Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 23
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele DonBraso k tomuto seriálu (2)

Banshee (2013) 

Nehodnotim rozkoukaný seriál,ale tady udělám vyjímku,protože tento seriál je přesně podle mého gusta a člověk už tak ví dopředu,jak se bude vcelku vyvíjet po třetí epizodě,protože třetí část byla zase výborná a jestli městečko Banshee ještě ukáže hodně.Vidim v tom trochu seriál Justified a tento styl mi nesmírně sedí a věřim že seriál ještě ukáže díl od dílu další esa z rukávu. ()

Season 4 (2016) (S04) 

Proč jsem jenom neskončil třetí sérkou.Jako celek to prostě není Banshee jak jsem ho měl rád.Pro mě to byl akční seriál,který se doopravdy nebál,měl skvělou kameru,choreografii a pořádný drajf a to všechno zde ve čtvrté řadě chybí měrou vrchovatou.Tolik flashbacků umí doopravdy jen neznaboh.Lucas Hood zde rozehrál partii loudající figurky,aby přišel na to,kdo zabil jeho milovanou Rebbecu,kdy odplata ve finále v souboji,který snad měl minutu a byl vlastně Hood style před důchodem.Vlastně jsou tu linky tak naprosto zbytečné a cílené na okraj až to není hezký.Na co je tu nějaký kolumbijský kartel,když vlastně ve finále vyšumí do ztracena.Další dějová linka s klukama co zvědaj zásedně pravou ruku byl už triptych černého humoru,kdy poslední final fight se snažil čelit tomu,že vlastně ostatní členové najednou nejsou.Brock jako postava byla stále tou zajímavou,která vlastně naprosto ignorovala pravidla tak jako tak,přitom si za nima vždycky stála. S Bunkerem to bylo lepší,který vypadal jako tahoun téhle série.Kai dopadnul nevím jak,to radši tvůrci tají a vrah se stal...to byla groteska,která i kousek toho šmrncu měla někde i scenáristy.Tomu se říká,jak celý seriál pracovat s postavou a pak z něho udělat v jeden moment vola,jenom,aby to divák nepoznal kdo je vrah.Nejhorší je,že čtyřka chtěla být kriminální sondou,ale vůbec to neuměla.Bohužel doopravdy fakt zklamání veliký.To,že ve finále byla nostalgická nota je fajn,ale to je docela málo na osm dílů,kdy v pěti se naprosto nic neděje mi přijde málo.Já si snad říkám,že plno tvůrců z dřívějška zde nebylo a někdo vymyslel hovadinu,že čtvrtá série bude fakt jiná. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama