty laciné, překrvavé zvláštní efekty, nad nimiž se mnozí rozplývají? Nebo snad ta nucená coolovitost hlavních hrdinů, obzvláště opět nevídaně prkenného Jeremyho Rennera? Nebo ta přehlídka trapných vulgarismů? Možné to je... Každopádně abych nelhal, občas jsem se usmál a akční scény měly vcelku švih, jenže nejlepší postavou z celého filmu byl zkrátka troll Edward, který trumfl i půvabnou Gemmu Arterton na druhém místě. Peter Stormare si zahrál téměř stejného člověka už ve zmíněných Grimmech - a lépe. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kto by nepoznal rozprávku o súrodencoch Jankovi a Marienke (Hansel & Gretel), ktorí sa v hlbokom lese dostali do vážnych problémov so zlou ježibabou? Chcela si ich vykŕmiť, upiecť a zožrať. Oni jej však prešli cez rozum a starú strigu hodili do pece. Vo filmovej verzii, ktorú natočil v roku 2013 nórsky režisér Tommy Wirkola, ich príbeh pokračuje ďalej. Janko i Marienka vyrástli, dospeli a stali sa z nich lovci čarodejníc, bojovníci proti zlu, likvidátori nečistých síl. "Hänsel und Gretel: Hexenjäger" *** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka, mystický blábol, mající své kořeny někde v dobách animistických představ o světě, neměla nikdy bavit! Jejím cílem bylo dramatickou, údernou formou povysvětlovat našim chlupatějším předkům, co že se to vlastně kolem děje.... a ponechat v jejich dutolebečních prostorech nějaké to ponaučení. Až s prvními náznaky modermismu započal lidský jedinec se zpupností, pročež tento žánr odsoudil dětem na hraní. Ehm. Tak jsem si trošku zašádvelil, podrbal si tenké střevo svým povýšeneckým ukazováčkem, a nyní k filmu: návrat rozprávky do náručí dospělců nedopadl špatně. Zbytečně jsem Jé + eM uvrhl na několik měsíců do karantény. Hravé to je, chvilkami mile překvapivé, kontrast mezi infantilními jmény hlavních hrdinů a jejich konáním potěší, nějaká vycmrndlá bloncka ukáže hlaďoučkou prdku, Mařena může být sebedivnější, ale rtíky má skutečně kuřácké. Prostě fajn zábavička. Snad se to zvrhne v další run na naše drobné a řada rejžáků natočí obdobně svěží dílka. Napadá mě kupříkladu Píchavá Růženka, Princezna se žlutou hvězdou na prsou, O třech prcátkách, Děfka na kotěti, Mary Poppers, Obuškem do pytle etc. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

„Who the f*ck is Edward?“ Přesně ten správný mix béčkové zábavy, o kterou se marně snažil Van Helsing a bratři Grimmové. Co na tom, že scénář je děravý jak kuší rozstřílená čarodejnice. Hlavně, že to celé je plné hlášek, roztomilých nápadů a překvapivě hodně nářezové a brutální akce. Renner hláškuje o sto šest, Gemma je zatím nejvíc sexy za celou svoji kariéru a jen na tý Famke Jenssen je tak bohužel vidět, že si sem jen přišla pro výplatu. A ani to 3D nebylo tentokrát otravné. Zkrátka hodně příjemná zábava a Wirkola se v Hollywoodu s tímto rozpočtem už ani lépe představit nemohl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džej a Em mají své scénáristicky slabší chvilky, nad tím ale mávnete hned po první dvacetiminutovce koštětem. Když si totiž Jeremy Renner dělá z čarodějnic boxovací pytle a Gemma Artenton k tomu pálí z kuše na všechny strany, hlásí se o slovo poctivá fantasy rubanice, jaká v kinech dlouho nebyla. A nejspíš zase ani nebude. Kdy naposled fungovaly v podobně laděném snímku trefné gagy? Wirkola má pod čepicí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Téda, Tommy Wirkola poriadne prekvapil. Po nemastnom neslanom Dead Snow som neočakával veľa ale Hansel and Gretel: Witch Hunters je ideálna kombinácia gore hororu a rozprávky zjavne natočená veľkými fanúšikmi látky. Proste neviem prečo ale tie vychytávky ako zbrane, gramofón či paralyzér pôsobia milo a nie prehnane ako v prípade Van Helsinga. Nevadí ani dosť pozmenenie deja v úvode oproti klasickej perníkovej chalúpke, ale potešia lietajúce bosorky na konároch, nábeh trolla či záverečný sabat masaker. Viditelne najviac si natáčanie užívala Gemma Arterton a ohromne jej to sekne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som odolával, cielene som za filmom nešiel a pritiahla ma až premiéra na tv Markíza. Podľa očakávania je to trochu nezmyselná hororovo-rozprávkový guláš, ktorý sa vezie na vlnách brakovej zábavy ako trefne píše Sawy. Je z kategórie filmov typu Van Helsing a Kliatba bratov Grimmovcov, čo mi veľmi nesedelo. Niektoré momenty ušli, ale musel by som toho vo filme veľa zmeniť, aby mi to sadlo. Najviac do očí bijú moderné zbrane, nezničiteľnosť hlavných hrdinov a čo je najhoršie, museli sa od všetkých odlíšiť super moderným koženým ohozom ala Matrix...Keby príbeh bežal v klasickej rovine, kde by mali miesto obtiahnutej kože otrhané handry, miesto zbraní rozum a odhodlanie, strih by bol kľudnejší a prehľadnejší, tak verím, že výsledok by bol o dosť lepší. Zaujal ma len ten obor, inak na jedno pozretie. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akce zpočátku nezáživná, podobně jako v hloupém Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Má to o něco lepší herce, ale výsledkem je suveréně nejslabši Wirkola. Film je klasická utahaná akční hollywoodská píč...na, při jejímž vzniku někoho opět napadlo udělat ze světoznámé pohádky akční film. Takže co bychom taky chtěli, že? "Za žádných okolností nejez ten zasranej perník." 40% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

[ Viděna a hodnocena rozšířená verze ] Béčkovost stala se ctí, s tím problém nemám, třebas stylizaci považuju za perfektní, jenže jakmile je mi naprosto putna co se děje s hlavníma postava a jakmile jsou mi v některých scénách vyloženě unsimpatiš, tak čušu problém. Absolutně nevyužitý je potenciál černého a cynického humoru, kéž by tu byl místo dost křečovitého rádoby drsňáctví ústřední dvojice (tedy když pominu scény ala tůňka a Edward). Pro mě extrémně nevyužitej potenciál, kterej snad zůročí dvojka, pořád ale solidní (hlavně díky délce, která naštěstí nenabobtnala do zrůdných rozměrů), leč průměrná, záležitost s fajn akcí. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IT'LL BE ME BLOWING ONE OF THESE BITCHES' HEADS OFF." ----------- Ako posledný film, ktorý tento rok zhliadnem, som si vybral celkom netradične a to niečo, čo vôbec, ale vôbec nesledujem - "rozprávku". Voľba to bola mimoriadne dobrá. Vysoký stupeň prekvapenia z mojej strany, pretože takúto R-kovú baladu o Jankovi a Marienke som teda absolútne nečakal. Úplne ma odzbrojila! Jeremy sa do toho krvavého kolotoča nesmierne hodil, je predsa poriadnym akčným býkom, no nie? Okrem toho musím vyzdvihnúť finálne stretko všetkých čarodejníc a stredovekú verziu defibrilátora. Po tej tone krviprelievania, lietajúcich končatín, rozmixovaných hláv a explicitných dialógov som čakal už len na sex s Gemmou, ktorý sa však čarodejnicižiaľ nedostavil. Nuž, čo sa dá robiť. Nemôžeme dostať všetko, po čom túžime. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch vyřešena! Už nikdy žádný turista nebude muset bloudit lesem a hystericky smrkat na roztřesenou kameru, protože Jeníček, Mařenka a jejich hi-tech hračky s nekonečnou municí spolehlivě skolí každou agresivní čarodějnici. Co jsem od filmu s takhle jeblým námětem čekala, to jsem taky dostala: temnou pohádku pro krvelačné dopěláky s poněkud šáhlým smyslem pro humor. Překlad jmen do češtiny tomu dodával ještě parodičtější formu: kdykoliv byl drsňák Renner osloven "Jeníčku", uniklo mi zoufalé zachrochtání, Mařenku jsem překousla o něco snáz (i když taky s obtížemi). Ujetá akční jízda poněkud drncala na nedomyšleném scénáři (SPOILER: např. proč ježibaby tolik bažily právě po srdci Mařky, vždyť měly přímo pod nosem jinou bílou čarodějku; nebo jak se hlavní hrdinové ocitli u dráty nafiletované letky čarodějnic pár vteřin po "nehodě" - past byla na míle daleko a Jenda s Mařenou neměli košťátka, jen vlastní nohy). Abych své dojmy nějak shrnula: docela jsem se bavila, ale na patře zůstala pachuť nevyužitého potenciálu. 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsme ti loupali perníček, teď ti rozstřílíme držku! Krvežíznivý norský režisér se rozhodl provětrat faldy pohádkovým čarodějnicím a vyslal na ně po zuby ozbrojené... Jeníčka a Mařenku. Ne, že by se jednalo o marný nápad, nicméně ve Wirkolově podání je to nápad sotva na dvacetiminutový kraťas. Na ploše celovečeráku nevyhnutelně nudí i přesto, že skončí po necelé hodině a půl - jedna dobrá hláška nebo závan povedené choreografie jednou za pět minut nestačí, pokud jsou v boji samy. Pachatelem je především scénář, protože je ve všech ohledech předvídatelný, nudný, tupý, nelogický (v kontextu sebe sama - ne že bych chtěl hledat racionalitu někde, kde je Jeníček s kulometem) a nedodává moc pevné základy nadhledu a humoru, na nichž by zápletka chtěla stavět. Tvůrci patrně svištěli jak na tobogánu, takže si nelámali hlavu ani s detaily a dočkáme se mimojiné scény, kde Jeníček střílí ze svého děla na čarodějnici, přestože metr za ní stojí houf dětí, jež se snaží zachránit. Dementní příběh je jinak přehlídkou výplachových trademarků, kdy všechno a všichni stojí přesně tam, kde se to dá čekat/kde to choreograf vyžaduje a kdy se vám chce brečet pokaždé, když kdokoliv dělá cokoliv neakčního. Triky průměrné, hudba nijaká, herci adekvátní. ()

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama