Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

takhle nějak by měl vypadat každý dobový seriál...v první sérii jede Babylon místy na půl plynu a růžky vystrčí jen občas.Jenže pak přijde druhá série,která kolečka roztočí naplno a rozjede napínavou noir detektivku na pozadí politických machinací v době mezi světovými válkami.Nejsem úplně expert na historii,ale pokud se tyhle věci opravdu děly takhle,ani se pak člověk nediví,že si Němci zvolili toho koho si poté zvolili...80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdražší německý dobový seriál ve stylu noir detektivka za pět hvězd. Nádherná velkopodívaná s temnou a psychedelickou atmosférou, po technické stránce absolutní špička . Do Berlína přijíždí komisař Rath, aby pátral po tajemné pornografické nahrávce, kterou někdo vydírá neznámou VIP osobu, mladičká prostitutka se snaží stát policajtkou a skupina komunistů pátrá po vagonu plného zlata a celé to rámuje úpadek demokratického zřízení v Německu kdy bojují nacisté proti komunistům v době sociálních nepokojů ( úžasné davové scény). Skvěle je vykreslen kontrast mezi bohatou dekadentní smetánkou - drogy, luxus, noční život ( spousta odvážné nahoty ) a chudými , kteří nemají žádné jistoty, jen hlad a chuť zvrátit osud s rudými nebo hnědými. Podpořeno skvělými hereckými výkony. Začátek mi vadil ten mix reality a drogového snění, ale závěr jako špionážní politický thriller absolutně na jedničku. ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

Pro mě bohužel stejný zmatek jako název filmu. Babylon postav s různou motivací, dějových linek a odboček. Dost jsem se v tom ztrácel a čekat 14 dílů, než jsem to všechno jakž takž pobral, bylo dost na hlavu. Zůstal jsem u toho vlastně kvůli pozitivnímu hodnocení, ale ani konec mně nějak neuchvátil. Bylo tam moc otázek Proč, které v mnoha případech zůstaly nezodpovězeny. Výborná kamera, výprava a úvodní píseň. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Hutná detektivka a politický thriller podepřený super hereckými výkony (hlavně Volker Bruch, Peter Kurth a Liv Lisa Fries) precizním scénářem, skvělou muzikou, režií a kostýmy. Cenné je především propojení detektivní zápletky s politickou situací v tehdejším době. Zároveň chudoba a špína. Plné překvapivých zvratů a nebojí se i zásadních drsných momentů. Autoři strávili mnoho času pečlivým studiem historie a reálií Berlína a jeho kriminální a politické scény té doby. Možná, že poslední dva díly budou někomu připadat nevěrohodné a přitažené za vlasy. Mám na mysli tu zázračnou záchranu z auta pod vodou a ten "bondovský" souboj o vlak, jedoucí do Sovětského svazu. Přesto za poslední dobu určitě velký seriálový zážitek. Za případné pokračování bych se ovšem nezlobil. ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Babylon Berlin byl pro mě před lety zjevením. Temně detektivní zápletky, ale co víc porozumění pro meziválečné Německo, moře podzápletek, realisticky zobrazené násilí a skutečné napětí učinily z Babylonu Berlin jeden z mých nesilnějších seriálových zážitků nejen minulé dekády, ale vůbec. Zřejmě ten nejlepší seriál s minimální publicitou. Taky seriál s nejlepší taneční scénou od Pulp Fiction. ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Max Raabe coby zpěvák Emil Engels zde vystupuje se svým reálným hudebním souborem „Palast Orchester“. (pavelvojta)
  • Když se vládní rada Wendt (Benno Fürmann) sklání pro zraněnou Marie-Louise Seegers (Saskia Rosendahl), drží svou pušku v ruce, zatímco druhá puška leží na zemi. V následujícím záběru má však obě zbraně na zádech. (pavelvojta)
  • V epizodě se objeví letadlo Ju 52. Děj se odehrává v roce 1929, ale toto letadlo vzlétlo poprvé až 13. 10. 1930 a zařazeno do služby bylo až v následujícím roce. (schwalbe)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama