Reklama

Reklama

Záměna

(seriál)
  • USA Switched at Birth
Drama / Rodinný / Romantický
USA, (2011–2017), 73 h 20 min (Minutáž: 41–63 min)

Tvůrci:

Lizzy Weiss

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Katie Leclerc, Vanessa Marano, Constance Marie, D. W. Moffett, Lea Thompson, Lucas Grabeel, Ryan Lane, Sean Berdy, Jason Brooks, Blair Redford, Austin Butler (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Když dvě dospívající dívky, Bay a Daphne, zjistí, že byly při narození vyměněny, obrátí to jejich životy vzhůru nohama. Bay žije s rodiči a bratrem v přepychové vile a neslyšící Daphne s matkou a babičkou v chudinské čtvrti. Přesto se však jejich rodiny dohodnou na společném bydlení, aby si tak všichni mohli vynahradit ztracený čas. (alyssa18)

(více)

Recenze (32)

carly 

všechny recenze uživatele

videla som prvých 7 dielov na jeden záťah a je to naozaj dobré. skvele vybratí herci, zaujímavé príbehy a konflikty. vždy, keď si myslím, že už uch mám všetkých prečítaných, niečo sa stane. ETA: po 10 dieloch palec jednoznačne hore. dospeláci sú zaujímaví a dobre vybrali hercov, ale kto je srdcom tohto seriálu sú jednoznačne predstavitelia a postavy "detí". najmenej zaujímavá mi príde Daphne, ale vzťahy medzi hlavnou päťkou - Daphne, Bay, Emmett, Toby a Wilke, sú zaujímavo spracované, všetkým im v podstate fandím a neviem sa dočkať januára. veľmi príjemné letné prekvapenie. ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

První díly se mi líbily hodně, líbil se mi ten nápad, ale bohužel scénáristi z toho vyždímali všechno příliš rychle a od půlky PRVNÍ série je to zbytečně protahující se drama. Vypadalo to na příjemný seriál zabývající se problematikou výměny při narození, zblízka můžeme vidět, jak se se zjištěním, že došlo k výměně dětí, vyrovnávají rodiče, děti samotné a v neposlední řadě i jejich okolí. Teď se z toho stal poněkud obyčejný vztahový pletenec a takové můžeme najít snad v každém jiném seriálu. Přiznávám, že jsem vydržela jen kvůli páru Emmett + Bay. Uvidíme, co nám přinese druhá série, která startuje již tento rok v září. ()

Reklama

chicab8 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept točící se okolo výměny dětí v porodnici. Jaký by byl život, kdyby se to nestalo? Mnoho otázek a ještě více nejasných odpovědí. Sympatické herectvo, především Daphne a Emmet, ovšem ani Bay není úplně k zahození. Není to seriálová hitparáda, ale poměrně zajímavé 45 minutové pozastavení nad zvláštními kličkami osudu... Je léto, takže sem s tím.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech hodnotím kladně. Příběh je poutavý,vztahy zajímavě propletené a postavy celkem sympatické.Rozhodně je to milé překvapení,protože nic tak dobrého jsem od SAB nečekala.Každopádně se u mě pořád řadí mezi průměrné seriály,na které se sice dobře kouká,ale nevytváří se na nich závislost:).Výměna dětí při narození a problematika neslyšících jsou určitě dobře zvolená témata,ale netuším,jak si s nimi tvůrci poradí v dalších dílech.. Takže zatím tři hvězdičky. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá u všeho, co není komedie: začátek dobrý, následuje vaření z vody. První série je zábavná, přichází se zajímavým námětem, nečekanými zvraty, napínavými a zajímavými zápletkami. V druhé série to všechno oslabuje, ve třetí ještě víc a 4. série už je v podstatě tragédie. Seriál se snaží strašně moralizovat. "Popularizuje" nejrůznější společenské, životní a zdravotní problémy a nemoci. Většina postav začíná mít absolutně nesmyslné uvažování a chování. Přehnaně vyhrocené situace, z mouchy se dělají velbloudi. Všichni se chovají jak ubrečená puberťačka. Každá prkotina, nad kterou normální člověk mávne rukou, je tu vyzdvihována a opěvována jako megadramatická událost mezinárodního významu. Když přihlédnu k hodně povedené první sérii a vše zprůměruju, tak to jsou plus mínus 3 hvězdičky. No, možná spíš 2,5. ()

Galerie (285)

Zajímavosti (7)

  • KatieLecrec (Daphne) trpí i ve skutečném životě tzv. Menierovým syndromem, jehož hlavními příznaky jsou mimo nevolnost hlavně šelesty, hučení v uších a zhoršení sluchu. Tyto záchvaty se mohou objevovat v pravidelných i nepravidelných intervalech a mohou trvat několik hodin, ale i dní. Katie tedy - jak sama prozradila v jednom z rozhovorů - někdy slyší naprosto perfektně, jindy naopak neslyší vůbec nic. (Dlee)
  • Názvy epizod jsou pojmenovány po uměleckých dílech. (..Lucas..)
  • Tri hlavné postavy – Daphne, Emmett a Melody – hrajú herci, ktorí sú nepočujúci aj v skutočnosti. (katherine.)

Reklama

Reklama