Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (299)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Shazam a jeho rodina stojí tentokrát proti trojici antických záporaček s božskou silou a naštvaným drakem. Víc akce a víc triků ale bohužel neznamená víc kvality, Shazam! Hněv bohů většinu času vypadá jako komiksovka z výprodeje. Trikově jde o vyloženě nepovedenou záležitost a hapruje to i v akci i humoru. Výsledkem je nevýrazná superhrdinská podívaná, která se nikdy nerozjede tak, aby dokázala skutečně zaujmout. A pak skončí a v hlavě po ní nezůstane nic. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Obecně Shazam nepatří mezi mé oblíbené superhrdiny hlavně kvůli tomu, že jeho postava je založená na humoru, který mě úplně nesedí. První díl je pro mě velikým zklamáním, a proto jsem byl víc zvědavej, co řeknu na pokračování. Může to být reálně ještě horší? Po dokoukání můžu říct, že záleží, jak v čem. Něco je lepší než v prvním díle, něco naopak horší. Začnu s těmi pozitivy. Jednoznačně největším pozitivem pro mě je scénář, který prošel několika změnami a je trochu jiný a za mě lepší než v prvním díle. Tvůrci totiž více staví rodinu na první místo a více se věnují morálním hodnotám, což je za mě mnohem důležitější věc, než kdyby vymýšleli nějak speciálního záporáka nebo ještě horší vtipy, ale k těm se teprve dostanu. Dále se mi líbí, že je tu prostor na „zvolení svého oblíbence“. Ve filmu je totiž šest sourozenců a každý je absolutně jiný a unikátní, takže si divák vybere toho svého. S tím souvisí věc, že je tu prostor jak pro dětské herce, tak dospělé herce. A dostáváme se k té negativní části filmu, a to je opět humor. Stejně jako u prvního dílu, tak i tady mám problémy s humorem. Sice je fajn, že humor je tu určen pro všechny věkové kategorie, ale i tak se mi občas stalo, že jsem chytal ten „cringe“ moment. A navíc některé vtipy se dost opakují z minulého dílu. Největším problémem je ale pro mě věc, že jsem měl celý film pocit, že tvůrci všechno dělali prvoplánově a nepřemýšleli, jak to bude vypadat v postprodukci. Proto nějaké věci ve filmu nedávají tolik smysl a vypadají hloupě. Ale zase na druhou stranu tam je vidět ta snaha, proto bych druhé pokračování bral s rezervou a nebyl úplně kritický. 5/10 ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam: Hnev bohov je štandardnou komiksovou výplňou, ktorú keď neuvidíte, nič sa nestane. A keď ju uvidíte, tak vás na dve hodinky miestami zabaví a ponúkne presne to, čo od tradičnej žánrovky očakávate. Ale ani nič viac. Nejaká pridaná hodnota chýba a z celého projektu je cítiť pachuť povinnej jazdy, ktorá bola v produkcii a bolo ju treba pre reštartom série nejako dôstojne dokončiť. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První díl Shazama byl něco, co mne příliš nezaujalo a druhý díl se veze na vlně, že vám dají více téhož. A ono to svým způsobem funguje. S ostatními DC filmy to úplně srovnávat nelze, jelikož je to spíše pohádková komedie pro děti a obecně je tak celý humor i vystavěn. Záporáčky dle mého názoru příliš povedené nebyly, ale rodinný a lidský faktor se tvůrcům podařil na jedničku. Camea jiných DC postav byly trošku zbytečné, hlavně Wonder Woman mi tu přišla narvaná na sílu, jen aby s pomocí Deus Ex Machiny situaci vyřešili. Za mě určitě lepší než Black Adam i Flash, ale víc než prvnímu dílu tomu nedám. Hodnocení: 55 % ()

Claw 

všechny recenze uživatele

„Shazam! Hněv bohů“ je novým přírůstkem do blockbusterové franšízy superhrdinských filmů, DCU, DCEU, World of DC nebo jak se tomu dnes říká. Přesto bohužel zaostává za očekáváním. Zatímco první film měl smysl pro lidskost a realitu, tento film působí příliš nadýchaně a uměle, postrádá hloubku a emoce, díky nimž vynikl první film. Film dokáže nabídnout superhrdinskou akci a chaos, ale jde to na úkor vývoje postav. Postav je příliš mnoho a místo toho, aby jim dávaly skutečné charaktery, dostávají schopnosti, které divákům usnadňují jejich vzájemné odlišení. Tento přístup by mohl fungovat u karikatury, ale v živém akčním filmu působí líně a bez inspirace. Navzdory svým chybám je „Shazam! Hněv bohů“ příjemný, částečně díky superhrdinské podívané, kterou nabízí. Film vypadá slušně, zvláště s ohledem na jeho menší rozpočet než jiné DC filmy jako „Black Adam“. Nakonec však nedokáže zanechat trvalý dojem a jeho nedostatek lidskosti a hloubky z něj činí snadno zapomenutelný vstup do žánru superhrdinů. Závěrem, „Shazam! Hněv bohů“ je generický a průměrný superhrdinský film, který nedokázal využít potenciál prvního filmu. I když má své okamžiky zábavy a vzrušení, nakonec na mnoha frontách zaostává a nedokáže zanechat trvalý dopad na publikum. Třetí hvězdu dávám hlavně proto, že s humorem nezašli až na pokraj trapnosti. /50%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Vo filme si zahrala režisérova manželka Lotta Losten. (EvilMatus)
  • Darla (Faithe Herman) ve filmu „adoptuje“ kotě a dá mu jméno Tawny. V komiksech měl Shazam (Zachary Levi) za kamaráda mluvícího tygra jménem Tawky Tawny. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama