Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

classic 

všechny recenze uživatele

Nie je to ani také zlé, ako strašne - extrémne nudné, až to v zadku štípe ! Predvídateľné, dementné, odpudivé. Nezachránia to ani dobrí herci, ba ani tých - zbytočných - 7. nominácii na Oscara. Myslel som, že sa zbláznim z tej šialenej nudy, ešte k tomu, tvorcovia si nezobrali nožnice do rúk a nezostrihali aspoň - 20. minút, ak by pridali ďalších 10. min, tak to by ma už definitívne pochovalo ! Hodnotenie - TU, je nadmieru neefektívne ! Len tak tak - funguje - kamera, keď je v dynamickom pohybe, vtedy sa vytvárajú pekné a zručné zábery, inak je to pre mňa - dávno zabudnutý a zbytočný film, akým zbytočným Gary Ross, JE, čo sa týka réžie ! ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů, který nepřekvapí, ale jeho plusy jsou někde jinde. Především zaujme už jen netradičním námětem (který přece jen není moc obvyklý), perfektní výpravou a samozřejmě skvělými výkony celého hereckého ansáblu (koní nevyjímaje). Redovi, Seabiscuitovi a spol. nejde jinak než fandit :) Ten konec mě jednoduše dostal... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Obvykle mne filmy "tohoto druhu" nechávají chladným. Tenhle ne. Je to silný příběh a Jeff Bridges nemá chybu. Krom něj jsou tu další postavy, které film drží vysoko nad průměrem. Mají svůj příběch, charakter a názory jako úplně obyčejní lidé. A právě to ve filmech "tohoto druhu" nebývá příliš pravidlem. To je asi to filmové umění. I outsider může občas vyhrát. A to Seabiscuit dokázal. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný film s hviezdnym hereckým obsadením a medzi tie hviezdy pokojne môžem zaradiť aj legendárneho koňa menom Seabiscuit.Príbeh je ako stvorený pre film.Divoký dostihový kôň ,ktorého nemohli skrotiť,predali za smiešnych 2000 tisíc dolárov niekomu, kto sa vyznal a vycítil,že má naviac.Zohnali mu aj podobne divokého žokeja v podaní presvedčivého T.Maguireho. Záverečné dostihy sú dosť presnou kópiou toho skutočného, ktorý sa dá pozrieť v bonuse na DVD. Po všetkých stránkach výborne zvládnutý film , je to ten typ filmu, aké sa už dnes točia skôr výnimočne, ale na rozdiel od väčšiny súčasnej produkcie má čo povedať a má čím zaujať. 80%. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné dobové sportovní drama s dostihovou tématikou. Líbí se mi tam to vykreslení období, ve kterém se film odehrává, i když to má trošku dopad na celkovou stopáž filmu a lehce to odvádí od tématu (především začátek a střed filmu, než se dostaneme doopravdy k dostihům) - právě za to jednu hvězdu dolů. Jedničku s hvězdičkou u mě má William H. Macy za roli sportovního komentátora/reportéra v rádiu, neskutečně mě bavil! ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Seabiscuit zemřel ve čtrnácti letech na infarkt. (Geriel)
  • Ve filmu vystupuje přes 40 koní, z nichž 10 se dělí o roli Seabiscuita. (D3VIL)

Reklama

Reklama