Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První ze série o strašidelném domu z Amityville, v němž přebývá démon minulosti. A společně s druhou Posedlostí taky ten nejděsivější zářez, posléze šly ostatní díly rychle do horoucích pekel. Jednička se sice chlubí delší stopáží, ale člověk je v neustálém střehu, takže ty dvě hodinky utečou jako voda. Film netlačí zbytečně na pilu, kamera a hudba dělá svoje, atmosféra postupně hezky houstne i tak, a stačí k tomu i obyčejné hejno much. A taky disponuje kvalitním obsazením: kromě do naprostého šílenství upadajícího Brolina a Steigera coby otce Delaneyho si tu zahrála i kráska Margot Kidder, známá především jako Lois Laneová. Bohužel, když se podívám na počet hodnocení originálu a jeho trapného remaku, je mi skoro do pláče. Jde totiž vidět, jakým hororům dávají místní diváci přednost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vše, co je na tom filmu zajímavé, bylo o rok později v Osvícení dotaženo k naprosté dokonalosti, a to jen jako jedna z mnoha vrstev. Amityville Horror je i proto jen docela příjemná žánrovka a co si budeme nalhávat, dnes nemá čím překvapit ani vyděsit - může jen pobavit připomenutím typických hororů staršího střihu, než je ten dnešní. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem měl tu čest shlédnout tento slavný kousek o jednom hrůzostrašném domě. Musím říci že Amityville Horror dostál své pověsti. Atmosférou a některými scénami připomene své starší bratříčky (Exorcist, Omen, ) což není vůbec na škodu. Skvělé, nezapomenutelné momenty, výborný James Brolin ,Rod Steiger a krásná Margot Kidder. A ten barák! Závěr uhrančivý. Přesto neboduji maximální známkou, jelikož rejža nepřinesl příliš svých nápadů a tak si musí půjčovat u jiných. To ale neznamená, že se jedná o nějakou prachsprostou vykrádačku. Naopak, je to silný a poctivý horror, který v dnešní době jen horko těžko někdo natočí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem ke včerejšímu dni nakousnul tuto sérii o "zlém" domě. Chvilku trvalo než sem sehnal komplet všech dílů (vyjma posledního - 2013). A musim uznat, že vůbec nelituju, že sem čekal. Sice příběh je jasně napsán linií vyvraždění rodiny, posednutého otce a věčně nabroušené sekyry, ale na strašidelnosti a napětí to žádný vliv nemá. 80% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Prvý diel tejto rozsiahlej hororovej série spadá do mierného nadpriemeru. Príbeh, priebeh deja a ďalšie veci sú spravené charakteristicky ako pre každý film o strašidelnom dome. Lenže tento film má tú výhodu, že má jedného skvelého herca, ktorý hrá postupne šialeného chlapa fakt dobre. Atmosféra celkom funguje až na miesta s vykecávaním. Škode tej dlhej stopáže. Na takýchto filmoch sa mi vždy páči keď je zlo vykresľované cez (katolícku) cirkev. Tu to fungovalo perfektne a dalo sa cítiť, že ide naozaj o zlo, nie o nejakú sračičku. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Když Jeff (Michael Sacks) dorazí k domu, přijíždí v autě Jeep Cherokee, které má vepředu čtvercová světla. Tento model aut však měl kulatá světla až do roku 1979 nebo 1980, tudíž je Jeff nemohl mít na svém autě v příběhu odehrávajícím se v roce 1975. (hansel97)
  • Když seržant Gionfriddo (Val Avery) jede za otcem Bolenem (Don Stroud), je na jeho SPZ napsán rok 1979, kdy se film natáčel, místo roku 1975, kdy se odehrává příběh. (hansel97)
  • Ve Finsku film vyšel pod názvem For God's sake, get out of there!. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama