Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Recenze uživatele adako k tomuto seriálu (6)

Babylon Berlín (2017) 

Druhá séria je zlepšenie oproti prvej, je to pútavejšie, napínavejšie a trošku menej hlúpe. Uvedomil som si pri nej však druhý problém seriálu - je absolútne nekompromisne neuveriteľne neinovatívny. Okrem super prostredia neexistuje aspekt v ktorom by bol novátorský, originálny či aspoň výnimočný. Jediný dôvod pre pozeranie teda ostáva výborne zachytené prostredie medzivojnového Berlínu, tak ako sa to doteraz nepodarilo asi nikomu. Sledovať tehdajší život je veľmi poučné a vďaka nemu nie je seriál stratou času. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Po prvej sérií mi stále ani ani na jedinej postave ani trochu nezáleží. Taktiež to trpí známym seriálovým neduhom prekomplikovanosti. Sledujeme bohvie koľko frakcií ktoré spolu i nezávisle na sebe riešia svoje konšpirácie. Vtip je v tom že každá postava zasahuje do aspoň troch z nich a každý podvázdza a je podvádzaný, každý na každého má nejakú špinu. Keď jedna strana stratí jedného spojenca rýchlo náhodou získa druhého aby sily ostali vyrovnané. Niekto si pri takomto popise možno mädlí rukami, ale v skutočnosti je to fakt hlúpe. Skutočný život nie je nikdy tak symetrický, v skutočnom živote by takto komplikovane poprepájané konšpirácie padli do piatich minút. Nie, nie je pravda že všetko so všetkým súvisí (okrem prípadu Dirka Gentlyho, vtedy áno). V Berlíne bolo v tej dobe štyri a pol milióna ľudí, je vtipné sledovať asi dvadsať postáv seriálu na seba neustále narážať na náhodných miestach. Jediné pozitívum ktoré zatiaľ vidím je zaujímavé a poučné stvárnenie doby. ()

Epizoda 8 (2017) (S01E08) 

Toto malo byť vyvrcholenie? Som si nevšimol (naozaj). ()

Série 2 (2017) (S02) 

Zlepšenie oproti prvej sérií, pútavejšie, napínavejšie a trošku menej hlúpe. Uvedomil som si pri nej však druhý problém seriálu - je absolútne nekompromisne neuveriteľne neinovatívny. Okrem super prostredia neexistuje aspekt v ktorom by bol novátorský, originálny či aspoň výnimočný. Jediný dôvod pre pozeranie teda ostáva výborne zachytené prostredie medzivojnového Berlínu, tak ako sa to doteraz nepodarilo asi nikomu. Sledovať tehdajší život je veľmi poučné a vďaka nemu nie je seriál stratou času. ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Už som na druhej sérií? HBO Go má všetkých 16 epizód ako jednu sériu, keby neprídem sem ani nezistím že začala nová. Ale iné som chcel napísať. Čakal som kadejaké pokračovanie, ale že sa z toho stane Line of Duty by ma nenapadlo :D ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

ehm, no. Tvárme sa že sa táto epizóda nestala. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama