Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 029)

Shit 

všechny recenze uživatele

Velká nuda a Zelenou lucerničku posílám bojovat s Dardevilem o největšího sračko superhrdinu všech dob, přičemž mám dojem, že Zelenej vyhraje už jen díky tomu naprosto trapnýmu oblečku do kterýho by se nenvlík snad ani Superman a to je co říct, když polovinu života má na sobě červený spodky a líta s níma nad Amerikou. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Asi příjdu o třetinu bodů, ale Lantern se mi líbil o krapet víc, než Captain America ! Člověk prostě musí akceptovat, že jde na komiksovou hloupost, která má pekné triky a sympatického hlavního hrdinu, a bude se bavit královsky (... teda pouze za předpokladu, že nebude mít v polovině plnej močák, že jo). ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ukázka projektu, ve kterém se tak dlouho piplali s vizuálem, až zapomněli na skoro vše ostatní. Obsazení je v pořádku, triky jsou úchvatné, ale kam se proboha vytratil pořádný děj nebo záporák? Hodně to připomíná Hancocka: Nevyrovnaný film o komiksovém hrdinovy, který vypadá spíše jako drahá úvodní epizoda televizního seriálu, nežli jako plnohodnotný celovečerní film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživný komiks, který stál neuvěřitelných 200 miliónů dolarů. Jelikož dala za pravdu i většina diváků na celém světě, jedná o veliký průšvih. Je žrejmé, že ani za obrovské peníze si prostě dobrý příběh nekoupíte. Green Lanterna měl režírovat leda tak Spielberg, vzhledem k rodinné tragédii, která potká hlavního hrdinu, by nikdo jiný nedokázal vyčarovat ty správné emoce. Nebýt uvedení filmu do kin ani bych nevěděl že nějaký Green Lantern existuje. Vypadá to že ve stáji DC Comics jsou úspěšní pouze s Batmanem a u toho by měli i zůstat, Jonah Hex byl také tragický. Problémů zfilmovaného Green Lanterna je spousta. Vadí mi až dětská přístupnost, slovo fuck nemusí být nutností, ale tak nějak divák tuší že vše dopadne podle pravidel a tak jak má, čili dobře. Ryan Reynolds působí docela prkeně, tady prostě nemá co hrát. Horšího záporáka než je doktor s velkou hlavou alias Sarsgaard aby pohledal. Umí hýbat předměty, to je toho. Vždyť má problém vůbec chodit. Různé světy mohou někomu připadat možná přitažlivé, stejně jako všelijaké vesmírné rasy, ale vždyť máme Star Wars a místo Lanternů rytíře Jedi. Ne, prostě všechno špatně, ani bych se neobtěžoval Green Lanterna znovu restartovat, tenhle hrdina nemá šanci obohatit komiksový žánr. PS: Viděna prodloužená verze. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No tedy... sváří se to ve mně žlutá se zelenou, ale strach nakonec překonávám, a s pevnou vírou v komiksovém srdci uděluji nadprůměr. Hodnocení létá během 105 minut po značně opilé sinusoidě; mávalo to se mnou ještě v tramvaji cestou z kina: jsem vlastně zklamán, nebo nadšený? Byla to kravina, nebo super blockbuster? Žádný letošní film pro mne zatím nebylo tak těžké ohodnotit, jako Green Lanterna. Kouzlo téměř žádné (zejm. oproti komiksu, který nedávno vyšel i u nás, a který je minimálně 10x lepší), akce žalostně nevyužitá, dialogy o hrdinství šíleně tupé až jsem kroutil hlavou... A přesto, přesto se mi to sakra líbilo, a jsem Campbellovi ochoten všechny tyto neduhy odpustit - bavil jsem se totiž královsky. In brightest day, in blackest night, no evil shall escape my sight. Let those who worship evil's might, beware my power... Green Lantern's light! P.S. 3D byly snad jen sedačky přede mnou :-) ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • V komiksu se Carol Ferris stala Star Sapphire, jakousi ženskou antihrdinkou s podobnými vlastnostmi, jaké mají Green Lanterni. Později se stala vojákem Star Sapphire Corps, společnosti, jejíž členkami byly pouze ženy, nosící fialové světlo lásky. Ve filmu je Carol (Blake Lively) přezdívána Sapphire a její logo lze spatřit na helmě ve stíhačce. (HellFire)
  • Natáčení začalo 15. března 2010 v New Orleans (Louisiana) a skončilo 6. srpna téhož roku. V lednu 2011 však začaly probíhat dotáčky, konkrétně v Los Angeles ve studiích Warner Bros., a skončily až v březnu. Několik scén bylo rovněž pořízeno v San Diegu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama