Reklama

Reklama

Oscar 2017

(pořad)
  • USA The 89th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2017, 209 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Billy Kimball, Jon Macks

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Javier Bardem, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Gael García Bernal, Dakota Johnson, Brie Larson, Kate McKinnon, Mark Rylance (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Cena americké Akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Slavnostní ceremoniál, který se každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, bude poprvé uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel. Z pražského studia diváky večerem provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský, Saša Michailidis a František Fuka. Favoritem letošního 89. ročníku je filmový muzikál La La Land režiséra Damiena Chazella. Mezi dalšími nominovanými snímky jsou sci-fi Příchozí Denise VilleneuvaMoonlight Barryho JenkinseFences, jehož režie se ujal Denzel Washington, nebo drama Místo u moře Kennetha Lonergana. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Casey Affleck, Denzel Washington, či Ryan Gosling mezi muži a Meryl Streep, Natalie Portman, nebo Emma Stone mezi ženami... V rámci slavnostního ceremoniálu živě zazní i pět nominovaných písní. Mezi interprety bude například Justin Timberlake s Can´t Stop the Feeling z filmu Trollové nebo po čtvrté nominovaný Sting s písní Empty Chair ze snímku Jim: The James Foley story. Ani v této kategorii nechybí nominace La La Landu, který je zastoupen hned dvěma písněmi – City of Stars a Audition (The Fools Who Dream). (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

wanry02 

všechny recenze uživatele

Po celé tři hodiny mě Jimmy Kimmel a spol. nenudili a na ročník se bude dlouho vzpomínat díky velkému failu při závěrečné, nejdůležitější ceně. Akorát mě trochu zamrzelo obrovské množství reklam. 80% ()

Gtados 

všechny recenze uživatele

Historické předávání hned v mnoha ohledech. Převážně bohužel v těch špatných. Černošská převaha snímků, které byly fajn ale rozhodně ne Oscarové. Záměna obálek u zlatého hřebu večera a někde jsem četl, že byl snad v sekci in memoriam člověk, který stále žije. Historické Oscary, které jsem viděl živě ale velice průměrné až podprůměrné vzhledem k chybám a politice, která nemá v této branži co dělat. Buď je film dobrý nebo ne. Buď je film Oscarový či nikoliv. ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Tak to byl opravdu unikátní ročník, na který se bude vzpomínat jen díky prvotřídnímu průseru, ačkoli Jimmy Kimmel zvládl večer docela obstojně. Letošní rok byl, co se kvalitních filmů, dost slabý a tak Oskaři neměli letos skoro žádný náboj. Za rok by mohl předávat cenu za nejlepší film třeba Kirk Douglas, ať je zase sranda... ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Takzvané nenútené vtipy, ktorými sa pokúšal hlavný moderátor ohúriť hviezdne osadenstvo....azda najvtipnejšie bolo keď sa doberali s Mattom Damonom. A tam sme skončili. Keďže celkový dojem z celej tej ceremónie bol zakopaný fiaskom, ktoré sa udialo pri poslednom udelení. Pre moje potešenie si La La Land odniesol najviac sošiek. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky určite najzábavnejší Oskar. The host nesklamal, pár vtípkov síce bolo nasilu, ale pri tak dlhom evente to je pochopiteľné. Narážky na Trumpa ma aj napriek početnosti neiritovali, on sa skutočne pred touto komunitou ľudí totálne znemožnil. Vyhlásiť o Meryl že je preceňovaná je skutočne porovnateľné s Ľuptákovým (ešte si ho pamätáme?) nepochopením Lasicu. Skôr ma trápilo že podporovatelia aj tak Oskarov a umenie vlastne celkovo prechádza akosi pomimo nich, takže uvedomeniu sa to neprispeje. Žiaľ. Timberlake to v úvode nepríčetne odpálil, taká dávka interakcie to je presne to, čo na československých galavečeroch tak chýba. Kebyže tento performance odpálil Golden Globy, alebo lepšie uzavrel, tak by to bola ukážka jednej vkusnej mega party v priamom prenose. Padajúce balóniky a tourist bus s náhodnými turistami ako spestrenie evokovalo snahu udržať interakciu počas celého večera, no bolo to dosť na hrane. Sting dal štandardne ako pán. No a ten koniec, o tom sa už popísalo kde-čo, takú situáciu proste nevymyslíš. To je ako keď Ti k úspešnému koncu chýba milimeter a vtedy sa to pokazí. Zopovedným nezávidím, no história si to zapamätá ako jedinečný moment. ()

Jason13 

všechny recenze uživatele

Jimmy Kimmel dokázal, že patří mezi moderátorskou špičku! Vtípky na Matta Damona nikdy neomrzí ("Ben Affleck and guest" :D :D) Skvělý nápad s tour busem. Taky mě velmi pobavily "mean tweets".. Příjemně strávené 3 hodiny - od výborného Justinova úvodu až po finální poděl!! :D ()

RoseThrone 

všechny recenze uživatele

A já se nakonec u tohohle ročníku bavila. :-) Kimmel mě bavil po celou dobu a jeho vtípky na úkor Matta Damona pro mne vůbec nebyli trapné či přes čáru. Navíc si myslím, že historickou chybu na konci vyhlašování ustál velice dobře. Tenhle rok bylo mnoho snímků, které si zasloužilo být nominováno či získat zlatou sošku a většina z nich tak vyhrála oprávněně. Ano, VĚTŠINA (koukám se na Tebe, Moonlight). ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tedy abych se přiznal tak nikdy předtím jsem neměl tu příležitost shlédnout Předávání Oscarů, jenž viděl poprvé 27. 2. 17 a musím konstatovat: Bylo to pro mě nové, takže jsem byl na to zvědavý, což nepopírám, ale celkové zpracování onoho televizního Předávání Oscarů mi koneckonců přišlo (ne špatné) nýbrž dosti průměrné a trochu odfláknuté. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Čo dostanete za dlhých 209 minút? Veľmi dobré pesničky, z ktorých každá má poriadne grády, vtipného Kimmela, kde najlepšie sú urážky na Matta Damona („ toho blbca za ním si nevšímajte") a poriadny trapas na záver. Zaujímavý Oscar. ()

JohnnyV odpad!

všechny recenze uživatele

Aneb když se z kdysi váženého ceremoniálu stane politicky korektní brak. Ta záměna nebyla schválně ani omylem. ()

james47 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že hodnocení předávání Cen Akademie už pár let vychází z jakéhosi stereotypu, že to jde prostě z kopce (až na rok 2016 s Chrisem Rockem, kde to teda fakt nebylo nic moc). Já nejsem zastáncem tohoto názoru, myslím si, že se hostování Jimmy Kimmel ujal tak nejlépe, jak to jen šlo. Vtipy nebyly ohrané (až na házení jídla, zde lze hledat určité opakování po roce 2014, kdy Ellen donesla pizzu), všechno klapalo a to hlavní je, že to BYLO vtipné. Samozřejmě výrokem, že vše klapalo míním Kimmela, ten mix-up na konci s obálkami Nejlepšího filmu je sice trapas, ale všichni to očividně přežili. 80% ()

Nubligo 

všechny recenze uživatele

to je tak, když se lidé žijící mimo realitu v barácích za miliardy snaží hodnotit politickou situaci... přiznám se, že sem to nevydržel a vypnul to.. 3 hvězdy za neuvěřitelnou show v podání JT, kdybych hodnotil jeho vystoupení tak má 6hvězd z 5ti možných :) ()

Reklama

Reklama