Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (557)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje veľké prekvapenie to nebolo až tak zlé, aj keď miestami to vyspevovanie mi liezlo na nervy, no aspoň neiritovalo. Po vizuálnej stránke taká pastelková nádhera, ktorá by sa nestratila ani v Bollywoode, až sa čudujem, že ide o čisto americký snímok. Sympatickí herci, milá opička a vyžarovanie pozitívnej nálady. Škoda toho záporáka, mohol byť lepšie urobený, po vizuálnej aj obsahovej stránke. Lepší priemer. 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmům Guye Ritchieho se obecně vyhýbám, ale když jsem se náhodou dostal k tomuto remaku (animovaný originál z r. 92 jsem neviděl), přišlo mi to kupodivu vcelku snesitelné a v závěru to ze mě dostalo i nějaké emoce. Líbil se mi i Will Smith jako džin a fešná Naomi Scott v roli princezny. Hudební čísla mě tam ale veskrze jen otravovaly, celé je to samozřejmě dějově dokonale předvídatelné, a z vrcholně kýčovitého a graficky odpudivého plakátu vyloženě trpím, a celkově asi nemám problém říct, že mi ten film přijde veskrze jako komerční sračka, u které nechápu, proč bych ji vlastně měl chtít vidět, a osobně bych si místo toho pustil radši třeba skvělou stařičkou věc Dobrodružství prince Achmeda, která tuhle moderní blbost strčí do kapsy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Moje děti dokonale uchvátil, mě docela potěšil. Nová generace potřebuje remaky (z Aladina je třeba tak trochu parkourista) a milovníci původních látek se často při oznámení záměru osypou. Tentokrát tolik nemuseli. Guy Ritchie odvedl v rámci možností solidní práci, všem je nám totiž jasné, že u Disneyho se na experimenty příliš nehraje a jsou meze, které nelze překročit a hrany, které nelze ohýbat. Ritchieho pojetí Krále Artuše mě nebavilo, obecně jeho (i ty ostřejší) kousky moc nemusím. Výprava je nicméně velkolepá a příběh prakticky totožný jako u verze z roku 1992. Jen není animovaný. Ovšem počítačově vymazlený, strhne vizuálem, nápaditými triky, zářícími kostýmy, tanečními scénami. Britka Naomi Scott je fakt kočka, představitel Aladina mi až tolik nevadil a energický Will Smith velmi potěšil. Připomene Fresh Prince, rapuje, divočí a je hlavním pozitivem téhle rodinné podívané, zatímco princezna Jasmína a pouliční zlodějíček Aladin v ozkoušeném podání poznávají vše možné i nemožné o životních hodnotách. Spokojenost. Navíc když si vzpomenu třeba na nedávného Dumba... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt netesil, ale nakonec to byla prekvapive pohodova podivana. Kdyz hned ze zacatku zaznela prvni pisnicka, rikal jsem si, ze to vzdam, ale nastesti film neni jen o tom zpivani, i kdyz pisnicek tu je dost. Pribehove samozrejme nic moc komplikovanyho, ale to se tak nejak ceka, hlavne ze dej svizne odsejpa. Navic herecky obsazeni je banda sympataku, Massoud byl v trailerech na pest, ale ve filmu prijemne prekvapil, Scott je desne roztomila a i ten zaporak je relativne v pohode. Vetsinu foru nebo nejlepsich scen ocekavane zajistuje Smith, kterej nastesti dostal dostatek prostoru, ale nemuzu si pomoct, herecky byl naprosto mimo, jeden z jeho nejhorsich vykonu, jak kdyby mistama vubec netusil, kde je. Ale celkove proste fajn odpocinkova zabava se super vizualni strankou, sympatickejma hercema, ne uplne spatnejma pisnickama a cool rezii od Ritchieho, takze vlastne nakonec spokojenost. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • V lednu 2018 vyšlo na povrch, že komparzisté bílé pleti dostávali hnědý make-up, aby „zapadli“ do davu. Tento fakt vyvolal rozruch mezi fanoušky a kritiky. (MeanWhile)
  • Když Jafar (Marwan Kenzari) v paláci poprvé vyvolá džina, džinova levá ruka mizí a objevuje se, zřejmě kvůli efektům na zeleném pozadí a kytkám ve vysokém květináči. (LaserJet)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama