Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze uživatele Olafsson k tomuto seriálu (2)

Třicet případů majora Zemana (1974) 

Jako kluk jsem to měl rád, u některých dílů jsem se dokonce bál (Bestie, Studna...). Nedávno jsem dostal takový nápad podívat se na všech třicet dílů dnešníma očima dopělého člověka s určitou vnitřní zralostí a stále se vyvíjejícím avšak poměrně konzistentním světonázorem. Mé hodnocení by se dalo rozdělit do několika šuplíků a z nich se pak dá udělat dejme tomu vážený průměr. Z hlediska bolševické propagandy je to jasný odpad, co se týče hereckých výkonů ne více než tři hvězdy (vadilo mi zejména neustálé přehrávání většiny herců), zápletka a scénář se kvalitou u různých dílů liší, některé mě v půlce uspaly a některé jsem hltal od začátku dokonce - tedy znovu na tři hvězdy. Soundtrack je myslím dost povedený, tam bych dal klidně čtyři hvězdy. No a srovnání se současnou českou seriálovou produkcí - zlatý major Zeman, ty splašky které se natáčí dnes to je prostě něco co nepochopím, takže z toho pohledu určitě alespoň tři hvězdy. Největší váhu dávám propagandě, následují herecké výkony, scénář, soundtrack a pak to srovnání. Konečný výsledek jsou tedy pro mě dvě hvězdy. PS: Je potřeba zmínit kult dílů Studna a Mimikry. Kdybych hodnotil jen tyhle dva počiny tak to jsou minimálně čtyři hvězdy a ani o sekyru nebo včeličku méně. :) ()

Studna (1978) (S03E06) 

Naprosty Kult. Stejne jako zbytek cele serie. Jako dite jsem byl z tohoto dilu skutecne vysranej. :) ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama