Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

lamps 

všechny recenze uživatele

Daleko vysmívanější Batman a Robin mě paradoxně bavil o dost více - byla to sice ještě větší blbost, ale tak nějak přiznaná a ve své imbecilitě místy hrozně roztomilá. Batman navždy má kvalitnější příběh a jakousi snahu o temnější gothamský rukopis, ale většinou je nesnesitelně nudný a rozplizlý do kostrbatě pospojovaných epizodek. Kilmer je jako Batman v poho a Carrey i Jones jsou samozřejmě skvělí herci, ale jejich nekontrolovatelné kreace jen podtrhují výjimečnost Nicholsona a Heatha Ledgera, kteří své temné klauny vybalancovali o poznání lépe (i když se ocitli v daleko promyšlenějších konceptech a scénářích). Fakt nechápu, jak mohl Schumacher, režisér hned několik obdivuhodných hitů, takhle hluboko klesnout. Ta batmanovská poetika fakt není pro každého. 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době kdy jsem ještě zdaleka nebyl natolik vyzrálý filmový divák se mi tento díl docela dost líbil. V součastnosti shledávám Batmana navždy jako totální průser. Po výborném druhém díle přichází otočka o 180° a začnou se dít věci. Místo temné atmosféry, pochmurného Gothamu, všude blikají neony a celé se to nese v takovém tom bombastickém americkém stylu. Zastavil bych se krátce u herců. Dřeva: Chris O'Donnell, zbytečně otravná postava Nicole Kidman a nesympatický Batman Val Kilmera (jsem rád že již v dalších dílech se o něm neuvažovalo). Two-face taky není kdovíjak zázračný v podání Tommy Lee Jonese a tak jediná postava, která obstojí je skvělý Jim Carrey, který si z filmu udělal komedii sobě šitou na míru. Film mě moc nebavil a ta psychologická rovina, ve které se Batman obviňuje ze smrti svých rodičů nevypadá zrovna věrohodně. 40% ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kilmer, Jones a Carrey dělají, co můžou, aby z toho nebyla další vysokorozpočtová havárie pana Schumachera, hodná spíš jeho jmenovce Michaela, a řekla bych, že na poslední chvíli se jim ten volant podařilo strhnout do bezpečné dráhy. Tomu, aby tenhle údajně věčný Batman neskončil v propadlišti dějin, už pravděpodobně nezabrání ani oni, ale není holt každý den posvícení s Burtonem a Nolanem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prihodili sa tu dve kategorické zmeny oproti prvým dvom častiam. Za prvé to bola zmena režiséra. Po snovom vizualistovi Timovi Burtonovi sa tento krát réžie chopil skúsený Joel Schumacher. Za druhé je tu nová tvár pod maskou Batmana - Val Kilmer. Ten myslím celkom dobre nahradil Michaela Keatona, ktorý hral v prvých dieloch. To však nemôžem tvrdiť o Schumacherovej réžii. V tomto filmovom žánre za Burtonom viditeľne zaostáva. Veľmi dobre sa tu predviedol Jim Carrey v zápornéj úlohe pána Hádankára. "Batman navždy" *** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda, že odišiel Tim Burton, ale aspoň, že sa podieľal na tomto filme s toho producentského hľadiska. No ta Burtonovská atmosféra je už aj tak preč. Zatiaľ čo Burtonovský Batmani boli temný, tí Schumacherovi sú viac komediálny. Ale dá sa to pozerať, keď to beriete skôr ako komédiu. Inak to fungovať ani nemôže, pretože záporáci aj keď majú slávne xscihty (Jones, Carrey) a mená (Two Face a Riddler), prehrávajú až je to miestami úplne na smiech. Val Kilmer alias Batman sa tiež na Keaton nechytá, ale nevadil mi. Dokonca aj Chris O'Donnell alias Robin mi prišiel celkom v pohode. Nicole Kidman je síce kočka, ale jej postava mi prišla miestami nasilu našrobovaná v niektorých scénach. Najviac potešil asi návrat Michaela Gougha alias Alfreda. Efekty sú už slabšie, no kostýmy či výprava nie sú úplne na zahodenie a ten rozpočet je na tom filme vidieť. Pri pozeraní som sa musel pretransformovať na iného Batmana a nie na pokračovanie Burtonovského, inak by som to asi nedopozeral. 50% - 2* ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • V garáži Bruce Wayna (Val Kilmer) lze mimo jiné zahlédnout i slavný automobil Phantom Corsair vyrobený v roce 1938. Vůz měl na svou dobu atypicky futuristický vzhled. (fifox)

Reklama

Reklama