Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (8)

Svět pod hlavou (2017) 

Největším mínusem seriálu je současnost, a to už na začátku. Pohyb v osmdesátkách po počáteční kostrbatosti ale vše vynahradil. Já se v tom našla a některé charaktery jsou tak dokonalé, že jsem se skoro viděla, jak v osmdesátkách každý víkend sedíme u umatlaných stolů bez ubrusů, všichni máme zúžené kalhoty, dlouhé vlasy a posloucháme něco, co ani trochu nepřipomíná Sloky pana Janečka. Atmosféru doby se všemi jejími absurditami a nevypočitatelností vykreslil seriál dokonale. Místy mi ale vadilo, že mladý Marvan si mohl dovolit být rebel, protože se mu nemohlo nic stát, takže se úplně nemohl vžít do osudu svého táty, který tenhle luxus neměl. A pak ten uspěchaný nedotažený konec. Přesto ale: ČT jede! ()

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Boha jeho, cestování v čase, teď už jen čekám, kdy se tam vyloupne Spadla z oblakov..../ A co se týče osmdesátek, zatím je to povrchní a dost se tlačí na pilu. Jako plus beru vzpomínku na Janu Kratochvílovou. ()

Anděl odplaty (2017) (E02) 

TAk snad se nám to rozjede.... ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Takové odlehčení s nesmrtelným Frantou Janečkem a jeho company. Jooo, taky jsem je v těch 10 - 12. poslouchala, ale v 15. už jsem začala mít přece jen vkus. Líbila se mi i protiváha humoru v osobě Marvanovy matky. Život není a nikdy nebyl peříčko. 70% ()

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

Když se sejde parta debilů, nemusí se ani tlačit na pilu a divák se baví... ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Pro mě zatím nejlepší díl. Možná proto, že už neukazuje jenom tu srandu, ale hlavně bezútěšnost, když není kam utéct a kudy. Což vlastně nejlíp charakterizuje tu dobu, ztráta svobody volby. ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Jen si tak říkám, jak dlouho by ještě nechali skuteční soudruzi Neužila u SNB? Leda snad, že by potřebovali zatopit v kotelně.... ()

1983 (2017) (E10) 

Konec se od reality odchýlil natolik, že jsem si vzpomněla, že je to vlastně scifi. Taky budu po kómatu hnedle skákat přes kaluže, vlastně z okna.... Uspěchaný, uspěchaný mi to přišlo. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama