Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (130)

-henry- 

všechny recenze uživatele

100% odradilo od české historie. Proti tomuto pořadu nastupující konkurenční Nova nemohla prohrát :) Ocenit se dá pouze bohulibý námět. UPDATE: Po letech Česká televize podobnou supernudu oprášila licencovaným (!) pořadem Kde domov můj. Kdyby si to aspoň vymyslela sama :D ()

haWranka

všechny recenze uživatele

Hmmm, vzpomínky na dětsví. Ráda navštěvuju hrady a zámky, zajímám se o historii, takže tohle mě vždycky bavilo. I když jsem neznala odpověď snad na jedinout otázku. Jak bych na tom asi byla dneska...? Radši to nechci vědět. Každopádně tohle byl jeden z mála televizních pořadů, kde se člověk zábavnou formou opravdu dozvěděl něco nového. Víc takových, míň přiblblých talentů a blbců ve vile. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Velice povedená soutěž, která mě v 90. letech minulého století velmi bavila. Díky každému dílu jsem poznával české hrady a zámky. Byly zde velmi zajímavě zpracované otázky, které ale nebyly nikterak složité a to se mi líbilo. Dokonce jsem jich hodně věděl:-). Marek Eben v roli moderátora byl dokonalý a nedovedu si představit na jeho místě někoho jiného. O historii jsem se nikdy moc nezajímal, ale po shlédnutí několika dílů tohoto pořadu u mě nastala změna a já se rozhodl, že to musím napravit. Výsledky se hned dostavily. V dějepise jsem na ZŠ patřil mezi nejlepší žáky ve třídě. Hodnotit nemohu jinak, než velice dobrými čtyřmi hvězdami. Doufám, že ji budou v brzké době reprízovat. Později byl tento pořad nahrazen jiným, který se jmenoval O korunu krále Karla a moderátorem byl Jan Čenský. Bylo to nudné a ztrácelo to atmosféru. Na Anežku to nemělo ani omylem. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Samotné soutěžení za moc nestálo (neatraktivní systém soutěže, mizivé výhry, vágní pravidla), ale v podstatě bylo jen přívěškem ke druhé části, kterou soutěž naopak plnila dokonale. Její nákladnost byla pro soutěž osudná, ale díky ní ji vlastně může plnit i dnes. Vždyť která ze soutěží neztratí příliš ze svého kouzla ani při reprízování. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama