Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně špatná,ale to je asi všechno. Všechny zápory ale vyvažuje batmanova psychika a vytahují na pět hvězdiček herecké výkony.1.místo Jim Carrey,který dokonale rozveseluje film a konkuruje Jokerovi.2.místo Tommy Lee Jones,kterého jsem takle bláznivě hrát ještě neviděl.3. místo Nicole Kidman,která je zde velmi dobrá a díky tomuto filmu se stává mou oblíbenou herečkou.Pozadu však nejsou ani ostatní herci. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neonové šílenství. O něco horší než první Burtonův Batman. Některé záběry při soubojích byly tak nešťastně sestříhané, že jsem nevěděl kam mám v danou chvíli vlastně koukat a prakticky tam nebylo pořádně nic vidět. Právě díky těm neonům se vytratila atmosféra, kterou měly předešlé dva filmy a samozřejmě bez hudby Elfmana schudl ještě víc. Zdála se mi také odfláknutá romantika, vymejvání mozků 3D televizí taky nic moc, párkrát jsem se nudil a pomaloučku mě to rozčilovalo a tak jsem se rozhodl jen pro dvě hvězdičky, protože tu je celkem hodně negativ. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tvrdím, že jde o druhý nejslabší díl série (hádejte, který je ten úplně nejslabší), i když pořád je to celkem dobrý film....hlavně zásluhou Chrise O'Donnela, Tommy Lee Jonese a hlavně skvělého Jima Carreyho. Val Kilmer takřka tradičně herecky nepoužitelný. No dobrá, ještě je tu Nicole Kidman, a jisté nahlédnutí do ponuré minulosti Bruce Wayna... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Carrey a jeho Hádankář - božsky zahraný padouch, který se směle může rovnat s Nicholsonovým Jokerem a bezesporu největší klad tohoto filmu. Nejhorší je pochopitelně šíleně barevná stylizace, zbytku (ostatní herci, režie atd.) nemám celkem co vytknout, ale na druhé straně taky co vyzdvihnout... 60 - 70 % ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +akční úvod, Val Kilmer je simpaťák, dabing, hudba, Tommy Lee Jones, a vlastně o5 nové postavy, dále několik scének a občas i vtip -barevná přeslazenost, Jim Carrey je kripl, rozbředlost děje, tedy trošičku nudí./// Hele netvrdím, že Carrey to nezahrál dobře, ale myslím že už bylo dost vyšinutých bláznů. Za to T.L Jones mě byl simpatickej, trošku mi připoměl Jockera z jedničky. A vůbec, co dnes stojí za vyzdvihnutí je obsazení, i taková Drew potěší, i když nemá přiliš prostoru. Kilmer byl oproti Keatonovi velmi příjemným překvapením. Docela simpaták jak v civilu, tak i v kostýmu. Proti Robinovi nic nenamítám, navíc je to dobrá vložka do příběhu a do již tak velké sqadry herců. Hudba je hodně dobrá, akční scény jsou fain, snad už mi jen chybý pořádná dramatická scéna. Za to pochválit nemůžu barevnou škálu celého filmu, oproti Burtonovi je to rozdíl a po chvilce mě z toho pálili oči, rovněž je film dost natažený na 2 hoďky, ale i přesto se nejedná vůbec o špatný film, uvidím co nabýdne Batman a Robin./// Celkem 78%/// ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Batmobil v tomto filmu byl postaven na základě vozu Chevrolet 350 ZZ3 s vysoce výkonným motorem. Jeho karoserie byla vyrobena z epoxidového sklolaminátu, tvarováním ve vakuu za vysokých teplot. Byla použita i uhlíková vlákna. (ajaxx)
  • Ve scéně, kdy Alfred (Michael Gough) otevře dveře Hádankářovi (Jim Carrey) a Dvěma tvářím (Tommy Lee Jones), praští ho Hádankář holí. Alfred i s tácem upadne omráčený na zem, kde zůstane nehnutě ležet. Avšak po chvíli odsune spadlý tác stranou, aby nepřekážel při otevření dveří. (Pepy)

Reklama

Reklama