Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele nula87 k tomuto seriálu (11)

Svět pod hlavou (2017) 

Jeden z nejlepších českých seriálů posledních let. Samozřejmě ne bez chyb a bez hluchých míst, ale jako celek to dává smysl, dobové reálie vystiženy velmi dobře, herecky od hlavní dvojice vynikající, a i spoustu menších rolí potěšilo. 80% ()

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Nápad dobrý, ale ta zápletka, která k překlopení do minulosti vedla, mi přišla zbytečně komplikovaná a umělá. Ale třeba to v dalších dílech začne dávat více smysl. Jinak vykreslení prostředí poctivé, rozehrávka zápletky celkem zajímavá. Uvidíme co dál. 60% ()

Anděl odplaty (2017) (E02) 

Překvapivě dobré, atmosféra chemického severu silná, případ zajímavý, postavy uvěřitelné a živé. Jen tak dál. ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Moc dobrý, zatím jednoznačně nejlepší díl. A to i přesto, že se vlastně skoro nic nevyšetřuje. Ale podání festivalu politické písně je dokonalé, a to od ředitele festivalu, přes závadovou mládež, až po kapelu Sloky v čele s démonickým Lubošem Nováčkem. A do toho všeho Neužil s Trojanem práskají ty svoje sarkastické poznámky - super. ()

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

A pokračuje to neméně dobře, jak to minule skončilo. Tentokrát se k dvojici Neužil Trojan přidal skvělý Marek Daniel. Co se stane v revíru, zůstane v revíru... ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Skvělý díl, který vůbec nebyl kriminálkou, ale těžkým psychologickým dramatem. Nebýt podle mě zbytečné romantiky v úplném závěru, mohlo to být za plný počet. Tentokrát Budař zastínil Trojana, ale jeho Klement byl prostě skvělý. ()

Dvojboj (2017) (E06) 

Opět víceméně bez pořádného případu, ale zamotává se nám to čím dál víc. Dvojboj obkladačky - "ztracená" Simona nebyl úplně nosný, ale bohatě to vynahradily scény na hřbitově, hotel Krystal a tentokrát i smysluplné scény se slečnou doktorkou. A Filip nám konečně pochopil, kdo je tady důležitej, no :) ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Přesto, že nikdo si tady střelbu nepřeje, a to ani Varšavská smlouva, tak přesto se střílelo - nejdříve do hotelových zdí, pak rovnou do generála. A teď je třeba to nějak zaonačit, aby to obrovské páchnoucí hovno nezůstalo zrovna na vaší hlavě. A opravdu by mě zajímalo, c o se vlastně stalo v hotelu Rjazaň v 79? Moc dobrý díl... ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Svět pod hlavou stoupá díl od dílu, Neužil s Trojanem perlí čím dál víc, a tenhle díl to jenom potvrzuje. Spoustu nečekaných havárií v domě pana náměstka musí řešit celé OPBH, až při jedné nehodě je najednou paní Magdička mrtvá. Plachý s Marvanem tak úplně nepochopí, co znamená vyšetřit v zájmu strany a Šejbů, takže se rozjede tragikomický kolotoč, nebo spíš horská dráha.... ()

Mrtvý muž (2017) (E09) 

Takový prequel k drtivému (doufám) finiši. Logika chování postav tady občas zaškobrtne, ale to jsou jenom malé výtky. ()

1983 (2017) (E10) 

Finále se možná drželo trochu víc při zemi, než bylo nutné, ale rozhodně nezkazilo dojem ze seriálu, který byl na české půdě jedním z nejlepších za posledních několik let. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama