Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 1

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 237)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je nesporné, že Gal Gadot neumí hrát, ale... Ona má až schwarzeneggerovsky conanovský šmrnc, kdy své neherectví a do uší bijící přízvuk přetváří ve svého druhu až z nouze ctnost, kdy Dianina naivita (neplést s hloupostí) díky tomu působí autenticky a roztomile. Ano, úvod na ostrově divoženek mohl (a měl) být kratší. A jediné, co lze pochválit na digibordelovém finále je, že oproti dnešním standardům je aspoň krátké a neroztahané na několik desítek minut. Přesto do zbytku filmu krutě nesedí, je ryze snyderovské a zbytečně devalvuje jinak skvěle koncipovaného záporáka „já nic, já jen poňoukám". Toliko k záporům a výtkám. Zbytek je v zásadě Donerův první Superman ve verzi pro fanoušky Xeny (proč vlastně matku Diany nehraje Lucy Lawless?); tedy nečekaně starosvětské, skvěle balancující na hraně uvolněného škorpení, dobové šestákovky a vážného tónu. S minimem akce (což je klad, ovšem minimálně ta z fronty je luxusní), díky tomu soustředěné na postavy a s vynikajícím soundtrackem. I proto to v ranku mainstreamových velkopopcornových komiksových spektáklů působí až překvapivě sympatickým dojmem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přijďte si do kina na pořádnou porci emancipace :-D :-D. Prostě ano, moje hodnocení je ovlivněno tím, že jsem (aspoň doufám) ženská. Ale když jsem si během filmu několikrát představila, že by se odehrával s mužským hrdinou a sakra - nevidím rozdíl. Děj je sice strašně klasickej, ale co pro mě film povyšuje, je duo Gal Gadot a Chris Pine a hlavně spousta dost dobrých vtípků. No a Gal Gadot je naprosto božská - dokonalá volba. Potěší krásky Connie a Robin v úvodu, nejvíc mi vadili mírně řečeno nepřesvědčiví záporáci - přehrávající Danny Huston na plynu a SPOILER umolousaný, odrbaný David Thewlis jako Ares??? řečeno slovy sestry: "Promiň, Lupine, ještě tak toho vypelichanýho vlkodlaka bych ti věřila, ale boha války ne!" a líp to vyjádřit nedovedu KONEC SPOILERU věru nepotěší. Ale přeju WW úspěch, očekávání a nátlak byly masivní. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mě zdaleka nejzajímavější origin, co doposud předvedl DC Comics a vlastně i všechny marvelovky dohromady. Je vidět, že to točila ženská, takže není kladen důraz na digi bordel, ale na příběh a ten šlape perfektně. Protiklad „divící se Diana vs. nový, dosud nepoznaný svět“ funguje skvěle a přináší spoustu vtipných situací (celé kino se smálo), zasazení příběhu do doby 1.světové války je v comicsu originální a neokoukané a ty trikové orgie na konci jsou v pohodě stravitelné. Navíc to má silný protiválečný apel, takže další palec nahoru. A Gal Gadot? Ode dneška má nová hrdinka. Nodolatelná ve svém spravedlivém hněvu, upřímnosti vůči žasnoucímu okolí a nejenom, že je půvabná, ale i – jak to říct – tím správným způsobem emancipovaná, holky tohle musí milovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať dostanem, co chcem. Ať dostanem, co potřebujem. Ale ať nikdy nedostanem, co si zasloužíme." Tak fajn. Z hlíny uplácaná Diana se mi líbila, ostrovní ráj s amazonkami bych chtěl jednou navštívit a tady pozitiva končí. Já prostě nemůžu ani trochu brát vážně holku, která s bičíkem, mečíkem, víkem od popelnice a neprůstřelnými chrániči předloktí likviduje kulometná hnízda a veškerou německou bojovou techniku. Že je to comics a ona má superschopnosti, takže může všechno? Aha, tak to jsem se asi neměl dívat, protože mě by to víc bavilo jako komedie, ke které to při závěrečném boji s Áresem mělo dost blízko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šestákové dobrodružství přinášející nostalgii a naivní ideály stejně jako první kapitán Mérika či Sky Captain and the World of Tomorrow, citelný ženský vklad autorky Zrůdy (výsměch mužskému šovinismu), funkční zasazení do historického (sic nepříliš reálného) rámce a pulsující srdce hlavní hrdinky, které svou čistotou do našeho světa nepatří. Logika jednání nebožské stafáže sice pláče a natahuje se čas, než Diana ukáže Áreovi „nedovolené bránění“ a pošle ho na dobu neurčitou na trestnou lavici, ale kvůli Gal Gadot se to vzpíraní tanků uprostřed tradičního finálního digisajrajtu dá vydržet. U BvS jsem napsal, že pokud umí Wonder Woman vařit, má u mě šanci. Beru zpět. Vařit budu já; ona ať odpočívá a ve volných chvílích zachraňuje svět.. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (43)

  • V komiksové předloze se Steve Trevor (Chris Pine) a Diana (Gal Gadot) setkávají během 2. světové války, film je ale zasazen do období té první. K této změně došlo proto, že tvůrcům připadala éra vhodnější: „Během 1. světové války se lidstvo poprvé snažilo najít své kořeny. V tomto světě jsou kladeny otázky ohledně ženských práv, a také se týká mechanizované války, ve které nevíte koho zabíjíte. Bylo to chladnokrevné období.“ (JustMeeKatie)
  • Patty Jenkins měla jinou verzi filmu režírovat už v roce 2005, plány ovšem překazilo její těhotenství. Později prozradila, že příběh o Wonder Woman (Gal Gadot) chtěla natočit celý život a považovala za velké štěstí, že se k projektu mohla vrátit. (JustMeeKatie)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama