Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že jsme neměli šanci vidět bitvu mezi Starky a Lannistery. Bitva na Černovodí byla ale úžasná. Chudák teplouš Renly zemřel stejně rychle jako si zvládl namluvit, že je král. Jon se dostal do zajetí divokých a Daenerys konečně vymrdala s oligarchy z Qarthu. Velmi dobrá série, jen škoda absence bitev na severu. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně ukecané, roztahané a nudné, o dost nundější než první série. Ale z nějakého důvodu mě zajímá, co se bude dít dál. Skoro všichni jsou sice vyčůraní, falešní a intrikánští šmejdi, kteří při nejbližší příležitosti vrazí meč do vlastního bratra, ale člověk si k nim stejně dokáže vytvořit nějaký vztah. Nebo aspoň postoj. Kdyby okolo seriálu nebyl takový hype, asi bych to vzdal. Ale dívám se ze studijních důvodů - snažím se pochopit, proč tu všichni hážou ty pětky, co je na seriálu tak geniální. Zatím mě nic nenapadá. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál prošel velkým množstvím změn. Tak především přibyla asi 4 nová království a asi půl druhého milionu nových postav. Druhá série je celá vybudována na diplomacii a intrikách. Takových těch ,,fajtů", po kterých všichni tolik prahneme a díky kterým má seriál takový úspěch zde skutečně není mnoho. Najít se dají, ale chce to lupu a obrovskou trpělivost. Rovněž mi přišlo, že množství souloživosti razantně pokleslo. Bohužel už mi seriál přirostl k srdci natolik, že už si za žádnou cenu nenechám ujít osudy žádné z postav a třetí sérii zhlédnu tak brzy, jak jen to bude možné. A protože se tedy jedná o naprostou srdcovku, tak samozřejmě zvedám hodnocení na plný počet, protože takový návyk na seriálu jsem si vybudoval asi tak potřetí. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria zo mňa spravila fanúšika čo má rád knihy aj celý svet ľadu a ohňa. Dostane sa tu už aj na väčšie súboje, pár vecí sa síce od predlohy odkláňa ale všetky tie zákulisné intrigy a hľbkový rozbor a prerod postáv funguje ako hodinky. Toto sú tie Hry o Tróny aké máme všetci najradšej.  10/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Košatější než první série, se spoutou nových postav. Má to svoje výhody i nevýhody. Jednička měla větší spád, větší dynamiku. Ve druhé sérii - specielně v prostředních dílech - je spoustu dialogového marastu a figurky na šachovnici se pohybují občas jen velmi sporadicky, pokud vůbec. Nicméně nové národy jsou fajn, určitě budou důležitým způsobem promlouvat do dění v dalších epizodách a konečně se na konci druhé série dočkáme pořádné bitvy, na kterou se v podstatě čeká od začátku celé ságy. ()

Galerie (384)

Zajímavosti (20)

  • Jorah Mormont (Iain Glen) řekne Daenerys (Emilia Clarke), že její draci nejsou její děti, jelikož je nekojila, protože „to jsou draci“. V knižní předloze ovšem Daenerys skutečně kojila své draky poté, co se vylíhli. (mikki089)
  • Tato epizoda měla ve své době nejvyšší rozpočet a největší počet vizuálních efektů ze všech epizod seriálu, dokud jí nepřekonala epizoda Strážci na zdi ze 4. série. (Lucasion)

Reklama

Reklama