Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

Jillen 

všechny recenze uživatele

Po 7mi letech doceněno, zvláštní, ale docela mi chybí, že už se netočí filmy s "koulema"...a přehlednou akcí. Pár výhrad by bylo, ale prostě...nic není dokonalé :) ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se snažila a ani to nedokoukala, jakej to byl pičus.....třeba se k tomu někdy dostanu znova a přehodnotím... ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Každý díl Matrixovské série je podobný těm zbylým dvěma, ale zároveň je úplně jiný. Po všeobsahující jedničce přišla na řadu nářezová dvojka s poněkud matoucím koncem, který jsem částečně pochopil až napotřetí a který stále (viděno minimálně 6x) úplně nepobírám. Hlavní je ale to co předchází scéně s Architektem. /// Jak si tak pročítám svůj pět let starý komentář, z lecčeho jsem už vyrostl. Takže mažu sáhodlouhou ódu na akční scény a pokusím se ji nahradit nějakou aktualizací. Ta počítačová animace soubojů je fakt otravná, dvanáct let se na ní podepsalo, ale věřím, že se to nedalo už tehdy. Směr, kterým se pokračování vydalo není ideální, ale vše je ještě tajemné a stále si to umím ve své hlavě nějak zvrhle zdůvodnit. Vše shodí až Revolutions. Vedlejší postavy jako Merovejec film táhnou kupředu. Důkaz, že příliš vysoký rozpočet je zabiják velkofilmů. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Toto nie je ani v náznaku pre mňa. Grafika a akcia je natočená na špičkovej úrovni (iba keď si odmyslím, že hrám počítačovú hru a nie že pozerám film). Celý kostrový koncept je ale podpriemernou utópiou. Jednotka, aj keď sa mi nepáčila, mala aspoň myšlienku. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní pokračování kultovní sci-fi. Příběh sice oproti jedničce trochu pokulhává, ale zato si můžete vychutnat ty nejdokonalejší triky a nejllépe zpracované bojové scény jaké si jen dokážete představit. 5 hvězdiček za vizuelní obal, ve kterém nám tvůrci film servírují, 3 za obsah uvnitř. ()

numi 

všechny recenze uživatele

To tam je kouzlo prvního Matrixu. Nemůžu si pomoct, ale budu citovat tvůrce samotné - každý má svůj účel. A účelem druhého Matrixu je vydělat hodně peněz. Nic víc. Výborná myšlenka z jedničky je dvojkou naprosto rozpytvána a nadsazována filosofickými a informatickými kecy, které navíc dávají jen další a další otázky a žádné odpovědi. To je sice ctihodné, ale vymyslet nějakou volovinu a místo odpovědí proč dávat jen další a další, hlubší otázky, umí každý. Dialogy ustupují zcela stranou a dotává se nám přehršel zpomalovaček, soubojů, útěků, nábojů, soubojů a bohužel i Smithů. Na jedné straně nám nic nesmí být prozrazeno a na straně druhé je nám cpáno všeho tuny. Vrcholem je bitka Nea a stovky Smithů po setkání s vědmou. Ať již po stránce logické (proč Neo neuletěl rovnou, že?) a časové (jedno a to samé deset minut!), tak bohužel i po stránce vizuální - několikrát je evidentní, že je vše děláno na počítači. Včetně exteriérů. Druhá hodina je alespoň dramatická a hlavně obsahuje geniální půlhodinovou honičku na dálnici. Obsah se zcela vytratil a zůstala jen líbezná forma. Průměr. [říjen 2006] ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Jsme zmlsani. Jsme. My, divaci, chceme vzdy vic a vic a vic... a je cim dal tezsi nas uspokojit :) Jednicka hlavne tezila z toho, ze to jsme proste necekali a ted, ted jsme cekali opravdu hodne, takze je jen prirozene, ze spis budeme zklamani nez nadseni. Wachowsti dostavaji vic penez a vic prostoru a vyhravali si. Jenze prestoze akcni sceny jsou vylepsene a bohatsi, tak v jednoduchosti je krasa. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Návrat do Matrixu sourozencům Wachowským vyšel přesně tak, jak se snažili. Proto je Matrix Reloaded jen předraženým akčním nářezem a jako takový sice s ohledem na samotnou akci první díl hravě překonává, jenže už nedokáže působit jako jednotný celek. Místo toho jsou tak krátké pauzy mezi těmi parádními přestřelkami a bitkami jen snůškou blábolů, které se ani nesnaží působit jako něco víc, než právě můstek mezi nimi, potažmo prvním a posledním dílem. A to megalomanství se oproti střízlivé jedničce projevilo i na několika tricích, které sice byly roku 2003 nevídané, ale dnes působí mnohem uměleji než těch několik zestárlých kousků originálu. Tvůrci přesto dodali to, co slíbili, a laťku ve stylové akci nasadili tak vysoko, jak to jenom šlo. A já jim to ten půlrok do vydání finále rád sežral i s navijákem. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

I po letech se druhý díl Matrixové trilogie stále jeví nejslabší. První Matrix sice možná neměl dokonalé efekty, možná obsahoval chyby, ale rozhodně měl výborný nápad, měl spád, měl spoustu skvělých momentů, působil svěže a kompaktně a dal základ reebotu kyberpunkovému sci-fi. Dvojka je naprosto jiný film. Ve své době působil úžasně efektně (což se během let již vytratilo), měl několik zajímavých akčních scén, které ale bohužel jsou tak onanistické a zdlouhavé, až i ony začnou nudit. A to je problém celého filmu. Druhý Matrix má sice stále zajímavou původní myšlenku, stále má zajímavé akční scény, ale bohužel oba zásadní prvky filmu působí uměle, natahovaně a místy až nudně. K novým postavám si prakticky nelze vytvořit vztah (potěší snad jen Monica Bellucci a ochránce Věštkyně), ale to je tak vše. Romantická linka mezi mezi Neem a Trinity mi kupodivu nevadila, Morpheus a jeho sáhodlouhé myšlenkové pochody se také dají zkousnout, ale když nám filozofické přemílání nad sebou samým a existencí bytí nadhazuje prakticky 80% dalších postav, stane se z toho extrémní patlanice, která prostě nebaví. Jednička je fenomenální žánrové sci-fi, na které nedám dopustit, trojka je prímový blockbusterový výplach, u kterého se vyplatí narvat mísu s popcornem, vypnout mozek a bavit se pohledem na akční řežbu. Dvojka bohužel není ani jedno a zároveň se snaží být od každého trochu. A to je její největší problém. Matrix požral sám sebe a způsobil bychu v Matrixu :-D ... Slabé 3*. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Toto je pokračovanie, ako sa patrí, no samozrejme na jednotku to nemá. Akonáhle sa príbeh odohráva v realite – no, myslím v Matrixe – tak to stojí zato. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

První díl nastavil laťku značně vysoko, proto ji dvojka musela logicky překonat a překonala. Přišla s mnohem větší a zajímavější akcí. Trinity pěkně efektně zlikvidovala mašinu. To byla scéna. Honička na dálnici byla taky pěkná. Bratři Wachowští dodrželi to, co slíbili. Je to výborné přemostění mezi prvním a poslední dílem. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Menej revolúčnejšia a zásadnejšia, menej geniálnejšia a menej premakanejšia ako legendárna jednotka. Ale stále výborná dvojka. Wachowski sú geniální filmári a tu to len potvrdzujú. Ako už taká dvojka, aj Matrix Reloaded je akčnejšia než jednoka, je väčšia a má viacej akčných momentov (scéna Neo vs. agenti Smith je fakt really good, rovnako ako scéna s upírmi a Neonem). Opäť tu ide o vojnu medzi strojmi, o boji dobra a zla a o vyvolenom Neovi, ktorý má zachrániť svet. Keď som ten film dostal pod stromček na Vianoce, bol som neuveriteľne šťastný a šťastný aj som. Podľa mňa je to solidné pokračovanie a je to aj o kus lepšie, než ,,slabá" trojka. /80%/ ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to podstatne menej než jednotka. Ako typická dvojka je to akčnejšie, veľkolepejšie a viac cool, lenže to už čerpá len z nápadov geniálne rozvinutých v prvom dieli a miestami to nie celkom dáva zmysel. Ale v rámci žánru stále veľmi kvalitný nadpriemer. Také to "ticho pred búrkou". (8/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je strašně jednoduché tenhle film zatratit, alespoň ve srovnání s prvním filmem. Je nesmírně áčkový a skoro se chce říct až mainstreamový a jeho stylizovanost nemusí každému sedět. Dle mého názoru by se měl hodnotit spolu s druhým filmem, protože bez sebe nemají význam. Jednička může stát samostatně, klidně by mohla série skončit jen jí, ale dvojka potřebuje "Revolutions". A já jsem s výsledkem spokojený. Jediné, co mě štve, je to nesmyslné filozofování, které dosahuje vrcholu právě třetím dílem. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu přibylo více postav a zbytečných scén, jako tancující lidi v Sionu, což se jinak k nadupané akční části moc nehodilo. Kdyby se to obešlo o nezajímavou první půlhodinu, tak je to total akční nářez!! Bitka s agentama Smithema je dynamická a neuvěřitelně našláplá, stejně tak, jak veškeré bojové scény, ta choreografie je prostě úžasná! A honička na dálnici patří k nejlepším akčním scénám vůbec! Triky jsou udělaný na jedničku, stejně tak, jako i veškeré technické věci kolem. Musím zvednout hodnocení na plnej počet, protože ten neskutečnej akční drive vynahrazuje i ten slabší rozjezd. ()

Neffy 

všechny recenze uživatele

Nekonečně dlouhé čekání než se druhý díl dostal do kin a ještě větší čekání na závěr trilogie. První díl jsem viděla rozhodně dřív, než se z něj stal tak velký fenomén. Film se mi hned zalíbil a hlavně i Keanu Reeves jako Neo. V druhém díle se mi líbili akční scény, triky, souboj Nea s nekonečným počtem agentů Smithů, postava klíčníka. Přesto první díl je pro mě víc klasika, proto o jednu hvězdičku méně. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama