Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Velká Británie The Last Kingdom
Trailer
Velká Británie, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Předloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrají:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Diskuze

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Bellamy

Já ti nevím ale ve čtvrté řadě, pamatuješ si na bitvu kdy chytili krále Aellu a pak druhá bitva kde chytili Ecberta? Ne? Já taky ne, jen na sebe řvali na bitevním poli a pak...... STŘIH a bitva nikde no a to samé pomálu bylo i v páté řadě teď ta poslední bitva, kdy na sebe řvali navzájem déle než trvala samotná bitva...ale rozdíl v bitvách bych nehledal... mně jde o příběh a ten ve třetí řadě Last kingdom je mnohem propracovanější než v poslední řadě Vikings nebo alespoň ve druhé polovině kde se nic neděje a to doslova....promiň ale romance lagerthy a biskupa je příjemná jak bolavá pata a neustálé drsné výjevy Ivara a jeho prohlášení se za boha je neskutečně trapný a to nemluvím o nejzbytečnější lince seriálu, o Flokim...tam se kurva nic neděje

na příspěvěk reagoval Sigebert

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Bellamy

Nemyslím si, že to co říkáš, je pravda. Krom toho... hlavní postava je tu vlastně jen jedna :P

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Helo

Bitvy v Last Kingdom jsou asi dvě za každou sezonu trvají tak 4 minuty a ještě v nich není vidět žádné detaily jen záběr na bandu mentálů jak se hejbe.To já radši vidím jednotlivé hlavní postavy v akci což asi většina lidí vzhledem k oblíbenosti tohodle seriálu v porovnání s oblíbeností Vikings.

 

Nezlob se na mě ale když máš v seriálu hlavní postavy tak by měli být využity a né jak v tomhle kde je boj a na některé postavy vůbec není záběr a na ty další je záběr pár vteřin.

 

Něco jako kdyby v pánu prstenů v bitvách vůbec nebyl záběr na Aragorna,Legolase a Gimliho a jen by po boji pokecaly a to se přesně děje v Last Kingdom a vám to přijde normální? :D

na příspěvěk reagoval Helo, Ratemus

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Bellamy

No vidíš, a mě ty bojový scény v Last Kigdom přjdou mnohem lepší už. Ve Vikings mi takticky přišly vždycky strašně dementní. Pokud se o nějakou taktiku snažili, což si vzpomínám tak asi v případě dvou bitev a vůbec to nedávalo smysl. Ostatní bitvy tam jsou tak jakože asi - postavíme co největší armádu a vrhnem se na ně.

 

V Last Kingdom řeší taktiku, řeší pozici, ty bitvy se zdaj uvěřitelný - hlavně ta poslední v poslední epizodě.

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Helo

Tak když si to tak vezmeš tak za celou třetí sérii skoro žádná pořádná akce u které by jsi se strachovall o nějaké postavy.

V prvnim díle čarodějnice zabijačka aby celou sérii prokecala o kravinách a pak se nechala uškrtit.Ten její starej byl nová zajímavá postava tak pochopitelně taky chcípne.Nějak už mě to moc neba není tam komu fandit kromě hlavního herce.

 

Sice to má mnohem lepší vyprávění než Vikings ale mě prostě Vikings bavý více i když je pátá řada slátanina se spostou kravin tak člověk fandí Ubbemu,Bjornovi a Hvitserkovi a přál by si smrt Ivara,Haralda,Rolla a Lagerthy :D i mladičký Alfred se svým zlotřilím bratrem začínají být celkem zajímavý a pochopitelně ten idiot kněz a v The Last Kingdom je jen Uthred a ještě 10x nudnější bojové scény než u Vikings :D

na příspěvěk reagoval verbal, Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Bellamy

Sis ty Ragnary nějak oblíbil :D Přitom právě cca od tý doby mi to přišlo lepší a lepší. Jasně, Ragnara jsem měl docela rád, ale tím spíš je dobře, že ho zabili!

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Helo

Že jak v S03E04 ten debil zabil ve spánku Ragnara tak mě to přestalo bavit největší chyba 90% seriálů že oddělají zajímavé postavy a na nýmandy co tam zbydou mě nebavý koukat.

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Bellamy

Třetí série naopak o level vejš, než ty předchozí a o dva levely vejš, než co předvádí poslední série Vikingů. Hlavně od nějakýho čtvrtýho dílu to byl neskutečně nářez i přesto, že se tam moc nerubali, naopak tomu ta větší "roztahanost" dost pomohla! 

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Třetí série pro mě nejslabší ze všech ale koukat se na to dalo.

na příspěvěk reagoval Helo

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Zeck

Knižní předloha se právě v tomhle duchu točí každý díl, ale přesto se to dobře čte. Na televizní adaptaci to je bohužel vidět.

První série je boží...

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Po osmé epizodě jsem se nechtěně pobavil. U této řady bohužel ne poprvé.

Skade se buduje příběh a věnuje pozornost od první vteřiny první epizody třetí řady. Uhtred kvůli ní permanentně brečí, že je proklet a musí to nějak zlomit, svěřuje se dokonce  s dilematem, jestli ji zabít nebo raději oprcat, což znamená, že musí být fakt úděsná, vzhledem k tomu, co Uhtred dokázal bez přemýšlení oprcat doteď. Dokonce jsou k této slepé dějové lince se Skade uzpůsobené dvacetiminutové (zbytečné) pasáže v epizodách, ve kterých kvůli ni jde Uhtred za nějakým šamanem do jeskyně nebo trapně vyjednává o výměně s blondýnem, který připomíná vikinga jen těmi očními stíny, které si každé ráno nanáší před zrcadlem stejně jako ostatní boyz z jeho dánské tvrdé party. Pak Skade "nečekaně" získá od neschopných Dánů díky další "nečekané" lsti Sihtrica, když se ukázkově se svojí družinou plíží kolem dánského tábora za mohutné objímačky, plácání se přes prdel a mohutného jásotu se Sihtricem u prvního opadaného keře, dvacet metrů od okraje tábora retardovaných Dánů, kteří sice bez větších problémů ovládli 80 % území ostrova, což nám tvůrci ukazují efektní mapkou v intru, ale mimo intro nejsou schopni od první řady působit jinak než jako grotesktní parta dementních diletantů, kteří ani nezpozorují skupinu deseti gayů, kteří se láskyplně plácají přes prdele deset metrů od jejich tábora, na který sami očekávají možný útok.

Uhtred a Skade za stále trvající zimy přijedou na bývalé sídlo, kde dají konečně velmi hezkou lekci křesťanským zmrdům, jejichž náboženské žvásty jsou v seriálu častěji než Uhtredovy realistické úniky z neřešitelných situací jedním máchnutím meče nebo poklábosením s oponentem (takže tam jsou fakt dost často) a na tomto sídle, ve stejné epizodě, pokračuje jejich nevztah. Za minutu se jdou spolu vykoupat do jezera v červenci, kdy opadané keře a stromy záhadně rozkvetly, což pokud by někdo nezaznamenal, rejža mu to názorně ukáže detailním záběrem na dubový list, Uhtred tuto dosavadní hlavní postavu s budovaným příběhem od první vteřiny řady během minuty apaticky utopí v jezírku a pak se vrátí zpět na své sídlo kam dorazila opět krutá zima během té jeho cesty od jezera, u kterého byl červenec a počasí na koupačku.

Jdu si pustit poslední dvě epizody, ale za sebe říkám, že tahle řada je prozatím nezvládnutá především po technické stránce. Chlubí se jak strávili hodiny v mrazu kvůli natáčení bitvy a pak tu úchvatnou bitvu předvedou ve stylu patnáct Uhtredových mužů proti tisícovce Dánů, kdy tam Uthred dělá kotouly mezi dánskými kuželkami, které tu stojí na místě, tu zmateně pobíhají kolem jak slepice jen aby náhodou nezabily jednu z hlavních a vedlejších postav a aby mohly realisticky prohrát, protože tu partu do mariáše nedokázaly v tisíci lidech včas zdolat. 

Nevím o čem bude 4. řada (předlohu neznám), ale sázím téměř na 100%, že Uhtred v ní bude nečekaně 5x vyhoštěn z Wessexu jako mizerný bídák a 5x mu přijede servilně zachránit prdel, protože ho ten samý pokrytecký kretén - král, pozve zpátky, nebo Uhtredovi ctihodný otec Beocca opět politicky domluví na kolenou pod stolem. Zlý, zlý viking z Uhtreda prostě být nemůže a protože nemáme žádnou představivost, prostě ho necháme pendlovat mezi dvěma stranami, což ostatně děláme od první řady. tak proč ne i ve čtvrté.

Kde jsou kurva ty zajímavé dějové odbočky jako zajetí a otročina v minulé řadě. Tahle řada se točí na jednom místě a recykluje sama sebe.

na příspěvěk reagoval Longin, Han_Quadro

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Morholt

Pokud by se něco našlo, tak by to bylo super! :) Jako ony ty novější kousky se daj sehnat, ale co jsem hledal díly (myslím) 3 - 5, tak pusto a prázdno :/

na příspěvěk reagoval Morholt

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

Helo

Hele mam kamaráda v Kosmasu, tak se Ti můžu zeptat, jestli se jim někde nějaký zapomenutý kousky neválej. 

na příspěvěk reagoval Helo

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama