Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 1

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (685)

Spooner 

všechny recenze uživatele

No jo, Michael Bay si tyhle remaky prostě umí zprodukovat a ze slavných hororů dělá trochu popcornovější slashery. Tentokrát byl na řadě Jason a nutno říct, že jemu tohle oživení docela bodlo a vraždí jak za mlada. Jasný, příběh je takovej mišmaš, fanoušci si možná občas postesknou na starý časy a ani bát se u toho člověk nebude. Ale člověk u toho zabije čas obstojně, Jason vraždí ve vražedném tempu a až na trochu zdlouhavej začátek s první várkou obětí jsem se nenudil. Marcus Nispel to natočil tím svým videoklipovým stylem, kterej zrovna sem dobře padne a Jared Padalecki se svým charizmatem dokazuje, že ve vyvražďovačkách nemusí hrát jenom blbí teenageři. Prostě vcelku obstojný slasher a dalšímu setkání u s Jasonem u Crystal Lake se nebráním. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Postrádá to tu nezaměnitelnou atmosféru původních Pátků 13.ého, kterou asi jen velmi těžko lze znovu vzkřísit, stejně jako samotného Jasona, který tu obzvlášť působí dojmem nadlidsky silného vraždícího maniaka, obohaceného sice o určitou dávku invence, ale jinak bez zjevné špetky jakékoli chytlavé originality, ty vraždy se sice zdají být Jasonovým stylem, ale ani to a hrstka výrazně sebevědomého mládí nezachrání tohle současné připomenutí jedné mimořádné legendy hororového slasheru. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak se nám tým Crystal Lake Machetes pokusil oživit brankářskou legendu Jasona Vorheese. Betony, lapačku a vyrážečku suší na dně jezera, místo brankářské hole třímá symbol názvu klubu a vzhledem k tomu, že novým koučem je packal Nispel, nemůže jeho celek nyní směřovat jinam, než do sestupových vod plných sraček.. On totiž pan režisér točil dle premisy, že když je noc, tak je tma, když je tma, není nic vidět a když není nic vidět, skryje se i diletantství v oblasti budování atmosféry, či napětí. A ono ne. Tohle nezachrání ani několik párů pohupujících se nádob se silikonem.. Vždycky když sleduji remaky hororů, v nichž má své kostnaté prsty pan Bamblbí Bay, mám pak celý den pátek třináctého s černou kočkou, co přeběhne silnici a stěhovákům na chodníku proskočí zrcadlem.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Sice x krat videne, ale na jedno pozretie sa to este da. Ani neviem, co mam k tomu napisat, lebo je to stale rovnake, ako podobne horory HORY MAJU OCI, PACH KRVI a dalsie. V tomto pripade citit, ze sa tvorcovia snazili natocit film len za ucelom zisku. _________ Jared Padalecki - (Clay Miller) +++ Danielle Panabaker - (Jenna) +++ Amanda Righetti - (Whitney Miller) +++ Travis Van Winkle - (Trent DeMarco) +++ Aaron Yoo - (Chewie) +++ Derek Mears - (Jason Voorhees) +++ Jonathan Sadowski - (Wade) +++ Julianna Guill - (Bree) +++ Produkcia: Michael Bay +++ ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže je to tady, moje čekání skončilo. Musím říct, že první „teen-akce“ se zálesáky byla na 5*. Dále už to tak slavné nebylo. Jason je ztvárněn velice dobře, jeho rychlejší chůze/běh neruší, ruší spíše jeho chování. Střílení z luku, nástraha poplašných pastí – totálně mimo. Přechovávání oběti taktéž, ale dá se pochopit,---SPOILER--- že Jason v ní viděl díky amuletu svou matku---SPOILER---. Vražd je požehnaně, dobře provedené. Scéna při níž Jason vezme svou masku a začne znít klasicky zvuk všech Pátku 13-tého byla neskutečná – měl jsem pří ní příjemné mrazení v zádech. Celkově objektivně je tento horor na 3*, já ho ovšem objektivně hodnotit nemohu proto dávám 4* ;-). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Původně byla ve filmu obsazena izraelská herečka Moran Atias, těsně před začátkem natáčení ale musela být nahrazena někým jiným. (Stocki)
  • Jared Padalecki mohl hrát Jasona Voorheese, ale nakonec si zahraje "jen" muže hledajícího svou sestru. (Dines)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama