Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (920)

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Zábava to byla, o tom žádná. Nebylo to tak šíleně stupidní jako s Angelinou, ale herní Laru Croft v tom pořád nevidim. Jestli finále s bouchačkama má znamenat pokračování? No nevim nevim. Jako Indiana Jonesová ok, ale jako Tomb Raider slabota. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Slabé ako režijne tak herecky. Príbeh tiež nepresvedčil. Pripadalo mi to ako hra na istou. Nakoľko je v ňom veľa referencií na hru, pripadalo mi to všetko až moc nahustené a ošidené. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny výborné, poslední třetina ucházející, až na poslední část, která byla už značně (a zbytečně) přehnaná. Alicia Vikander jako Lara Croft perfektní - líbí se mi, že je taková více lidská, emocionální, prostě normální fyzicky zdatná holka. ()

v0jt1s3k 

všechny recenze uživatele

Film je koukatelný, Alicia také. Ovšem jen cca v první půlce. Od otevření krypty jsem měl pocit, že nastal zvrat v uvažování scénáristů, nebo možná jen průser, protože všechny postavy pozbyly zdravého rozumu a vše se začalo řešit klasicky tunou CGI. Walton je velmi sympatický padouch, jediná asi trochu zajímavá postava, ale nemá moc prostoru. Co pro mně ale potápí nějaké lepší hodnocení je závěrečný souboj mezi ním a Alicií. Je v něm několik velmi výrazných momentů, kdy jedna i druhá postava mohou souboj ukončit ve svůj prospěch a přesně v ten okamžik začnou něco deklamovat nebo odcházet pro něco atd. To fakt bolelo. Jo a Vikander neumí hrát ty křehké momenty, srry, nejde jí to moc věřit ()

durdos 

všechny recenze uživatele

Zlatá Andželína. To "A", majú a Aliciou spoločné, ale to je tak všetko. Vykrádačka dokonalá. Jedno z mála pozitív, tohoto realisticky tváriaceho sa zlepenca. A, keďže sa jednoznačne jedná o reštart série, tak sa vážne máme ešte na čo "tešiť" ;-( ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Áno, bol to Tomb Raider. Mal som podobný pocit ako pri hre, verne to nasledovalo žáner a myšlienku. Aj keď to bolo zahrané super, žiada sa mi tu iná herečka. Každopádne ma to nesklamalo, vrele odporúčam a teším sa na pokračovanie.... ()

TheKleofa 

všechny recenze uživatele

Film vlastně tak nějak o ničem, ale Alicia slušně hraje, dobře se na ni kouká (jen jí proboha prosím dejte někdo najíst) a oceňuju nenuceně vtipné dialogy. Palec dolů za efekty, které se ani nesnažily budit iluzi reality. Tři a půl, ale díky sympaťákovi Danielu Wu čtyři. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu 3 hvězdy jen kvůli tomu, že je to řádově lepší, než ten předchozí odpad s Anželínou, ale mohlo by si to zasloužit míň. Na začátku jsem čekal, že snad už tu máme konečně povedenou herní adaptaci, ale film sklouzává do laciných triků, hádanek, děj je tak nějak předvídatelný. Alicia je strašně sympatická a vůbec mi nevadí, že nedisponuje takovým bujným poprsím jako její herní vzor. Je radost na ní koukat i tak. Bohužel filmu něco strašně chybí. Člověk čeká, jak bude vzrůstat napětí poté, co se Lara ocitne na ostrově, ale ono to utíká moc rychle, moc se toho vlastně ani nestane. Přitom herní předloha autory přímo vybízela k tomu, aby si s dějem a prostředím pohráli. Ale po tom, co se vlezlo do jeskyně, to ocejpalo jak na tobogánu, bez přidané hodnoty. Škoda. ()

TwilightAC 

všechny recenze uživatele

Tahle Lara se mi z počátku hodně líbila. Bylo to zas něco novýho, neokoukanýho a ač se to moc nasralo s dějem a na hlubší proniknutí pod mou kůži to nestačilo, i tak to hodnotím pozitivně. Lara na mě působila nejlíp, ostatní kolem byli jen vzduch a něco, co tam asi má být, ale moc mi to tam nesedělo a nezajímalo mě to. A pak ta hrobka, to mě celkem zamrzelo, resp. krom pastí. Teamwork s padouchem a jeho ťulpasy, a lady in grave - to bylo odfláknutý. Závěr bohužel musí odkazovat na pokračování. Nevím, ale tady mi přišlo, že to měli podat jinak. 63% ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Inteligentní příběh, kde každý čin má adekvátní následky a každé rozhodnutí rozumný důvod. Hrdinové a záporáci tu během akčních scén nemají hloupé klišé hlášky a nová Lara Croft je v podání Alicie sympatická a je to zkrátka dobře vyvážená drsňačka narozdíl od ploché verze Angeliny Jolie. ()

Lubik333 

všechny recenze uživatele

Už od mala, hraji a dívám se na tomb raiderku. Tuto tvář po Angelině už znám z herní Lary, příběh dost podobný, ale dost se lišil. Musím uznat, že to co jsem od filmu čekal, tak jsem taky dostal. Až na pár much a některé efekty, se mě film líbil a určitě pustím znova, než půjdu tentokrát už do kina na další díl. ()

luco323 

všechny recenze uživatele

Hra bola vynikajúca, film už nie, aj keď bol z veľkej časti inšpirovaný práve onou veľmi úspešnou hrou z roku 2013. Problém vidím v tom, že tam chýbala tá "magickosť" hry a vystriedala ju tvrdá realita, vyvracajúca akékoľvek nadprirodzené javy. A práve toto v dnešnej dobe keď si ide človek do kina oddýchnuť a chce sa trochu odtrhnúť od reality zničilo potenciál tohto filmu. H. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky, ač tenhle styl filmů je pro mě spíše průměrný. A navíc tyto dobrodružné - skoro až rodinné žánry mě nikdy moc nebrali. Tedy i když tenhle ujde, ale že bych měl potřebu se k němu vracet, to ne. ()

Mortiis 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik počítačovej série Tomb Raider som sa na tento film neskutočne tešil. A neoľutoval som. Film sa drží prvého dielu z roku 2013, kedy mladučká Lara stroskotala na mýtickom ostrove Yamatai, niekde pri pobreží Japonska. Jednoducho solídny Indy v ženskom prevedení. Pre priaznivcov dobrodružných filmov plných artefaktov, pokladov a neprebádaných jaskýň úplná povinnosť. A slečna Vikander úplne božská, aj keď väčšiu slabosť mám pre Angelinu. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Tahle Lara se vazne povedla!!! Nejde o zadnou "kinder" podivanou, ale paradni nadupanou dvouhodinku. Nejvic jsem byla potesena z pribehu, ktery vlastne nebyl zadna fantasy a navic me rejza nenudil nekonecnymi honickami a rvackami. Jejich delka byla tak akora. A to, ze Lara narazi na hru - zacina s lukem a konci s dvema pistolemi - to se vazne povedlo. Tuhle Laru si kdykoliv pustim zas. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

To se tak sešlo v Holém Údu pár Židů a sedli si k pozlacenému stolu: "Co takhle natočit zase nějakou kravinu na způsob Indiana Jonese? Co takhle, kdybychom oprášili Tomb Raidera? Děcka ty blbé videohry pořád hrajou a Lara Croft má pořád finanční potenciál. Ale Angelina už je za zenitem a stejně by do toho už nešla. Oprášíme to úplně a vytáhneme nějakou mladou vycházející hvězdičku, co nám za dobrý honorář dobře pokouří, pardon poslouží. A nejlepší bude pořádná změna. Velké kozy už tolik nefrčí. Dáme tam nějakou normální atletku s normálníma skoro dvojkama. A běloši už taky nejsou in. Jenže černošku by nám fanoušci Tomb Raidera neodpustili, tak aspoň ať je ta holka co nejvíc přičmoudlá. Taková sexy snědá kočička semitského typu by vůbec nebyla špatná. Co říkáte, pánové? Jenže nesmí být z Izraele. To by bylo moc nápadné. Vyhrabte třeba nějakou Švédku. Beztak je tam už víc muslimáků jak blonďáků, tak ať si lidi v Evropě na ty nové časy zvykají. Příští Laru bude hrát nejlíp cigánka, aby sme trochu přitvrdili. Když Adonáj dá, tak do deseti let natočíme Tomb Raidera s afroamerickou herečkou. Bílí herci už beztak pomalu docházejí." Ale, co... Vždyť je to fuk, co do nás z Holého Údu tlačí. Film je to rozhodně lepší než ten z poměrně hezčí Angelinou Jolie ,a ta Vikanderovic kočička je opravdu dostatečně rozkošná, aby utáhla celý docela chudý příběh. ()

Rikku 

všechny recenze uživatele

Konečně film na bázi PC herní série, za který se nemusí nikdo stydět. Vše v podstatě stojí na naprosto neuvěřitelné (jako vždy) Alicii, která si při natáčení nejspíš užila své. Za mě absolutní guilty pleasure a doufám, že bude pokračování. ()

james11 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jsou restarty celkem těžké, diváci mají s postavou sžitého jiného herce a přebít ten původní vztah může být náročné. Alicia na mě ani po skončení filmu nepůsobí jako lepší Lara než Jolie, spíš ji vnímám jako holčičku na velmi nebezpečném výletě. Film ale sám o sobě není špatný a možná, že si to časem sedne a Alicia začne působit jako Lara. ()

8SCARFace8 odpad!

všechny recenze uživatele

Najlepší film podľa hry ! A stále je to odpad ! Žiadny zaujímavý príbeh, charaktery, akcia, hudba, nič ! Prvých 20 minút sa mohlo kludne vyhodiť a nič by nechýbalo, príbeh a niektoré veci sú z veľkej časti okopírované z Tomb Raider 2013 hry, akčné scény nemajú žiadne napätie či gradovanie, celý film je spravený len aby sa predával vďaka známemu menu. ()

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama