Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 3
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Produkce chtěla, aby se ve filmu v menší roli objevila i Neve Campbell jako Sidney Prescott, ta ale odmítla. (newpage)
  • Wes Craven byl nespokojen s tím, že k natáčení filmu použili masku, kterou ke svému filmu navrhl právě sám Craven a byl toho názoru, že si měli producenti vymyslet vlastní masku. (newpage)
  • Během vyhlašování finalistek soutěže Lady of the Lake ve 4. díle 2. série "Happy Birthday to Me" se při vytahování transparentu na Brooke (Carlson Young) vylije krev. Jde o odkaz na film Carrie (1976). (Sweepy)
  • V 7. dílu 1. série "In the Trenches" má Noah (John Karna) na sobě tričko s potiskem Free Audrey. Tričko je velice podobné s potiskem Free Savchenko. Jednalo se o tričko na podporu a osvobození Savchenkové, ukrajinské letkyně zajaté během války na Ukrajině, kdy kauza Savchenková ve světě před odvysíláním epizody eskalovala. (Sweepy)
  • Všechny díly druhé série byly pojmenovány po hororech. (Sweepy)
  • V 30. minutě posledního dílu 1. série se Jake (Tom Maden) diví, že Brooke (Carlson Young) má doma pevnou linku a ptá se ironicky, jestli nežije v roce 1996. Což je rok natočení prvního filmu Vříškot (1996). (Athree)
  • Stejně jako se filmoví tvůrci Vřískotu (1996) inspirovali případem takzvaného Gainesvillského rozparovače, nechali se i tvůrci seriálu inspirovat případem Sheilie Eddy a Rachel Shoaf. (henrycruel)
  • Ve všech scénách, kdy vrah volá Emmě (Willa Fitzgerald), při natáčení ve skutečnosti herečka telefonovala pouze s asistentem režiséra. Hlas Ghostface se do scén přidával až při postsynchronech, ani samotná Willa Fitzgerald tak nevěděla, jak bude znít. (hansel97)

Scream - The Deadfast Club (2019) (epizoda) (S03E01)

  • Písnička, která hraje v 5. minutě, je „Ready Or Not“ od Highland Park Collective Feat. Gizzle. Ve 26. minutě hraje „Doesn't Matter“ od Nappy Roots. (Duoscop)

Scream - The Man Behind the Mask (2019) (epizoda) (S03E03)

  • Na začátku epizody hraje „Ain’t It Crazy“ od Cut One & Kye Sones a na konci zase „Back From The Fire“ od Gold Brother. (Duoscop)
  • V deviatej epizóde sa Noah (John Karna) na večierku vyjadrí, že si chcel obliecť kostým Babadooka. Babadook je strašidelná postava z austrálskeho hororu, ktorý vznikol len rok pred natáčaním tohto seriálu. (Marceloo)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama