Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

tron 

všechny recenze uživatele

Bayov remake z r. 2003 bol hit, ale nasledujúci prequel ani nie a tak megalomanský egomaniak zo série vycúval a prenechal ju napospas jej pôvodným tvorcom: Kimovi Henkelovi a Tobeovi Hooperovi. Tí sa rozhodli Bayovu prácu ignorovať a v r. 2013 prišli s dielom, ktorý nielenže ignoruje jeho príspevky (to by ešte bolo OK), ale aj ich vlastné staré diely (to je zvláštne). Snímka nadväzuje čisto a iba na kultovú jednotku z r. 1974. Je plná priemerných postáv, postačujúceho gore, horúcej atmosféry (ktorá nikdy nie je na škodu), pochopiteľne v nej behá profesionálny bežec s motorovkou Leatherface. Ktorý má však v tejto snímke okolo 60 rokov, ak som správne počítal, čiže je to WTF, nič proti šesťdesiatnikom. Je prítomná tona šialených rodinných odhalení, z ktorých by sa Jednoducho Márii otočili očné buľvy. Budete premýšľať i nad dobou, v ktorej sa dej odohráva. Film začína v r. 1974, kedy bolo nájdené bábätko a v následnom príbehu sa z neho stane cca 20-ročná žena. Čiže by malo ísť teoreticky o r. 1994. Postavy však majú technologické vychytávky, aké vtedy neexistovali. Mám podozrenie, že tvorcovia nám schválne týmito blbosťmi zamotali hlavu, aby sme nerozmýšľali nad scenárom. Po stránke logiky je to totiž jedna veľká tragédia (resp. tragikomédia). Hoci je jasné, že v dome došlo k niekoľkonásobnej vražde a je vysoká pravdepodobnosť, že vrah tam stále je, šerif dnu v pohodičke pošle jedného chlapíka a zostane piť kávu na policajnej stanici. Po vypálení domu si páchatelia nezrátali počet tiel a teda si nevšimli, že takmer dvojmetrové monštrum (kvôli ktorému to celé robili) prítomné nie je. Nehovoriac o spomínanej kondičke chlapa, ktorý bol posledné desaťročia zavretý v pivnici. Zaujímavá je benevolentná reakcia šerifa, ktorý na vlastné oči vidí, ako jeho podriadený omylom strelí do hlavy nevinnému dievčaťu, ktoré na mieste zomrie. "Stáva sa, nemala tam čo robiť, daj si žuvačku." Unikátny je tiež spôsob úteku pred masovým vrahom, ktorý ma medzi desiatkami vrieskajúcich ľudí naháňa s naštartovanou motorovou pílou. Čo urobím? Vyštverám sa na najbližšie ruské kolo. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další pokračování legendárního hororu a jak vidím, tak hodnocení je značně rozporuplné. V tomto případě bych se zařadil určitě na stranu těch, kteří to spíše chválí. Já osobně tomu teda nevysolím plný počet hvězd, na to to nemá, ale musím říct, že nový Masakr není vůbec špatným hororem. Napětí je velmi dobré, krvák je to solidní, děj na pohodu - samozřejmě je třeba to moc nehrotit. Tři hvězdy naprosto s přehledem, bavilo mě to a už se můžu těšit na další díl, kdy se motorovka rozjede opět na plné obrátky. 65% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Letos je trendy viset na háku. Leatherface jako modní návrhář řídí tuhle krvavou show a modely a modelky nechal napochodovat na molo, aby mu předvedly svá těla v celé své kráse. A pak chladnokrevně rozhodl, jakou část odřízne z jejich těla jako první. Má nejlepší přehled co je "in", jeho maska z lidské kůže nepodléhá žádným modním vlnám a motorová pila je jeho věrná kamarádka i nadále. Letošní rok nám začíná pěkně krvavě. Leatherface se sice s ničím nepáral. Řada brutálně syrových scén převládá. John Luessenhop je poměrně velmi nenápadný režisér. Skvěle si vedl v gore sekvencích a neopomněl na syrovost snímku, ale nejlepší částí jeho slasheru je prostředek. Začátek se sice táhl, ale pak se to pěkně rozjelo. A Leatherface vzhledem k nízkému počtu postav mladých lidí (napočítal jsem pět), kteří mu byli poslání pod zoubky pily, tak nakonec musel ještě rozfiknout i místní vidláky. Klady: výborně realistické gore + sekvence porcování lidských těl patří k tomu nejlepšímu + snaha o syrovost snímku + výborná výprava + Alexandra Daddario a její odhalený pupík + prostřední část filmu, která má největší náboj + větší prostor pro Leatherface, nejbrutálnější scénou je přeříznutí visícího mladíka na háku vejpůl + znatelná snaha po inovaci v závěrečné třetině filmu + neotřelý závěr + podtitulková sekvence. Zápory: pomalý rozjezd - panovaly nejasnosti v jaké době se film odehrává. Mé hodnocení: 100% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Proč né, že jo. Chci se bavit, chci vidět pořádný kozy, chci vidět pořádnej MASAKR. To, že je to občas nelogický, to už bohužel k většině hororům (krvákum) patří a to, že je to pouze banda ušmudlanejch teen. tak to taky. Je mi v celku jedno, jestli to kazí původní díl nebo celou sérii, pro mě to jsou další pořádný jatka a to mě baví. Závěr mě překvapil a chci další díl ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Předně chci napsat, ať si každý przní Hooperův kult dle libosti, protože pro mě není mezi horory oltářem, na který by se mělo vzhlížet s přehnanou úctou.. Když už nic, tak v tomhle nepříliš navazujícím sequelu alespoň člověk sezná, že elektrifikace se dostala v Texasu i do rakví či že Kožená tvářička na stará kolena zlepšila fyzickou kondici a už neběhá za obětmi tempem netrénovaného paraolympionika. Režisér si sice za pár nápadů nezaslouží přeříznout Husqvarnou na Luessen a hopa, ale na nějaké juchání nad podařeným slasherem to zdaleka není. Alespoň, že ta příroda je spravedlivá. Jak triu scénáristů ubrala na mozkové výkonnosti, tak A.Daddario obdarovala na hrudníku a mě od půle bavilo sledovat už jen to, na kolik knoflíků (a zdali vůbec) má zapnutou košili. V této pohupující se souvislosti je smutné, když rating přístupnosti více řeší odhalené bradavky, než rozříznutí těla vejpůl či sešrotování v drtiči, ale konec zbytečným vzdechům. Leatherface mi připomněl, že bych měl na zahradě prořezat túje.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Pri natáčaní tohto filmu mala Alexandra Daddario ešte pravidlo, že sa vo filmoch nebude objavovať nahá. Preto navrhla, že nakrúti scénu, v ktorej bude zviazaná a bude mať roztrhanú košeľu, aby bolo vidieť potrebné znamenie, avšak tvorcom sa to zdalo málo. Potom pristúpila na scénu, aby bola aspoň bez podprsenky a v otvorenej košeli. Nasledujúci rok Daddario svoje pravidlo kompletne zrušila, keď sa objavila nahá v epizóde seriálu Temný prípad (2014). (Arsenal83)

Reklama

Reklama