Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač mám po zhlédnutí "Black Mass" rozporuplné pocity, nedokážu určit, co bylo ve filmu vlastně "špatně". "Dobře" byly určitě herecké výkony (za mě především Peter Sarsgaard, Kevin Bacon a Joel Edgerton, z dam pak Juno Temple) a závěrečná čtvrthodina včetně titulků. Ve valné většině biografických snímků vám pouze napíší, co se s danou osobou nakonec stalo, v "Black Mass" vám to i ukáží, což je sice netradiční, ale o to více zdařilé. Depp odporný (vodnaté oči, bílá pleť, ulízlé vlasy, zkažené zuby atd.), herecky nicméně solidní (totální neschopnost odhadnout, co si myslí, tj. jestli se zasměje nebo vás odpráskne), i když chvílemi možná trošku prkenný. Ale jenom trošku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $53miliónovTržby USA $62,575,678Tržby Celosvetovo $99,775,678Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,740,393Tržby za predaj DVD v USA $6,222,431║ Scottovi Cooperovi sa darí keď sa mu podarilo mať vo filme také silné herecké osadenstvo, krimi námet mi padol dobre, tu sa mohol viac rozkokošiť a dej ponúka v chytľavej štýlovej macherskej forme, Johnny Depp konečne v úlohe čo mu sadla a opäť ukázal že na to má aby niečo poriadne zo seba vyždímal /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tyhle podlouhlé protáhlé gangsterky mi prostě nesedí, vyhaslá hvězda Jack Whitey Sparrow Depp ničím neoslní, hvězdná jména se objevují a zase mizí a herecké výkony jdou stranou. Je to neuvěřitelně nudné, první hodina trvá asi tři hodiny a nakonec to dokoukáte jen z povinosti, rozhodně to není Deppův návrat na vrchol, ten už se nemá čím vrátit, a přitom gangsterky mám rád, hrozná škoda, promarněný potenciál. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film se tak dlouho tvářil hodně špatným dojmem, až mě přinutil se na ně podívat projistotu znovu. Abych to vysvětlil. Zpočátku se vyprávění řítí rychlostí vpřed a není moc prostoru pro nějakou zapamatováníhodnou scénku, vše se změní na konci 2 třetiny kdy u stolu sedí všechny hlavní postavy a Johnny Depp má zase jednou za 100 let svou geniální chvilku. Tady se mu daří na relativně malém prostoru mě přesvědčit že se skutečně jedná o hodně nebezpečného člověka, se kterým si není radno zahrávat. Podobnou scénku jsem viděl když se Joe Pesci ptal Funny how? Prostě divák netuší co se bude dít a to je přesně ono. Příběhy seřazené chronologicky nejsou nic zajímavého dokud se děj značně nezpomalí... Scott Cooper to se mnou docela umí, že mu to tenkráte ale trvalo. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne. Johny Depp je späť. Že mu to trvalo. Ale musím povedať, že som tomu len a len rád. Black Mass je konečne film, ktorý má skutočne silnú drámu, veľmi dobre spracovaný príbeh a venuje sa zaujímavému človeku, ktorý v minulosti páchal ťažké zločiny. Napriek tomu ho však občas môžeme vidieť ako človeka, v ktorom sú aj reálne emócie (aspoň teda v prvých častiach filmu). Postavy sú skvelé, príbeh je skvelý, spracovanie a temná atmosféra, ktorá nás neustále gniavi je absolútne fantastická. Vieme o Jimmym skutočne veľa, no stále máme pocit, že niečo skrýva a môže nás miestami šokovať. A je to tak. Pre mňa skutočne skvelý film tohto roku, ktorý rozhodne nesklamal moje očakávania. Ak máte radi temné filmy z gangsterského prostredia a Johnyho Deppa, tak je to film presne pre vás. Doporučujem. Hodnotenie: A- ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Pravý James "Whitey" Bulger prohlásil, že není fanouškem Johnnyho Deppa, a že odmítá film zhlédnout. Depp prohlásil že Bulger několikrát odmítl jeho návštěvu, když se připravoval na svou roli. (DavidUrbanCZ)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama