Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 216)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aquaman bol v Justice League len vodný zamračený cool frajer, kde bohužiaľ nemohol dostať moc priestoru, no aj tak ma bavil. Tu vo svojom vlastnom filme predčil moje očakávania a doslova ma strhol prílivovou vlnou rovno do útrob Atlantídy. Aquaman po tom čo pomohol poraziť Steppenwolfa, si žije na voľnej nohe, sem tam niekoho zachráni, skočí na pivko alebo si spraví pár selfíčok a o nejakú Atlantídu sa nestará. Aspoň po kým za ním nepríde Mera, červenovláska v zelenom kostýme, s modrými očami a povie mu, že jeho nevlastný brat Orm chce rozpútať vojnu a zároveň nosiť cool titul Ocean Master. Arthur preto musí nájsť bájny trojzubec kráľa Atlana s pomocou, ktorého sa stane kráľom a zabráni vojne. Príbeh je jednoduchý ako facka a takých komiksy prinášajú mnoho, no tým pádom sa ani Aquaman nevyhne istým klišé. Našťastie James Wan, trikový a výtvarný majstri ponorili príbeh do takej hladiny a na také miesta, ktoré mam pocit, že sme doposiaľ na platne ešte v žiadnom inom filme nevideli. Efekty rovnako ako v iných komiksovkach nadmieru drahé, ale zároveň užasne, premakané, okúzľujúce a hlavne vydarené. Celkovo čo sa týka výtvarnej stránky a dizajnu je Aquaman film, ktorý ponúka doslova vlastný svet! Inak by som to nazval, že si Aquaman cez seba prehodili kabát Avatara a Star Warsu. Akcia sa tiež vydarila a okrem perfektnej choreografie súbojov polahodí oku aj kamera. Jednoduchý príbeh je asi to najväčšie mínus, ale ako som už spomínal vymakaný dizajn a plejáda známych hercov (Patrick Wilson, Willem Dafoe, Dolph Lundgren, Nicole Kidman, Amber Heard) film posúva ďalej. Celkovo tieto prvky - vizuál, dizajn, casting, akcia - prekrývajú nevýraznosť príbehu. Čo sa týka atmosféry vo filme, tak je fajn, že si Aquaman záchova svojou vážnosť, nie je zbytočne vtipný ani trápny, a humor sa vskutku vydaril ("Pamätáš si s toho niečo ? " Len toľko, že niečo, niečo a trojzubec"). Nie je moc čo kritizovať, no keď už sme pri tom čo sa vydarilo nedá mi nepochváliť hudbu Ruperta Gregson-Williamsa. Tam kde to Jason Momoa neutiahne svojim suchým herectvom a jedným drsným výrazom, ktorý mu ide, mu James Wan poskytne cool scény a Gregson-Williams zas hrdinskú hudbu, s ktorou sa radi pridáte do boja aj zo sedačky. Dúfam, že Wan natočí aj druhý diel, mytológia a iné príbehy Atlantídy by boli určite zaujímavé v jeho ďalšom podaní. Rozhodne jeden s najlepších filmov od DC comis zo súčasnej série. Možno dokonca úplne najlepší! P.S.: počkajte si za titulky. Obľúbený soundtrack: Arthur, Kingdom of Atlantis, It Wasn't Meant to Be, The Legend of Atlan, What Could Be Greater Than a King, Reunited. 95% - 5* ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ryba je kámoš, ne žrádlo !! Kdo čekal temný DC, kde testosteroidový ééé teda testosteronový Aquaman bude párat rybáře za to, že loví velryby, ten se tak úplně nedočká, ale kdo se modlil k mému skorosoukmenovci Wanovi, ať DC zvedne z hlubin prdelních zpátky na výsluní, ten může plesat. Jasonovi sedla role Aquamana jak prdel na hrnec a kdo to nepoznal už v Justice league, kde byl jasně nejzábavnější postavou, tomu to snad dobliklo teď. Je to krásně ironický, že největší potenciál na miliardový výdělky má film se superhrdinou, kterej je z celýho DC universa jeden z těch nejvíc trapnejch, alespoň co se vizuálu a popularity v komixech týče. Jenže ve filmu nás nečeká blonďatej buzulínek s načančaným účesem, ale Khal Drogo Conanovič Momoa, tedy ukázkovej bad ass, díky kterýmu snad do budoucna v komiksech ten teplej vizuál Aquamana změní do Momovskýho a Aquaman tak dostane příležitost zasunout jinam než do starý makrely. Ve filmu má luxusní nabíječku slyšící na jméno Amber, která vypadá jak Ariel s velkýma kozama (takže jí to sluší) . Akcí se rozhodně nešetří a náš HERO nakope tolik prdelí, jako je jiker v kilovém kaviáru. Nečekejte, že ze svých protivníků bude dělat sushi páč erkový to neni, ale kurevsky zábavný jo. Hlavní záporák je sice nemastnej, neslanej, přiteplenej a nápadně podobnej komiksový verzi Akváče, asi aby bylo vidět jak moc ta verze stojí za hovno, ale celkovej dojem nemá šanci posrat. Kdo si chce na dvě a čtvrt hodiny dát podmořskej výplach mozku, ten chytne Aquamana za ocas a neputí, dokud nezačne stříkat mlíčí. Já se bavila královsky !! ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Aquaman je blockbuster, nehanbiaci sa za svoju rozprávkovosť. Najviac zo všetkého pripomína jednotku Transformers alebo Deň nezávislosti. Ide tak o film, pri ktorom musíš zapojiť detektor tolerancie na maximum. A on sa ti za to odvďačí obrovskou mierou zábavnosti. Samozrejme to celé nedáva zmysel a nie je to problém odsúdiť ako úplnú blbosť. Wan sa totiž nebojí ísť na "full retard mode".Toto nie je film pre milovníkov Bélu Tárra, Stanleyho Kubricka alebo Federica Felliniho. Je pre ľudí, ktorí chcú v kine vypnúť mozog a vybrať sa na miesta, kam ich dokážu zaviesť iba pohyblivé obrázky hollywoodskych tvorcov (so všetkým dobrým aj zlým, čo k tomu patrí). Život je krátky, baviť sa treba 9/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nedá říct, že by mi v Aquamanovi něco chybělo. Právě naopak toho v něm bylo odhadem tak na tři nebo čtyři trháky, no a právě kvůli téhle scenáristické a režisérské horečce jsem se všech možných i nemožných veleakčních scén, výbuchů, soubojů, drsných pohledů, pubertálních (ale sedících) vtipů, dechberoucích výpravných nápadů a speciálních efektů už někdy v půlce filmu málem přejedl. Nechci ale moc kritizovat, protože po upoutávkách jsem vlastně něco přesně takového čekal - Flashe Gordona tohoto tisíciletí. Stejně mě ovšem zamrzelo třeba to, že film hned na začátku představil skvělého padoucha s pochopitelnou motivací (a ta scéna v ponorce byla vážně nemilosrdně tíživá), aby ho později... Skoro nevyužil a udělal z něj obyčejného mlátiče? Škoda, škoda, to si Black Manta nezasloužil, jeho postava měla (má?) rozhodně na víc. Co se týče herců, Jason Momoa je ohromný sympaťák, ale to už jsme věděli, takže mě překvapil a potěšil hlavně komediální talent Amber Heard. Jo a Rupert Gregson-Williams složil po Wonder Woman další moc dobrý komiksový soundtrack, který se dá bez problémů poslouchat samostatně (a ani mi nevadí, že připomíná .Mothersbaughův Thor: Ragnarok). ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Aquaman se zařadil mezi lepší filmy DC poslední doby, ale je pro mě stejně spíše zklamáním. Další snímek od DC co na mě z dost velké část působil strašně tmavě. Hodně počítačové, ani jeden záporák Patrick Wilsom a obzvlášť Yahya Abdul-Mateen II jako Manta mě nebavil, hlavně Manta slabší. Dost nelogických scén. Potešila Amber Heard a Nicole Kidman. 6/10* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Jamese WanaAquamanovi přilákalo, že se jednalo o zatím neznámého hrdinu, a proto v něm cítil příležitost natočit něco neokoukaného. (Geralt z Rivie)
  • Dolph Lundgren (král Nereus) si už zahrál v komiksovém seriálu Arrow (2012), konkrétně postavu Konstantina Kovara. Objevil se i ve filmu Mstitel (1989), který měl také komiksové kořeny. (Dharter)
  • Pracovní název snímku byl „Ahab“. Stejně se jmenoval hlavní hrdina románu „Bílá velryba" spisovatele Hermana Melvilla. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama