Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Brody pracuje na Floridě v zábavním parku Mořský svět, kde se chystá otevřít novou atrakci - systém prosklených tunelů hluboko pod hladinou, kde mohou lidé během procházky sledovat zázraky hlubin. Zaměstnancům parku se podaří odchytit mládě žraloka, které se do parku dostalo poškozenou bránou. Vedoucí parku Calvin Bouchard rozhodne, aby se mládě stalo atrakcí parku, to však o několik dnů později zemře. Michaelova přítelkyně, bioložka Kathrin, hledá příčinu podivného chování delfínů. Nepřímo ji odhalí údržbář, který se po pracovní době potopil ke dnu, aby opravil poškozená vrata. Byl totiž napaden a usmrcen obrovským žralokem. Michael a Kathrin ho jdou hledat. Přestože se je neklidní delfíni pokoušejí zastavit, jejich chování potápěči pochopí až v okamžiku, kdy jsou napadeni velkým žralokem. S pomocí delfínů se jim podaří uniknout. V podmořském tunelu se za sklem objeví mrtvola muže. Přivolaný Michael pozná údržbáře a Kathrin ze stop po kousnutí pochopí, že se stal obětí žraloka, pravděpodobně matky odchyceného mláděte. Marně se snaží varovat Boucharda. Ten nevěří, že by mohlo k něčemu dojít, až do chvíle, kdy se žralok objeví za oknem podmořské restaurace, která je součástí parku. Nebezpečné zvíře, které hledá své mládě, zaútočí proti sklu a podaří se mu vniknout do kontrolní místnosti. Rozpoutá se rozhodující střetnutí mezi zuřící bestií a zoufalými lidmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi vůbec nelíbilo, je to jenom čerpání ze slávy prvního dílu, všechno je tam absolutně špatně, skoro tam neni místo kde by divák byl napnutý a nebo se bál a konec docela hodně připomíná jedničku. Co se týče herců, tak už tam bohužel neni Roy Scheider, ale banda tupejch debílků, který neuměj hrát, ale za to aspoň uměj dobře chcípnout. Asi tomu dost uškodilo že už to nerežíroval Spielberg, ale nejakej tupohlav Alves. Je to docela velký zklamání po předchozích dvou dílech ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Úplně bych film neodsuzoval, ikdyž přiznávám že na klasicky vydařené první dva díly to rozhodně nemá. Je to škoda, ale trochu film pobavit dokáže. Je krvavý, hororoých prvků je zde dost. Ale víckrát film vidět nemusím, viděl jsem ho celkem 2x a stačilo to bohatě. Prostě béčkové prostředí, až moc zlé. Takže film vidím tak na 35% = ** ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já pro tuhle značku mám slabost. I když ten kvalitativní sešup tu je značný. Přesto mi nepřijde, že film je vyloženě špatný. Průměrný, to jistě, ale nikoliv špatný. Viděl jsem moře horších filmů. A když jsme u toho moře – tak Amity už žraloci neohrožují, ale přestěhovali se do Mořského světa za synem Brodyho. Starší z bratrů totiž vede vodní svět plný atrakcí. Jeden z jeho podřízených se pohřešuje a hádejte, jak dopadl… Mít obrovského žraloka ve vodním světě je vlastně strašně cool scénář. Mrzí mě, že s tím nepřišel další kvalitní film nebo lepší pokračování. Mořský teror stále funguje i když ten žralok opravdu působí jako slova Martyho McFlye „Pořád vypadá jako umělej…“ Za mě trojka průměrným pokračováním, které má mnoho logických děr, ale za to stále dobrou atmosféru. (60 %) ()

Prochy38 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak to napsat slušně? Debilita tvůrců i postav evidnetně nezná hranic. Aneb, jak se co nejvíce přiživit na kultu Česlití z roku 1975. Strašně hloupý příběh, strašně blbé postavy, trapný žralok. Kouska logiky nenajdete vůbec nikde! Nesympatické postavy a profesionálové, kteří ze se sebe vyvrhují "odborné" plky, jeden za druhým, to bylo hrozné. Fajn, klasické B-čko. Prostě hloupý film. Ale co mě fakt uráží, byly ty speciální efekty! To vážně někdo myslel vážně, aniž by si chtěl z diváků střílet? To byla katastrofa. Je mi jasné, že roku 1983 to nemohlo být o moc lepší, ale už jsem viděl práci z podobných let na úplně jiné úrovni. A tohle byla katastrofa! Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to byla opravdu těžká ubohost. A ten závěrečný útok žraloka?? Jak prorazil to sklo?? To snad nikdo nemyslele vážně! Jendak vizuálním provedením jde o jeden z nejhorších záběrů, co znám, a dvak to vůbec nedává smysl! Proč by to ten žralok sakra dělal??? Ubohost! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Víš ty co, nespokojený, znechucený diváku? Polib si elipsy! Já jsem u toho chrochtala smíchy od začátku až do sladce debilního konce. Chápu, že bujaré veselí není právě ta emoce, jakou filmaři zamýšleli vyvolat, ale když to fungovalo jako kvalitní parodie, proč to pitvat? Nevím, jestli "Čelisti 3" někdy plnily svou prvotní zamýšlenou funkci, tedy děsit tak, až člověk odmítá návštěvy vodního světa, za zlaté prase by nevlezl do rybníka a ve vaně si pro jistotu nedá pěnu. Mně se tenhle brakový kousek přesně trefil do humorných sraček chtivé nálady: jsou scény, co mi z paměti asi nikdy nevymizí a kdykoliv si na ně vzpomenu, rozzářím se jak měsíček na hnoji nebo rovnou vybuchnu jak lečo z papiňáku. K dokonalosti chybělo akorát přeobsadit Louise Gosseta jr. některým komikem z klanu Wayansů a Dennise Quaida třeba Mikem Myersem... kdyby ovšem tyhle hvězdy jeblých parodií v roce 1983 ještě netahaly kačera (Wayansové), případně neobjevovaly další funkce těch směšných bimbátek mezi dolními končetinami (Myers). Roztomile blbé - 30% a dalších 5% přidávám za Simona MacCorkindalea, kterému to tady vážně seklo! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)
  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)

Reklama

Reklama