Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me naprosto pohltilo. Rikal jsem si ze to bude blbost ale po prvnich 3 dilech jsem tomu prisel na chut a naprosto jsem tomu propadl. 5* davam za hlavni pribehovou linii ktera nema zadnou chybu(audiovizualni zpracovani je vyborny). A kdybych mel hodnotit zbyvajici dily tak sem na rozpacich mezi 3* a 4* protoze jsou tam slabsi dily ale i vyborne dily. Ale nejdulezitejsi je hlavni pribehova linie ;-) . Jeste ze zacali vysilat Shippuuden:-) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako že japonce moc nemusím, naruto mě dost překvapil. Spousta fórů a perfektně propracované postavy, kdy každá má nějaké slabiny nabo výhody. Ještě jsem to uplně nedokoukal kvůli počtu dílů, což tomu seriálu dost ubírá. Nebýt fillerů, bylo by to lepší. A co uplně nesnáším, jsou takový ty části, kdy už má někdo někoho oddělat, ale v tom mu začne vyprávět o tom, jak to bylo, když byl malej. To je opravdu směšný XP 3.9.08 Update. Dokoukaný to mám dávno, ale poslední tři řady jsou filleroidní, tak bacha na to. Já jsem je přeskočil. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Naruto. Jedni to milují, druzí nenávidí. Čím to? Vždyť to je extrémně zábavné, extrémně návykové a parádně propracované... tak čím to? Možná tím, že ta druhá sorta měla nejspíš tu smůlu, že viděla česky dabovanou verzi na Jetixu/Animaxu (v obou případech je jeho úroveň děsivá!), a v tom případě se jim vůbec nedivím. Ze zvědavosti jsem kouknul na pár česky dabovaných dílů a naprosto jsem ty nešťastlivce pochopil. Měl jsem takový pocit, že se celý dabérský tým skládal maximálně tak z pěti dospěláků, kteří dostali nadlidský úkol: předabovat tak desetinásobek převážně dětských postav. A to samozřejmě dobře nedopadlo. Jen když Naruto otevře hubu a zařve rádobytriumfálním hlasem toho borce, co každý víkend ráno na Barrandově dabuje Johna Hensona z Wipeout (jméno neznám, sorry) větu: "A pozor, technika stínových klonů!", už začínáte sahat buď po ovladači, nebo v horším případě začnete epilepticky tápat po mikrotenovém sáčku, jelikož tohle může fakt diváku neotřelému poněkud ublížit. Mikrotenový sáček je naštěstí univerzální předmět a dá se použít jednak jako zásobárna blitků, ale také díky své flexibilitě jej lze spolehlivě použít třeba pro udušení. Pokud si ale zachováte přece jen dostatek soudnosti a nenecháte se vypružit dabovanou verzí, můžu vám předložit lukrativní nabídku. Co takhle se na to mrknout s českými titulky a v originále? Budete až galakticky překvapeni, jak vás to pohltí. To, jak má každá postava svou duši, jak to nejsou jenom ploché pohybující se postavičky pocházející z chorých hlav scenáristů, ale postavy, které se v průběhu seriálu opravdu vyvíjejí (a že jich není málo), získávají si čím dál více sympatií... a vám nezbývá než je buď milovat, nebo nenávidět. Budete nad tím žasnout, budete vás to zatraceně bavit. Zapomeňte na nějaké strnulé šablonky à la Ordinace nebo Ulice, kde se i po dvou tisících dílech každý chová jako stejný d***l a místo toho se ponořte do příběhu, který vám fakt nedá spát a vytvořil si u mnoha lidí parádní závislost... např. u mě. :) Kdo viděl alespoň deset dílů, ví, o čem mluvím... a kdo viděl jeden díl (a možná ani ten ne), nejlépe s českým dabingem a už tomu kvůli prvnímu dojmu napálil odpad, ten nechť si jde políbit... vy-víte-co. Nebo si to alespoň zkuste domyslet. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Po prvních 5 dílech jsem nechápal, jak tenhle seriál může být tak populární. Jenže. Ať už to byly do posledního detailu promyšlené souboje, skvěle propracované a uvěřitelné postavy nebo vynikajíce zvládnuté emocionální sekvence, tenhle seriál mě prostě pohltil a nepustil. Legenda, která si svůj celosvětový boom po právu zaslouží.. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kolem Naruta panovala na střední dokonalá hysterie, prakticky všichni moji spolužáci mužského pohlaví na něj koukali a mnozí z nich četli i původní mangu. Samozřejmě došlo k tomu, že jsem s potupou oslovil spolužáka, jestli mi ty díly nehodí na disk. První část Naruta (tedy ne Shippuden) přitom není nijak výjimečným anime. Rozhodně nenadchne dynamickými souboji, místo nich se hodně kecá a kolikrát mě i vyloženě nasralo, jak bitka probíhala. Ninjové maj dost energie na kecání nejen, když bojujou, ale i když běhaj po stromech v zřejmě nekonečnejch lesech, kde se odehrává velká většina střetů. Pokud se v seriálu zrovna nemluví, je velká pravděpodobnost, že tam máme nějakej flashback a to nejen z předchozích epizod, ale docela klidně i z dílu, na který právě koukáte. Stačí se podívat na arch napadení Listové/únos Sasukeho a máte to tam všechno pohromadě. Děsně to pak seriál natáhne - co by se dalo odvyprávět jedním vážně zábavným dílem je rozplizlý na pět epizod, kde se furt stojí a kecá. Fillerů je taky nesnesitelná kopa, ještě horší je na nich ale fakt, že nejmíň půlka jich je na samotnym konci seriálu, takže je to filler za fillerem, dokud nepřijde Shippuden. Zbytečná mánie okolo seriálu? Vlastně ani ne. Je pravda, že Japonci si s vyprávěním dávají na čas, zato ale servírují skvělé postavy s neotřelou mytologií a slibem něčeho většího. Naruto je tak naivně blbej, že neni šance si ho eventuálně nezamilovat. Samozřejmě je tu kopa vedlejších postav a jejich unikátních ninjutsu, že si snad každej musí najít svýho oblíbence (Hinata!, Shikamaru). Takže ze seriálového hlediska stojí Naruto skoro za starou bačkoru, ale člověk má stejně chuť se k němu i přes ty jeho nekvality vracet, dattebayo! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Démon devítiocasé lišky má pevný základ ve východoasijské mytologii (čínsky húli jīng; japonsky kitsune; korejsky kumiho). V jednotlivých oblastech se její příběh liší, ale základ je podobný a vychází z první zmínky od Wanga Chonga Lunheng, klasický text z roku 80. Většinou byla uvězněna v lidském těle nebo na sebe brala lidskou podobu, nejčastěji nějáké promiskuitní ženy a lákala k sobě mladé muže, jejichž duše pak konzumovala. Mezi nejznámější patří Daji, milenka krále Zhou z dynastie Shang. (3T)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama