Reklama

Reklama

VOD (1)

Válečný veterán a farmář Ted Naracott, který si rád přihne, koupí za přemrštěnou cenu koně, vhodného spíš na ježdění než na polní práce. Při dražbě tak sice před zraky okolního obecenstva trumfne i místního zbohatlíka Lyonse, ale v alkoholovém fanfarónství si neuvědomuje, do jakých potíží tím dostane svou rodinu. A tak přivádí domů koně s bílou hvězdou, kterému jeho syn Albert dá jméno Joy. Navzdory všem předpokladům, přírodě a Lyonsově potměšilé předpovědi ho naučí orat a Albert si s ním vytvoří hluboký vztah. Ve chvíli, kdy vypukne válka, se s ním rodina musí rozloučit. Joey je Albertovým otcem prodán britské jízdě a následně poslán na frontu, kde začíná jeho pozoruhodná pouť. Navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, Joey ovlivňuje a mění životy všech, se kterými se na své cestě setká. Albert, který na koně nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby ho našel a přivedl ho zpátky domů. (TV Nova)

(více)

Videa (54)

Trailer 2

Recenze (893)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Válečný kůň jde ve šlépějích Rudého barona a Rytířů nebes. Vlna obnoveného zájmu o 1. světovou válku by byla skvělá věc, jenom by se musela opírat o filmy, které nejsou takovými paskvily. Vzpomínka na Düsseldorf bude věčná a barvitější, než západ slunce ve všech odstínech oranžové. #čsfdprojekce Nejkrásnější komentář: verbal ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Steven v Ryanovi skládal poctu statečným mužům z 2. světové války a tentokrát ve War Horse přináší pohádkově laděný příběh o zvířeti, kterému patřila válka předchozí. Rozdíl je větší, než by si někdo přál, avšak stárnoucí Steven stále má co předvést. Dávkuje pohádkovost tématu vkusně, sentiment je všudypřítomný, ale má svůj účel (včetně závěru) a proto bych všechny slova o hloupém kýči zavrhl. Tohle má smysl, svou pohádkovou symboliku, osudovou neexistenci náhody a pár okamžiků, kdy se chcete unášet tímhle světem na hřbetu koně probíhajícího válečnou vřavou i špinavými zákopy (mimochodem krásná scéna s potleskem pro ILM). To vše okolo je typicky americké, typicky Spielbergovské... a teď si nejsem jistý, zda tyhle dva pojmy nejsou vlastně naprosto neoddělitelné a jeden nedefinuje druhý:)). Být to o půl hodiny kratší (asi bez toho delšího začátku), byla by to velmi příjemná klasika s pocity starých dobrých melodramat a velkolepých filmů o malých-velkých hrdinech.... PS: 4* lehce nadhodnocené za ty podhodnocené odpady:) ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

vobec mi nevadilo, ze film obcas zachadza az do neuveritelne infantilnych vod (scena s agresivnou husou :D), ba priam naopak, rodinnost tohto snimku dokresluje celkovu atmosferu podmaniveho anglickeho vidieka a neskor tragickych rokov 1.svetovej vojny. Stopaz je mozno trochu prepalena, ale ked film uvidite podruhykrat, ak ho uvidite, pochopite, ze kazdy jeden zaber, kazda jedna scena ma svoje miesto. Aj napriek tomu, ze to uz nie je stary dobry Steven, ktory z vas dokazal vymackat emocie na posedenie, je to stale kus kvalitnej filmarciny, ktora ma svoje cestne miesto v dejinach kinematografie. Nuz, a scena, kedy anglicki a nemecki vojaci v zemi nikoho objavia Joeyho je vskutku nieco uchvatne. Dokazala ma rozosmiat, nahnevat i rozplakat zaroven. And that counts, right? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $66miliónovTržby USA $79,884,879Tržby Celosvetovo $177,584,879Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,334,345Tržby za predaj DVD v USA $31,323,969║ Spielberg akoby si až moc veril v tom čo ponúkal svojím vedením v tomto projekte, až moc samoľúbi prístup zastal, herecky takmer do prázdna znejúci slaďák, ani jedna postava nestrhne, nepodmaní si vás, v podstate všetkých hercov prehrajú kone, hlavne Joye, akékoľvek vedľajšie príbehové vetvy sú tu len zbytočnou nádstavbou, máme tu etapy na farmách(Anglicko, Francúzsko), na bojisku za Angličanov, na úteku s fronty s Nemcami, pracovne za Nemcov, ale ani jedna nemá patričnú váhu, takže keď príde na happy end, vyznie to prvoplánovo bez váhy. Taktiež snaha ukázať vďaka trpiacemu koníkovi na moment dobrosrdečné spojené "spriatelené" fronty Angličanov a Nemcov v zmasakrovanom území, príde nechcene ironická(zachránime koňa z ostnatých drátov a ideme bojovať ďalej) a popri tom sa z tejto scény dalo fakt vyťažiť toľko aby to urobilo silnú výstuhu, pre niektoré zaujímavé silné momentky z frontu ktoré si pýtali silnejšiu spojovaciu vetvu. Neduhy režiséra okrem koňa, dosť zachraňuje kamera Janusza Kaminského, ten ponúka opäť pastvu pre oči, niektoré scény neskutočne atmosferické. No a výprava, triky, kostýmy,... proste technické záležitosti ako je zvykom na prvotriednej úrovni. Treba uznať že samotný príbeh má dobrú kostru, len je chybou ako sa k nej Spielberg postavil, on proste vážnosť vystavanej situácie zakaždým poľahčuje a podáva s nadhľadom ako sa len dá. Pri závarečných titulkoch som myslel že zle vidím, keď som pri titulku scenár videl meno Richard Curtis, ktorý mal prevažne slušné skúsenosti z komédiami ale čo robí pri vojnovej dráme??. Rozpočet udržaný v znesiteľných číslach, film sa dá zniesť ale moc mrzí nevyužitý potenciál. /80%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Po první půl hodině mi v hlavě rotovalo, že "Spielberg dělá Johna Forda a dělá ho zatraceně dobře". Opening je ten nejklasičtější Hollywood v tom nejlepším stylu, kdy mi i párkrát lehce zvlhly oči. Jakmile dojde k odloučení, tak celý film přestane dramaticky fungovat a rozpadá se na jednotlivé epizodky. Které jsou sice občas brilantně natočené, ale zájem o celek upadá. Jako plus beru, že War Horse obsahuje scénu tak dokonale tarantinovskou, že Quentin musel blednout závistí. Právě od téhle scény se film překlopí do jiného filmového vesmíru, kdy už film nelze brát vážně a nezbývá než se škodolibě bavit vydrží až do "impozantního" konce. P.S. Slečna ve 4. řadě, které se ke konci tak vášnivě smála, ať se mi ozve do pošty. Děkuji :) ()

Galerie (118)

Zajímavosti (33)

  • Skladateľ John Williams si počas komponovania hudby vytvoril zvyk chodiť nadránom na farmu v Kalifornii, kde pozoroval kone a ich vzájomné správanie. Presvedčil sa o tom, že kone sú skutočne výnimočné stvorenia a získal tak inšpiráciu pre svoju prácu. (Tvrdolín Veliký)
  • Keď Albertov (Jeremy Irvine) otec Ted (Peter Mullan) privedie kúpeného koňa prvýkrát domov, kôň kývaním hlavy posunie jeho čiapku, v nasledujúcom zábere má však čiapku rovno. (Laslo)
  • Jeremy Irvine (Albert Naracott) si pri natáčaní vojnových scén zranil nohu. (jofffo1)

Související novinky

Slyšet Vltavu očima

Slyšet Vltavu očima

14.07.2018

Česká filharmonie ve spolupráci s renomovanou londýnskou společností 59 Productions připravila k 100. výročí založení Československa audiovizuální instalaci Má vlast – zblízka a nahlas. Speciální… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama