Reklama

Reklama

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (442)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak snímek perfektně navazuje na původní sérii. Samozřejmě, je to slasher, tudíž by divák neměl čekat nic jiného, než krvavou vybíjenou. A tu zde má, včetně hry na kočku a myš, hry s divákem, který je záměrně voděn za nos, než zabiják udeří, odkazy na klasické série s masovými vrahy (Halloween, Pátek 13.) i další filmy (Babadook), vtip (tedy s tím se dost šetří, což vůbec nevadí) a napětí. A když má člověk pocit, že zahrozí nuda, hned dojde ke zvratu a smrt si brousí kosu, tedy nůž. Nu a práce s nožem je excelentní - proniká krkem, tváří, dlaní, nesčetněkrát se vnoří do těl nebohých obětí, a tak technici nestačí běhat s vědry krve, aby scény byly dosti šťavnaté. Uvítal jsem návrat starých známých, kteří zde dostali slušný prostor. Neve Campbellová je i ve svých letech šťabajzna! A pokud někdo tvrdí, že už podle otvírací scény znal vraha, tak jednoduše kecá. Jistě, není to intelektuální zábava, ba ani promyšlená psychologická hra. Jenže to by snad ani soudný divák nechtěl, anžto od toho jsou zcela jiné filmy. Snad jen mohlo zaznít více rockové muziky, ale i tak Nick Cave potěšil. Výborný je i nadhled, kdy se sice obáváte, ale současně vnímáte, že autoři se neberou až tak vážně. Ovšem útoky zabijáka jsou fakt brutální. Finále výživné a přesně v duchu hororových pravidel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nové Vreskoty som si netradične prehodil, ale vlastne som tak urobil aj pred takmer 25 rokmi, takže som sa tiež vrátil do minulosti a jej klišé. Platí skoro to isté čo pri vydarenejšom pokračovaní z tohto roka; nové obsadenie je príšerné, doslova na zabitie a ani tá Jenna tu ešte nie je tak aktívna ako v New Yorku. Meta rovina mi bohužiaľ pripadá pomerne na prvú fanúšikovskú signálnu a nie že by sa nedalo na nej lepšie popracovať. Nebyť tu starej partičky, išiel by som s hodnotením nižšie. Malo to svoje momenty, ale už tu spomínané postrelenie Ghostfacea bez následkov je na facku, či skôr na podrezanie. Ale možno aj to bolo akože ultracool meta... Aspoň že tvorcovia priznali, že Babadook bol lepší. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se ukázali jako osvědčená dvojka ( Southbound a Krvavá Nevěsta nebyla náhoda) a návrat slavné Slasher série se povedl na výbornou. Kdo má znalosti předešlých dílů má výhodu, já většinu zapomněl, ale na diváckém zážitku mi to naštěstí neubralo. Představuje se nová omladina a vrací se i staří známí, Ghostface je v parádní formě ( vysoký bodycount je plusem) a s nožem to rozhodně umí, své oběti párá nepříjemně a všemi různými způsoby a úhly, takže určitě pěkná podívaná. Na Vřískotu je fajn, že je jeden z mála slasherů, který dodržuje absolutně všechny žánrová pravidla, ba je i utváří a hraje si s nimi. Ten detektivní divákův hon na vraha, kde je podezřelý absolutně každý a až do finále nemůže nikdo na 100% říct kdo Ghostfacem je, si myslím zde funguje velmi dobře, potěší různé narážky a pomrknutí na jiné Horory, občas padne fajn hláška a vysvětlení, proč je Scream legacyquel a né sequel ani prequel bylo vyloženě boží a velmi trefné. Není to horor, u kterého by se člověk bál, byť napětí tu funguje, ale jako zábava se tomu nedá takměr nic vytknout. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak to bohužel neklaplo. Mým problémem asi je, že nejsem úplně ortodoxním fanouškem této série až na skvělou jedničku a potíž tohohle filmu je, že se naprosto otrocky drží všech pravidel série a tak nemá čím překvapit a co nabídnout. Ani smrt jednoho z nesmrtelné ústřední trojice není zrovna tím wow momentem a stará parta se tu jenom mihne aby ukázali, že jsou už fakt staří a moc se tím zrovna nebaví. Tak jako tak vydělává to prachy takže louhování série bude asi i nadále pokračovat.40% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zase mi zůstal rozum stát nad tím, kdo že se to ve finále za maskou nachází. Za prvé to nedávalo myslím moc smysl a za druhé těžko by taková 50 kilová holčička, přemohla zkušeného šerífka, no to je fuk. Bylo ale fajn, že to navazovalo na předešlé díly a vraždy mají koule, některé smrti jsou dostatečně brutální a krvavé. Úvodní, klasická scéna opět výborná a asi i nejlepší z celého filmu. Zavěrečné rozuzlení mi ale přišlo strašně hloupé, až skoro komické (chci nový díl Scary Movie !!) a měl jsem pocit, jako by to parodovalo samo sebe + dějová linka řešící vztahy dvou sester mi taky moc nesedla/nebavila. Každopádně, Vřískot není můj top oblíbený Slasherovský za(biják), takže ve výsledku zklamaný nejsem a nějak to neřeším, ale že bych byl z nového dílu odvařen, se říct taky nedá. Ovšem pro novou, mladou generaci postačující. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • Ve 21. minutě, když je Vince (Kyle Gallner) na parkovišti před barem, můžeme slyšet skladbu „Red Right Hand“ od australského zpěváka Nicka Cavea a jeho skupiny The Bad Seeds, která vyšla v roce 1994 na jejich osmém albu nazvaném „Let Love In“. Píseň zazněla i v prvním Vřískotu (1996). (Trajektt)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama