Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 8

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Recenze (685)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

2,5* Nové Čeluste sa síce nekonajú a páčilo by sa mi to oveľa viac, kebyže je to viac surovo a chladno realistickejšie (potenciál na to bol neskutočný) ale aj takto je to celkom decentná hororová snímka, jednotka medzi dnešnými žralokonádami, megažralokmi megalodonmi. Komorná atmosféra so žralokom ktorý nie je v každej druhej scénke mi sadla ako riť na šerbeľ. Niektoré "terminátorovské" kúsky hlavnej postavy mi pomerne prekážali, rovnako ako scénky s modernými technológiami, na čo som háklivý, ale v pohodičke som to prekúsol. Za mňa rozhodne milé prekvapenie, keďže som do toho išiel trocha skepticky. Je to jeden s mála dnešných hororov pri ktorom som sa zľakol aj bez zbytočných kakofonických zvukov. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

The Shallows vás naučí veľa vecí: Austrália je nádherná, žraloci bieli sú horľaví (je dosť možné že aj iné druhy žralokov) a že Vám GoPro môže zachrániť život. No zabudlo na akékoľvek vybudovanie atmosféry, napätia. Ba ani tá nádhera, ktorú Austrália ponúka, nie je využitá tak, ako mohla byť. Čakala som, že budem vzdychať aspoň nad kamerou, ani to sa nestalo. O thrillere a horore sa naozaj nedá hovoriť. A pritom je to taká škoda. Myšlienka, že vás od prežitia delí iba pár metrov a zároveň tak veľa je neskutočne zaujímavá. Jediné, čo stálo za to, bola Blake Lively, ktorá z ničoho urobila aspoň niečo a novodobý Wilson v podobe čajky. Ten bol najlepší. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Logika není silnou stránkou Mělčin, ale napětí je. Krásný vizuál podmořské scény s medúzami navíc dlouho nezapomenu. Ke kvalitám mého milovaného žraločího eposu Reef a jeho nekompromisní realističnosti to má daleko, ale protože je dobrých filmů o mořských predátorech tak málo a můj zájem o ně je tak obrovský, nemůžu dát míň než tři hvezdy. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ukázka z toho jak i z mála jde udělat velký film. Limitovaná lokace, která je použita na maximum. Záběry na krásnou krajinu střídají záběry na rozbouřenou hladinu vody, na vlny a to vše ze záběrů pod vodou. Vznikají tak krásné jedinečné záběry. Ale nejde o dokument, takže tu máme i scénář a děj, který je vlastně dost silný - mladá žena uvízne na kameni a ačkoliv, že na břeh je to blízko zároveň je to tak daleko, protože jediným společníkem této mladé dámy je velký bílý žralok. Jde o jednoduchou a přesto napínající podívanou a samotný závěr vymačkává tu poslední šťávu v podobě pořádné akce, kterou celý film vrcholí. Blake Lively byla uvěřitelná a opravdu se své role skvěle ujala. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Moc se mi nepozdávalo, jak ten žralok okusoval tu železnou konstrukci u bójky... A to, co pak následovalo, bylo ještě méně uvěřitelné. Film si zasloužil lepší závěr. Tohle se hodilo do nějakého zoufalého žraločího béčka a s tím bych tento film nesrovnával. Hororem bych jej také nenazýval. Jinak jsem se nenudil, bylo na co koukat. ;-) ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Sic velmi jednoduchá, tak poměrně solidně natočená survival story, jejíž hlavním trademarkem není nic jiného, než osmdesátiminutová erekce způsobená sledováním Blake Lively v bikinách. Souboj se žralokem je místy trochu sci-fi, nicméně jako jednohubka Mělčiny docela fungují. 70%. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Tak vám něco povím. To mě fakt tak bavilo a každá kapka vody byla tak překrásná a k tomu ten racek. Kdyby ten žralok byl normální žralok a ne monstrum z filmu Žralok v Benátkách, tak bych bez rozmýšlení dala pět hvězdiček. Škoda toho přestřelení. Díky tomu milovníci žraloků nenávidí tvůrce filmů o nich. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Přijatelná sexyhrdinka logického!ražení v zajímavě interpretované lokalitě i velmi povedeným p.Bílým,ikdyž paradoxně to je jediný zásadnější problém, který zde z důvodu jeho zbytečně přehnané agresivity v závěru spatřuji-navíc pokud má opodál tučnou velrybu "na podnose".....sráží max *podíl jinak solidního dramátku. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Když já nevím. Svým způsobem to nebyl nijak velký propadák, ale čekala jsem od toho nějak víc. Napětí bylo dost silné, a Blake zde obhájila, že není jen hezká tvářička. Ale zdá se mi, že se tu moc sázelo na její krásu a celkově vizualizaci zadarmo díky krásnému prostředi. Ze začátku mě neskutečně iritovala ta "projekce" fotek, zpráv a whatever. Pak taky střihy. Možná to bylo prvoplánové, ale já mám ráda, když to šlape a není to okaté a nevadí to ničemu. Někde v půli už to bylo lepší. Myslím, že na čistotě filmu snad nebylo ani co zprznit, protože jak byste to mohli zkazit, když točíte jen moře. Pár věcí se mi tu líbilo, třeba surfařská scénka, kde to pěkně doladila hudba. Anebo poslední bitka se žralokem. Co to celé zase sundalo, byl konec. Lol. Takový klišé. Zkrátka celý film bych označila spíš jako béčkový, hodíc se do televize, nikoliv do kin. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jeden by čekal, že tématicky to bude už silně vyčpělé, ale kupodivu se povedlo vpasovat žraloka do jeho obvyklé role celkem obstojně. Až na občas až moc digitálního žraloka je to natočené pěkně, napínavé je to taky a vzhledem k tématice to má i rozumnou stopáž, takže celkem spokojenost. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...aj tých 86 minút stopáže je dosť - nie je sa kde pohnúť a tým nemyslím len ten ostrovček, ale hlavne scenár....dosť núďo..... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Takové volné pokračování Čelistí. Ty jsem měla jako malá ráda, ale tohle jsem podle trailerů nečekala, že se mi bude líbit. Jsem nadšená! Nejenže je Blake Lively sympatická, ale také umí hrát a já jsem její dobrodružství prožívala s ní. Možná moc řvala, ale kdo by neřval, kdyby byl pokousaný žralokem. :D Neřekla, bych, že to byl zas tak horor, spíš thriller, ale lekačky tam byly a já jsem se lekla hned dvakrát, což je úspěch. Nancyino trávení času s rackem na skále mi dost připomínalo film Pí a jeho život. Překvapilo mě, co všechno Nancy dělala, aby se pokusila přežít, mně by to asi nenapadlo. Jen to, co udělala nakonec s tím žralokem mi přišlo jako kravina. Jinak bylo jasné, jak to dopadne. A nakonec excelentní Sia... Pecka! ()

filmoid 

všechny recenze uživatele

Za závěrečné trikové pojetí by se nemuselo stydět ani Žraločí tornádo, škoda, že tvůrci více nerespektovali logiku matky přírody a udělali z "velkého bílého" intelektuální vraždící monstrum, které udhadne, že z vysoké bóje je potřeba postupně odkousat stožárek a majáček a k tomu ještě ukousnout dva ze tří jisticích řetězů zapuštěných do dna (aby byla bójka nestabilnější a oběť, která se na ní ukrývá, pravděpodobněji spadla do vody). To dá přece rozum! ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bych asi měl zmínit pár hajlajtů tohohle mořskýho flicku. Ten první je jednoznačně úžasná Blake, tím nemyslím úžasná herečka, ale prudce koukatelná, takže se vám vlastně bude zdát, že je i úžasná herečka. Druhej hájlajt je osmnáctimetrovej prima šárk, kterej hryže i bóje a ví moc dobře, že stomatologa navštívit nebude muset, bo má ty zoubky ve třech řadách. Třetí hájlajt je slušný napětí a zdánlivá bezmocnost. Ale tak to přece v každým slušným survájvlu chodí. Dobré to bolo, ozaj ! 65% P.s.: škoda jen, že pan rejžižer asi viděl pár šarkonád a útoků osmihlavých žraloků, protože v rámci uvěřitelnosti, je to docela neuvěřitelný.... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Krásný oddechový film s ještě krásnější přírodou , roztomilým rackem, půvabnou surfařkou a krvelačným žralokem mě navnadil odjet na zimu k moři do teplých krajin. Konec dosti přitažený za vlasy, ale když se vypne mozek je to docela slušná zábava. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Filmy se zraloky ja zrovna nemusim, tak jsem se toho bala. Ale Blake Lively mam moc rada, tak jsem tomu preci jen dala sanci. Pripadalo mi to hodne podobne filmu 127 hodin. Celou dobu jen koukame na jednu jedinou osobu, ktera se nekde zasekne a bojuje o zivot, a ani na vterinu to neni nuda. Napinave, jako by kazdy film se zralokem mel byt, a krasne plaze a Blake byly pastva pro me oci. Ale surfovani asi nikdy zkouset nebudu, staci mi bazenek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Napětí to má, hlavní herečka ok, dívat se na to dá, ale chybí tam nějaký silnější zvraty nebo cokoli jiného, co by to celé povýšilo na něco víc, než na průměrnou, přinejlepším na lehounce nadprůměrnou záležitost. Začátek je celkem utahaný. I tak to ale je dobré, podívat se na to dá úplně v pohodě, protože to není zas tak blbé a napětí tam opravdu je, hlavní hrdince se fandit dá, dokonce je i celkem pěkná. Na víc jak 3* to ale rozhodně nemá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

horor určitě ne,ale jako solidní survival na jedno kouknutí ano.Na logiku se tu úplně moc nehraje a jakkoliv nejsem mořský biolog,počítám,že takhle by se žralok úplně nechoval.Na efekt to každopádně funguje víc než dobře a po už docela uniformních "thrillerech" je tohle ze strany mého oblíbeného režiséra celkem příjemná změna...80% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Velice slibný začátek a i vlastně prostředek filmu. Žralok se objevil až po dvaceti minutách. Zpomalé záběry mě lehce štvaly, ale po čase jsem si na ně zvykl, i když jich bylo neskutečně mnoho. Občas lehce předvídatelné a velice nereálné. Finále bylo úsměvné. Blake je prostě neohrožená a poradí si se vším. Zas na druhou stranu, žralok byl dobře udělaný a objevoval se velice často, než jak je zvykem u jiných filmů tohoto typu. Průměr, který na poprvé může zaumout. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem si představit už podle traileru, co se může hodinu a půl dít na jednom ostrově (a jedný bójce). A logicky, ne až moc tolik. Ta první hodina byla relativně v pomalým tempu, ačkoli se to snažilo navodit dojem, že ne. Dva kámoši další den, opilec, GoPro kamera, zranění. Určitě to nenudilo, už jenom díky Blake Lively, která rozhodně nepatří k nejošklivějším. Ale to co si scénárista vymyslel na finále, to prostě nevymyslíš. Hořící žralok, tlama velká, že by vlastně sežral i celou tu velrybu kdyby chtěl a absolutní finiš s kotvou, vrchol. Koukalo se na to zajímavě, mělo to ke konci rychlej sled událostí, ale občas to bylo až příliš. Ve výsledku to vlastně byl úplně klídečkovej průměr i na to kino. ()

Reklama

Reklama