Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (920)

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Tak neskutočne zprznený film som ešte nevidel. Už na začiatku mi bolo jasné, že obsadenie Alicie Vikander bude zlé rozhodnutie. Nie je moc presvedčivá a už na pohľad vyzerá, že by zomrela len pri vyhláskovaní slova DŽUNGĽA. Začiatok nudný ako frasa. Celú dobu som čakal, kým sa dostane niekam mimo mesto, aby mohla začať robiť dobrodružstvo a keď sa tam dostala, tak v podstate nuda neodišla, ale práveže ešte jej prišlo viac. Efekty to má slušné, ale načo to všetko, keď príbeh stojí za hovno. Jediné dobré, čo tam bolo je scéna s lietadlom. Dej plný klišé a vôbec neprekvapivý. Keď sa niečo dialo, tak ste si mohli povedať čo urobí a za 5 minút to aj urobila. Flashbagy do jej detstva sú otravné a v podstate zbytočné. Hudba je klasická, ako keby som sledoval Lovcoch pokladov, ktorý v porovnaní s týmto boli bombastický. Réžia nenápaditá a drží sa predom napísanej šablóny. Nebudem sa ani čudovať, ak vzniknú ďalšie filmy, lebo presne toto je to, čo teraz letí. Minimalistický príbeh, plný efektov a "kočka" v hlavnej úlohe. U mňa bohužiaľ toto neprešlo. Ak takto dopadne chystaný Uncharted, ktorý je tiež podľa hry, tak budem naozaj veľmi nasraný. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Béčko které neurazí. Nová Lara důstojně předčila svoji předchůdkyni. Bohužel jsem herní předlohu nehrál, ale podle vyprávění je to na půl podle remaku hry z r. 2013, takže jistá podobnost, nebo dějová linie je + - stejná. Momentálně dávám 4*, až si film pustím podruhé doma, tak možná hodnocení upravím.. No každopádně jsem se bavil. Nic víc jsem nečekal, takže spokojenost :-) dávám 70% ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Alicia je z novej generácie perspektývnych herečiek (napr. Daisy Ridley, Margot Robbie). Páči sa mi ako hrá, ako vyzerá a ako Lare jej to seklo. Niekde som sa dočítal, že si prešla hodne brutálnym tréningom a nabrala 8kg svalov. A bolo to vidieť, kocky na bruchu, svalnatý chrbát. Človej jej proste veril to visenie na cepíku na jednej ruke. Áno, o číslo väčšie prsia by Croft sedli viac, no inak bola super. Páčil sa mi úvod v GB, cyklo závod, zápas, super. Potom sme sa rýchlo dostali do Japonska so skvelou naháňačkou. Celkovo boli akčné pasáže zvládnuté hodne dobre, Lara bola uveriteľná a keďže už nič nehrám na pc, aj scény boli pre mňa nové. Nomálne by som privítal pokračovanie, kde by využila svoje nové deviny. Keby je tam iná herečka, dal by som 3*, no skvelá Vikander to vytiahla na 4*. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones v ženskom prevedení, ktorý nás nechal zapomenúť na nepodarený film s Angelinou (sice Angelina je Angelina). Velmi mi to pripomínalo Indyho jednotku a trojku a istotne sa producenti nechali trocha inšpirovať. Pekné bolo tiež, že celý film nám začína dielom kedy sa len Lara stane Tomb Raider. Uvidíme čo povie pokračovanie, no prvý diel ma nenudil a zanechal vo mne dobrý dojem. /60% ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Máme tu novou očekávanou herní adaptaci a restart úspěšné filmové frančízy v jednom! Doufal jsem, že by Tomb Raider mohl prolomit tu kletbu herních adaptací a že se nám konečně dostaví kvalitní film tohoto žánru. A myslím si, že se to povedlo. Sice se nejedná o nějaký zázrak, ale kvality zde určitě najdete. Rozjezd snímku je podle mě naprosto fantastický a prakticky nemá chybu. Postupně se ale všechno převrací na klasickou prozkoumávačku s pár nelogickými momenty a je to ve finále trochu škoda vzhledem k tomu skvělému začátku. Velkou neznámou bylo taky to, jak se uvede v roli Lary Croft Alicia Vikander a podle mě se jí to povedlo a pokud budou pokračování (jako že nejspíš ano), tak ji budu určitě fandit. Jinak samotná Lara je ze začátku taky moc pěkně vykreslována, avšak její přeměna z městské "badass" holky v dobrodruha byla moc uspěchána a celkem mě to zklamalo, jelikož znám hru, podle které je tento film natočen, a v té to bylo zkrátka omnoho lepší. Ještě na závěr bych chtěl pochválit Waltona Gogginse, jehož záporák byl podle mě taky fajn a líbil se mi. Takže závěr: kletba byla prolomena, ale že by to byl nějaký uchazeč o film roku, to rozhodně ne. Jsem ale zvědav na případná pokračování. 70% ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tohle všechno už tady kdysi bylo, jen s trochu jiným příběhem a jinými herci. A pokud je zdejší CGI dneska OK, za dva, tři roky tomu tak už nebude. Dobře udělané praktické efekty nestárnou, ale ty vytvořené v počítači většinou ano a to docela rychle. Záporák Mathias Vogel je docela fajn, ale chybí mu pořádná motivace i lepší mono/dialogy. A. Vikander bere roli vážně a je jiná Lara než Angelina. Upřímně starší filmy jsou více akční, oddechové a netváří se příliš seriózně. Je fakt, že pár scén je zajímavých na pohled ale povětšinou je to takový nudící odvar. Angelina Jolie byla vážně o lepší a zábavnější. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Fajn dobrodrůžo, kterému Vikanderka dodala lidský rozměr. Akce i napětí v tom správném poměru. Velká spokojenost. ()

Marfab 

všechny recenze uživatele

tento počin neměl s Larou Craft nic společného. Ať už co se týče hry anebo prvního zpracování. Jediný 'Larovsky' kousek byl skok daleký. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Nejvíc na tom oceňuju slušné dialogy a herní prvky, které ale mohou být pro normálního diváka časem spíš únavné. Každopádně, co se týče dobrodružného feelingu tady Rock Jumanji dvojkou Laře natrhává tílko. Možná za to může přílišná vyblitost CGI, úplně o ničem soundtrack, či Alicia pištějící jako pětileté děcko. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Nudna, vsedna zbytocnost, ktora nevynika v nicom. Uz dlho som nevidel film, kde by boli vsetky postavy tak lahko zamenitelne s inymi charaktermi z prakticky hociktoreho akcneho fillmu. Vikander tu nema ziadnu charizmu a prehrava, Goggins si strihol absolutne trivialnu rolu zaporaka a Daniel Wu ako sidekick mi vypadava z pamate uz par minut po skonceni filmu. Plno otrasnych CGI, priblble akcne scenky, ktore by skor patrili do nizkorozpoctoveho TV filmu a absolutne nazaujimavy pribeh, ktory vykradol 1000 najotrepanejsich klise, bez toho, ze by dokazal priniest co i len stipku niecoho noveho. Vrcholom vsetkeho je neskutocne slabe finale, ktore zaklincovalo obycajnost tohto diela. Neschopny a netalentovany reziser, scenaristi ktori maju na svedomi skvosty ako TMNT a Divergencia, strih katastrofa, postavy jednorozmerne, ziadny risk... A k tomu vsetkemu sa film berie prilis vazne a na rozdiel od skutocnych dobrozstiev ako Mumia ci Indy nedokaze navodit tu spravnu atmosferu. Mohol by som este pokracovat, ale uprimne, ten film ani nie je hodny tolkej kritiky. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

herní motiv se poslední dobou objevuje na plátnech často přesto je Tomb Raider první který to pojal jako natáčení jakési herní kampaně "IRL" nemůžu si pomoct ale dovedu si představit celý film rozsekany na cutsceny a vložený do videohry ba dokonce bych řekl že v takovém případě by to bylo ještě lepší. Lara v podání Alicie je sice pěkná kočička ale taky hybrid ramba a macgyvera v ženském podání což není uplně zlé ale když doslova z hovna vyrobí vrtulník začne si ťukat na hlavu i polodement z jedličkárny.... co mě ale moc potěšilo byla absence feministických narážek... skutečně tam neni ani jedna a to je v dnešní době co říct a určitě to je třeba ocenit... 60% - holka je to pěkná, akce dostatečná,,, angelinina verze se mi ale libila vic ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Laru Croft mám rád. Hrál jsem všechny díly her co zatím existují. Dokonce se mi líbil i první film Lara Croft : Tomb Raider. Ale zpátky k aktuálnímu kousku... Alicia mi prostě do role nesedí. Pokud by měla Lara pouze jezdit na kole po Londýně tak možná..., ale na to by do kina nikdo nešel. Je OBROVSKÁ škoda, že akce je digitální. Digitální voda, letadlo, průlety džuglí, jeskyně a bohužel je to dost vidět. Tohle ubírá filmu na uvěřitelnosti a kazí to celkový zážitek. Za mě opravdu podprůměra pokud by série měla pokračovat ve stejném duchu, tak prosím ne. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Větší chujovinu jsem neviděl delší dobu, ale zprznit se to víc už asi nedalo. CGI k zblití, představitelka nejznámější videoherní hrdinky je nemastná-neslaná a navíc hrát neumí a příběh, i přestože je jen kopírka hry z roku 2013, je ještě víc nudněji podanej, než v samotný hře, u čehož jsem spíš doufal v opak. Prostě projebaný peníze na film, který stejně nedostál kvalitám hry, jen se snažil svézt na značce a vydělat na tom aspoň nějaký šušně. Si mysleli, že se hráči automaticky vystříkaj z toho, že dělají film na motivy Lary Croft a zbaští jim takovýhle blivajz? Radši by měli kravaťáci myslet dvakrát, než jednou srát. ()

GameboyNES odpad!

všechny recenze uživatele

Už od obsazení toho hnusnýho transvestita Vikadila, jsem čekal že to bude velký průser, dobře jsem udělal, že jsem zhlédnutí tohohle blitku dlouho odkládal....Naprostý souhlas s komentářem od Wacoslav1. Zlatá Brandželína. Tipuju že kdyby to točil Bollek, tak by to dopadlo líp.... ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Velký zklamání!!! 1h15m je to jen akční jízda Rambo styl, pak mrzkejch 18m konečně očekávanejch kobek, krypt a tajemství a pak zas mlátička...Fakt hrozná bída, takže Jolie je pořád parádní Lara i s příběhem.... 40% ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Filmy podle her se toci proste blbe. Smrsknout pribeh, postavy a napady z cca 20ti hodinoveho gamplaye do hodinu a trictvrte dlouheho filmu, ktery navic nema vytvorene zadne universum, se moc neda. Na to, ze tu na to Square Enix dohlizeli mi to prislo obsahove ponekud prazdnejsi. Zapletka v polovine ztratila na atraktivnosti a zaver dava prostor dalsi trilogii, ktera z toho doufam nebude. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Nová Lara je v pohodě..sice nudnější začátek ..ale jak se dostane na loď tak cajk.. dobré efekty..lokace.. rozbouřené moře.. vodopád je hodně dobrej stejně jako celá krypta.. prostě klasika alá Indiana Jones :) 70% ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná pecka, která překvapí především skvělými herci Alicii Vikander a Dominicem Westem. Chemie mezi otcem a dcerou šlape jak švýcarské hodinky, akce je obstojná a příběh se snaží relativně držet původní hry, nijak nevyniká, ale taky neurazí. Rád si dám někdy časem opáčko a další nášup. 65 % ()

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama