Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 510)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $206,362,140Tržby Celosvetovo $644,783,140Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,539,094Tržby za predaj DVD v USA $40,734,266║ miestami neskutočne monumentálne, výpravnosťou dych vyrážajúce a riadne to svojou veľkoleposťou šľape na päty Kryptonu, k tomu efektné 3D, nechýbajú dokonca emócie, či dobré zákulisné intrigy, Loki čoraz viac obľúbený pre svoj uštipačný úsmev, samozrejme boduje aj Chris Hemsworth, hádže frky, aj tie zábavné vsuvky tu sadnú, aj keď občas prídu aj na zbytočný priestrel hlavné tá z metra keď ide do horkého a Thor sa vyváža metrom?! akcia výborná aj keď občas neprehľadná ale ináč veľká spokojnosť, nuž ak by sa pár ostrejších hrán vybrúsilo tak tu máme ďalší dokonalý blockbaster, doplnok medzi záverečnými titulkami troška nesadol to bolo dosť mimo, veru režisér Alan Taylor prekvapil /videl v kine 3D verziu: 90%/ __moja recenzia ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S první fází MCU jsem celkem bojovala a první Thor byl jedním z filmů, které mě brzdily nejvíce. Ale kupodivu The Dark World mi už poměrně sedl a druhá fáze MCU se tak stává snesitelnější. Snad je to tím, že už se nemuselo nic moc zvláštního vysvětlovat a mohlo se jít rovnou na věc. Konečně taky byly využity půvaby Natalie Portman a celé to bylo mnohem víc fajn. Takže pokud je tohle ten výsledný tvar, kvůli kterému se musely vytrpět všechny ty originy a první týmovka, tak ok. Ale trvalo to pět let. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely / Príbeh: Dona Payne, Robert Rodat / Predloha: Thor - Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Kevin Feige | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 620,045,744 $ || Ůder, jak kladivom!!! Tento film splňuje "skoro" všetky očakávania, ktoré k Marvelovkám mám už zo základu, a pretože ide o moju srdcovú záležitosť skrze Thora a jeho sveta, hodnotím trošku neprofesionálne, a zaujate zatváram oči nad nedostatkami, ktoré druhý Thor nepopierateľne má. Spoiler: Obrazová stránka filmu dosahuje výšiny komixovej dokonalosti, kde sa stretávame s detailnejším Asgardom, jak s jeho exteriérmy, tak aj interiérmy. A veru odfláknuté tu nie je vôbec nič, a obrovský rozpočet sa obhajuje na jedničku. Prepojenie 9 svetov gravitačne a priestorovo je tiež fenomenálným úkazom, ktorý sme tu ešte nemali. Zo scenáristickej stránky bol pre mňa Thor: Temný svet asi najvtipnejšiou Marvelovkou vôbec v tom dobrom slova zmysle. Schopnosť príbehovej línie striedať epicko-dramatické situácie s neústálou vtipnosťou je až majstrovským počinom, vzhľadom k tomu, že na vážnosti celku toto pojatie vôbec neuberá. Čo mi ale jednoznačne nalomilo pocit stopercentného zážitku, bol neskutočne rýchli koniec, a onen zvrat, ktorý som vážne nechcel. Vrchol filmu pre mňa totiž bola práve pasáž, v ktorej Loki umrie. Tešil som sa, že sa vo svete komixovej elity objavila ďalšia tvoriaca skupina, ktorá má dosť odhodlania zabiť svoje hlavné postavy, keď príde ten správny čas - hlavne vzhľadom k tomu, že Loki už tých znovunavrátení mal fakt neskutočne veľa - ale nestalo sa. Svojím spôsobom je to jediná "závažná" vec, ktorú môžem druhému Thorovi vyčítať, pretože inak je to remeselne i herecky bravúrne zvládnutá komixárňa, ako ju mám rád. Ps: Keby som bol gay, išiel by som do Hemswortha. A nie ani kôli tomu, ako vyzerá v červenom plášti (či bez) a s kladivom, ale pre jeho zamatový bariton :) 90% | Cinema City, Slovanský Dům - sál 1, Praha, 2D EN DTS, 13.11.2013 | 2. projekcia: Ten film obsahuje až neskutočne veľa náhod, a logických prešlapov. Uráža to intelekt dnešných náročných divákov, ktorí požadujú koreknosť vo všetkých aspektoch. Je to dosť prekvapujúce, pretože to na súčastné komixovky nie je charakteristické. Môže za to dvojica scenáristov. Tá istá dvojica, ktorá ma okúzlila už podruhý krát, v osobe zosnulého Dona Payna už po niekoľký krát. Takže čert to vem, a naďalej holdujem pánovy, ktorý bol spoutvoriteľom pre mňa najlepšieho komixového filmu vôbec. Thor! | Blu-Ray, THX, EN DTS, 15.3.2014 | ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi už první Thor pro pojetí postav spíš než celé zasazení příběhu do kulis... Druhý byl o něco silnější. Nicméně dal jsem si dva dny odklad, co si myslet o celé té jakomytologii, kterou na sebe proti jedničce nalepil. Asi je to pozitivní, Asgard je méně průzračná kulisa vytržená z reality a více fungující svět. Na druhou stranu... jakoby to, co je silná stránka, bylo zároveň slabinou, protože ten velice zvláštní tón se za mě moc nepovedlo skloubit s konceptem komiksu. Prostě asi nejde natočit film, který chce být zároveň Silmarillionem a StarWars a komedií a romancí dohromady, to je trochu overkill a čelní kolize žánrů. P.S. Nefunkční, tmavé, rozmazané 3D filmu strašlivě ublížilo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První Thor se mi líbil více, a to hlavně proto, že v něm nebyly momenty k pousmání, nýbrž regulérní vtipy a gagy. Takových je v pokračování jen několik, a jsou fakt dobré... Ale není jich dost. Vlastně nemám moc jasno v tom, jaký tenhle film měl být. "Temný" podtitul naznačuje jakousi osudovou podívanou s vážnější notou, jenže jaké překvapení - ona ta "vtipnější jednička" byla zároveň také mnohem vážnější! Nebo tak jen působila díky Kennethu Branaghovi? Aha! Asi jsem udeřil (mjolnirem) hřebík na hlavičku! No, naštěstí nic z toho neznamená, že by Thor: Temný svět byl špatný nebo nezábavný. Zábava to je nápaditá a svižná, ničím vyloženě neuráží a toho, co v ní nemuselo být, je jen málo (chudák Stellan Skarsgård, ten dostal od scénáře pořádnou ránu). Ani "polepšení" Lokiho mi tolik nevadilo (moment, kdy si v cele nerušen čte knížku, mě rozesmál nahlas stejně jako třeba Thorova jízda podzemkou). Čtvrtou hvězdu jsem se rozhodl přidat za finále s portály, které bylo opravdu dobře vymyšlené a nečekaně hravé. A abych nezapomněl, prima scénka po titulcích. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Ve filmu divák pozná další z Devíti světů a bude tak moci lépe pochopit dějiny a komplexitu Thorova (Chris Hemsworth) vesmíru. Zmíněných Devět světů pochází ze severské mytologie a odkazuje na devatero světů, které obsahuje Yggdrasil, gigantický jasan, který je samým středem severských mýtů. Na jeho vrcholku je zobrazován svět Asgard a Země zvaná Midgard se nachází v polovině jeho kmene. V prvním filmu série byl Yggdrasil prezentován jako kosmický útvar, tvořený sérií navzájem propojených červích děr, které všech devět světů spojují. (Zdroj: ČSFD)
  • Na konci září roku 2012 se při natáčení filmu zranila herečka Jaimie Alexander (Sif) poté, co uklouzla při chůzi v dešti. Výsledkem hrozivého pádu byla vyhřezlá ploténka, 11 naštípnutých obratlů, vykloubené levé rameno a natržený rombický sval na zádech u levé lopatky. (Kritiq)
  • Jedno čínske multikino omylom použilo neoficiálny plagát, ktorý vyrobil fanúšik. Obrázok zachytáva nevlastných bratov Thora (Chris Hemsworth) a Lokiho (Tom Hiddleston) v láskyplnom objatí, vďaka ktorému vyzerajú ako homosexuálny pár. Obrázok vznikol spojením dvoch oficiálnych fotografií. Na jednej z nich Thor bráni filmovú lásku Jane Foster (Natalie Portman). Fanúšik z nej ale odstránil Jane a nahradil ju Lokim. (kacer4)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama