Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalé pokračovanie pôvodného Halloweenu. Svojím pomalým budovaním atmosféry ctí originál a pôsobí oldschoolovo, pričom je natočený tak, aby oslovil aj súčasnú generáciu. Klasika sa navyše samoúčelne nevykráda, ale chytro parafrázuje a rozvíja. Film tak najviac dopláca na vlastné mantinely - stále je to len slasher, pri ktorom je potrebné prehliadať pochybné konanie postáv (hlavne štyridsaťročná posadnutosť Laurie je na zváženie) a Michaelovu priam nadprirodzenú silu a odolnosť. Finále mohlo ísť tiež viac pod kožu ale inak vlastne veľká spokojnosť. 7+/10 ()

barabura 

všechny recenze uživatele

No tak to ale byla nuda. Od začátku do konce. Prostě Míša Myers utek, šel a zabíjel. Do toho „šílená bába“, který se fakt nemůže nikdo divit, že je šílená, řeší svoje rodinný problémy s dcerou a vnučkou. Nuda, nuda, nuda… Naprosto vyhozený prachy za lístek do kina. Ani nechci vědět, jaká nuda to musí bejt doma v telce. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Michael Myers po stopadesáté. Už si ani nepamatuju, kolik Halloweenů bylo natočených a kolikrát Mike utekl. Ale pro tenhle horor jsem měl vždycky slabost a pro Myerse taky. Ten totiž co slíbí, to doručí. I v tomhle pokračování co chtěl, to udělal a se svýma oběťma se vůbec nepáral. Ostatní vrazi ze slasher hororů působí oproti Myersovi až směšně. Začátek s tou návštěvou v léčebně byl famózní, navodilo to dobrou atmosféru, potom už klasika - útěk, Mikeovy blikance a hromada mrtvol, kdy už v několika případech byly vidět jen samotný těla, jinak by film musel trvat snad tři hodiny. 65%. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Stejně jako původní Halloween má i jeho pokračování hodně slušnou atmosféru, ale bohužel se nechává inspirovat i pomalejšim tempem vyprávění (delší úvod) a na vraždy je taky vcelku skromnej (za to však krvavější a nápaditejší). Se svižnější režií, rozsáhlejšim a ještě nekompomisnějšim vražednym řádění Michaela Mayerse (proč ty vraždy mimo kameru?) by dost možná mohlo jít o horor roku. Protože už jenom takhle byly nějaký scény ve spojení s hudbou (soundtrack za mě uplně nejlepší napříč celou sérií), kamerou nebo celkově zručnou filmařinou fakt super. Při pohledu na rozpočet (pouhejch 10 mega) však musim uznat, že v rámci možností asi udělali tvůrci maximum, čtyři slabší hvězdy. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je scénář tak průhledný a předvídatelný. Když se dozvíme, že budou Myerse převážet do jiné věznice je jasné, co se bude dít. Děje a pak se už jen bezduše a brutálně vraždí. A tak se, kromě Majka stará o vzrušení Allysina babička, která je jako jediná připravená na příchod démona. Ale jinak se na to dívat dá, jen tu není nic, kvůli čemu bych se měl k tomuto filmu vrátit. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Asi by nikoho nenapadlo že se v roce 2018 dá natočit něco jako slasher ovšem David Gordon Green to dokázal a stal se tak v očích mnoha fanoušků zlaté slasherové éry bohem. Smrtelné tempo, zběsilá režie, vyvražďovačky a uřvaná Jamie Lee Curtis - všechno co se obdivovalo a  milovalo v posledních třiceti letech minulého století je tady. Děkuju. 8/10 ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Nuda obecna..to co sem celej film tusil se mi v zaveru potvrdilo - ze uz sem to asi pred 2 rokama videl a zapomel na to.. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem hypu okolo tohto filmu. V zásade v rámci produkcie a prístupu k látke sa nelíši od pokračovaní, ktoré na nás Hollywood aktuálne chrlí. Oficiálnemu pokračovaniu Halloweenu sa úspešne darí ťažiť z atmosféry pôvodného filmu. Od úvodných titulkov až po konkrétne scény, ktoré transformuje alebo prináša rovnako slušnú dávku napätia. A to je v zásade tento film. Dostatočne veľa momentov, chvíľ, ktoré dokážu diváka oklamať, že sa jedná o hororový skvost. Film zbytočne príliš rozširuje paletu postáv, s ktorými pracuje. Rodina Strodovcov sa rozrástla a umne rozdelila svoje myslenie v rámci vzťahu k Michaelovi. To sa ale nijako nevyvíja a po predstavení sa väčšinu času venujeme najmladšej krvi, ktorá samozrejme scenáristicky nemôže priniesť iné, ako tínedžerské starosti a konflikty. Pokiaľ má byť filmy o Laurie a Michaelovi, tak žiaľ, tieto postavy film nerámcujú a ich vzťah sa ocitá na vedľajšej koľaji. Pokiaľ je Michaelov úmysel dokončiť svoje dielo, absolútne nijako to nečítame a postava to nedokazuje. Dvojica novinárov spolu s doktorom mohli byť tými, ktorí by povýšili tento film na hlbokú a oveľa zmysluplnejšiu jazdu, to sa však už v rámci spoilerov nedeje. Najsmutnejšie na tom je, že Michaelove zabitia sú nevýrazné a nezapamätáte si jedinú scénu. Spolu s nelogickosťami je tak táto snímka pre mňa iba priemer, ktorý druhýkrát vidieť nemusím. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=XBgX3IG_xZ8 ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Podle mého úsudku je Halloween nadhodnocený film, ale patrně má ještě jiné kouzlo. Původní film jsem neviděl a tak jsem se zcela bez sentimentu chvílemi v kině nudil a vzhledem k značné únavě přemýšlel o usínání. A to považuji u filmu s označením horor/thriller za problém stejně jako občasné nelogické chování postav a zkratkovitost některých dějových linií. To se týká především vnučky Allyson, kdy se lehce teenagerovský odér rozplyne mnohem dříve, než může cokoliv solidního a zapamatovatelného nabídnout. Začátek přitom ještě křičí oslavou šílenství, ale pak postupně umlká, až zbude jen slušné nijak nevyčnívající finále. Není to ani ryba ani rak, je to vzpomínání na to, co bylo před 40 lety, kterým rodiče a prarodiče častují své děti a vnoučata, pro které je však často tento pamětnický výlev nezajímavý nebo rovnou na obtíž. Halloween z řady nevyčnívá a nic netušícího vyloženě nezklame. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Zvažoval som, či 3 alebo 4*. To čo sa deje v poslednej tretine filmu je príšerne nelogické, postavy si doslova pýtajú, aby zomreli, vadí mi nesmrteľnosť hlavného záporáka aj preexponované scény (úvod v sanatóriu). Trochu striedmosti by bodlo a bolo by to pokojne aj ta 5*. A ešte mi vadí, že v sérií existuje niekoľko slepých dejových línií (napríklad, že hlavná postava zomrela v H8, Myers zase zomrel v H20, v H3-H6 vôbec JLC nehrala akoby neexistovala, .....) a teraz sa máme tváriť, že sa to nestalo? To čo je za blbosť? Oceňujem, že niekto aj premýšlal pri vytváraní príbehu a postavy majú hĺbku. Nie som fanúšik série aj keď viaceré diely mám pozreté. Za mňa nasledujúce poradie : H1, H(2018), H20, H(2007), H2, ... dlho dlho nič ... H4, H8. Nevidel som H3, H5, H6, H2 (2009). ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Troška nechápem existenciu filmu. Aj keď má celkom podarený začiatok, ktorým sľubne stupňuje atmosféru, akonáhle sa Mike Myers dostane "na slobodu", zrazu sa to mení na klasické epizodické vyvražďovanie pre dej zdanlivo dôležitých postáv na tých najrôznejších miestach, pri ktorom len netrpezlivo čakáte, kedy sa to povinné naťahovanie atmosféry skončí a Mike konečne vytiahne nôž, kladivo alebo kutáč, aby sa po chvíľke mohlo ísť na ďalšieho/ďalšiu v rade. Film sa snaží o psychologickejšie vykreslenie najhrôzostrašnejšieho sériového vraha v histórii filmu, no bohužiaľ len na začiatku, nakoľko potom to je len klasický, asi miliónkrát videný slasher s kopou typických nelogickostí (Jamie Lee Curtis sa vždy proste nejakou náhodou objaví, kde treba; šerif sa smeje, že kvôli tomu, že utiekol najhorší vrah ešte nezastaví Halloween - nie, zastaviť nemusel, stačilo dať príkaz nevychádzať von), hlúpych scén (vražda opatrovateľky je asi najzbytočnejšia pasáž filmu) a ešte hlúpejšej žijúcej náplne do truhiel (prakticky všetky obete). Záver filmu je navyše nevýrazný a pôsobí trestuhodne nedokončene. Na úchvatný, efektný a nervydrásajúci záver Halloween H20 nemá ani náhodou. Aby som len nehanil, pár scén tu je skutočne podarených a nemyslím tým to brutálne rozšliapnutie hlavy psychiatra, pri ktorom celé kino odvrátilo zrak (hoci to bolo samozrejme zaujímavé a nečakané). Myslím tým teraz hutnou atmosférou nasiaknuté scény, ako keď Mike vkročí počas Halloweenu do mestečka a začne si hľadať zbraň (a obete). Asi najlepšou časťou filmu je hudba, ktorá je svojim spôsobom famózna, a to aj napriek tomu, že častokrát išlo len o rôzne variácie na legendárny hlavný motív. 2/5 ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Varováním mi měl být už rating 15+. Ale místní hodnocení 74% prostě vybízelo ke zhlédnutí v kině. Protože poslední díly od Roba Zombieho jsou prostě dokonalý, že? Ehm... Zapomeňte na tyto dva díly. I když jsme v roce 2018, vše tu působí nostalgicky a retro. Chápu, že je to záměr, ale halóó, principy, které fungovaly před 40 lety dnes už nefungují. Tenhle film si s tím ale hlavu neláme. Vtahuje nás zpět do 80. let a s rychlostí slimáka se nás snaží zabít (samozřejmě s přihlédnutím k ratingu).Většina vražd je už hotová a vidíme tedy jen mrtvá těla od kečupu, nebo kamera odjíždí mimo, abychom tu hrůzu náhodou neviděli. Ale já se přišel podívat právě na to, co není vidět. A to nasere. Atmosféra tedy na bodu mrazu, také s přihlédnutím na počet zbraní na metr čtvereční. S vypětím všech sil čekám na konec, kde film graduje, ale bez jakéhokoliv napětí, dementním chováním a samozřejmě neuspokojivým zakončením. Před 40. lety bychom možná měli solidní pokračování legendární jedničky. Dnes určitě ne. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Dostatečně temné a atmosférické, některé věci bych tam udělal jinak, ale v zásadě byla většina filmu trefena přesně. Pár zajímavých nápadů tam bylo, což u takto vyčerpaného žánru potěší, JLC mi ale spíš lezla na nervy, než že bych jí fandil. Upřímně řečeno, všechny postavy jsou mi víceméně volný, stejně jsou tam jen pro Michaela na porážku, bez jeho ikoničnosti by tyhle filmy byly o ničem. Nezastavitelný vraždící stroj ve své unikátní masce opět číhá v šeru a s ledovým klidem masakruje všechny, kdo se k němu dostanou příliš blízko. Samotné vraždy by mohly být o něco drastičtější, ale špatné rozhodně nejsou a nasnímané jsou výborně. Bylo to lepší, než jsem čekal, avšak upřímně řečeno, Zombieho Halloween tohle nemělo šanci předčit, to mi bylo jasné už cestou do kina. Ale to se asi nepovede žádnému slasheru, jak jsem předpokládal. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Tady hodně záleží na tom jaký máte vztah k osmdesátkovým slasherům a jak moc znáte Carpenterův Halloween. Pokud Vám ani jedno nic neříká, bude pro Vás letošní Halloween jen lehce nadprůměrným hororem, na který do 14 dnů zapomenete. Pokud ale platí pravý opak, musíte si tenhle film užít. Osmdesátky jsou tady cítit z každého záběru, všemu samozřejmě dopomáhá geniální Carpenterova hudba. Film je ale největší poctou pro nedostižný Halloween Johna Carpentera. Je tu tolik narážek a pomrknutí, že si na všechny nedokážu ani vzpomenout a určitě mi jich spousta unikla. Navíc, tenhle Halloween se nebere až tak moc vážně, což u téhle série není zrovna zvykem. Samozřejmě má film i své mouchy. Začátek je asi zbytečně dlouhý a konec naopak až moc uspěchaný. Potenciální mínus lze vyčíst i z následující rovnice: Kasovní úspěch + poslední scéna + potitulková "scéna" = jasné pokračování. A toho bych se asi trošku bál. Jinak je to krásná vzpomínka na 80. léta a důkaz, že i v dnešní době může vzniknout kvalitní slasher bez záplavy brutalit a videoklipového střihu. ()

Dymatize odpad!

všechny recenze uživatele

Jako parodie by to mohlo obstát, ale ne jako plnohodnotné pokračování. Už v traileru, když jsem viděl že Michaela hraje starý děda s asi 160cm jsem měl velké pochyby, které se naplnily. Jediný způsob, jak takový malý a seschlý dědula někoho přemůže je za 1. Postavy se budou chovat natolik hloupě, jak je v hororu možné, nebo 2. Udělají z dědka nadpřirozenou postavu. A přesně to se i stalo. Vtip, a ne horor. ()

Di Tecka 

všechny recenze uživatele

Před týdnem..... sakra, že já na to nešla do kina. Nyní..... ufff, díky bohu, že jsem nešla do kina. Ok, jednou jsem se lekla, ve stejný moment jako při traileru, po druhé když na mě bafl přítel (díky za to :-D ).... Jinak nic, všichni se tam chovají stupidně a nelogicky!!, krve pomálu, vraždy dost chabé, milostná zápletka vnučky víceméně trapná :-D Dokoukala jsem s velkým zklamáním. ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Prvy Halloween, a asi aj posledny. Nie je to natočené zle. Iba predvídateľne a neoriginálne. Svojich fanúšikov, ktorí tomu dajú 5 hviezd si to nájde, tomu verím. Ale pre mňa je to veľmi pomalé a ani to nie je napínavé. Stopu to nezanechalo, vlastne áno, ale iba tú krvavú :) ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Horor roku 2018 sa jednoznačne nekoná. Kým prvá polovica ešte ako tak vyniká vďaka budovaniu atmosféry a očakávaného nástupu slávneho Michaela, tá druhá je naopak hotový festival hlúpostí a náhod (SPOILER: mlada vnučka beží do lesa hľa zrazu sa ocitne v inkriminovanom dome, twist s doktorom, Mike zabíja chlapov na počkanie ale s Laurie si pohadzuje a nič, že je zaporak nesmrtelny je asi škoda riešiť...). Niekomu možno vadí absencia gore, mne naopak imponuje, že väčšina vrážd je v pozadí a tak trochu mimo záber, čo podnecuje fantáziu. Na druhej strane nechápem tak vysoký "kill count", keďže Mike jednoznačne baží po Laurie. Tá je v tejto verzií vskutku nesympatická postava, ktorej sa fandí iba veľmi ťažko. K tomu ten jej záverečný fight, no dalo sa to natočiť rozhodne omnoho lepšie... ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama